جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

کیک‌های خوشمزه


کیک‌های خوشمزه
كیك‌های خوشمزه برای آنها كه رژیم كم چربی دارند
اگر سعی دارید چربی را از رژیم غذایی روزانه خود حذف كنید هنوز هم ممكن است بتوانید كیك ها و شیرینی های خوشمزه را در این رژیم بگنجانید. در اینجا روش تهیه یك نوع رولت و یك كیك شكلاتی كه بدون استفاده از چربی تهیه شده اند را ملاحظه می كنید.
• رولت پرتقال و زردآلو
۴ عدد سفیده تخم مرغ
۱۱۵ گرم یا نصف پیمانه پودر قند
۵۰ گرم آرد سفید
رنده پوست یك عدد پرتقال (ریز رنده شده)
۳ قاشق سوپخوری آب پرتقال
برای داخل رولت
۱۱۵ گرم برگه زردآلو
۱۵۰ میلی لیتر آب پرتقال
كمی پودر قند و رنده پوست پرتقال برای تزئین فر را از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن كنید. یك قالب رولت به ابعاد ۳۳ * ۲۳ سانتی متر را به یك قطعه كاغذ روغنی بپوشانید و آن را كمی چرب كنید.
سفیده تخم مرغ ها را در ظرف گودی ریخته با هم زن برقی آنقدر بزنید تا كاملاً سفت و سفید شوند. به تدریج پودر قند را به آن اضافه كنید و به هم زدن با هم زن ادامه دهید. سپس آرد، رنده پوست و آب پرتقال را بیفزایید و آرام هم بزنید تا مخلوط شوند. مایه رولت را در قالب بریزید و سطح روی آن را با پشت قاشق صاف كرده و در فر قرار دهید. رولت را حدود ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزید تا سطح روی آن طلایی شود. آن را از فر خارج كنید. رولت را روی یك قطعه كاغذ روغنی برگردانید و كاغذ پشت آن را جدا كنید. همین طوركه رولت داغ است آن را با كاغذ روغنی لوله كنید و كنار بگذارید تا سرد شود.
برگه زردآلو را خرد كنید و با آب پرتقال در ظرفی ریخته روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. در ظرف را ببندید و آهسته این مخلوط را بجوشانید تا قسمت اعظم مایع آن تبخیر شود. آن را در مخلوط كن بریزید و چند دقیقه دستگاه را روشن كنید. پوره حاصل را پس از باز كردن رولت روی سطح داخلی آن ریخته و با یك كاردك بر روی كل سطح رولت بمالید. سپس رولت را دوباره لوله كنید. كمی پودر قند و خلال پوست پرتقال روی رولت بپاشید و آن را سرد كنید.
• كیك شكلاتی با خرما و گردو
یك قاشق سوپخوری گردوی خرد شده
دو قاشق سوپخوری خرمای پوست و هسته گرفته و خرد شده
یك عدد تخم مرغ به علاوه یك عدد سفیده اضافه
یك دوم قاشق چایخوری وانیل
دو قاشق سوپخوری پودر قند
سه قاشق سوپخوری آرد گندم سبوس دار
یك قاشق سوپخوری پودر كاكائو
دو قاشق سوپخوری شیر كم چربی
فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن كنید. كف یك قالب پودینگ ۲/۱ لیتری را با یك قطعه كاغذ روغنی بپوشانید و آن را كمی چرب كنید، خرما و گردو را مخلوط كرده و در ته قالب بریزید.
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا كنید، زرده را با پودر قند و وانیل در ظرفی ریخته و با هم زن برقی خوب بزنید تا به صورت كرم روشن و غلیظی درآید. آرد و پودر كاكائو را در این مخلوط الك كنید و با یك قاشق فلزی مخلوط نمایید. شیر را اضافه كنید و هم بزنید.
سفیده تخم مرغ را با سفیده اضافی در ظرف گودی ریخته با هم زن برقی بزنید تا كاملاً سفت و سفید شود. سفیده را به مخلوط بالا اضافه كنید و آهسته هم بزنید تا مخلوط شود. مایه كیك را در قالب بریزید و بگذارید حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد. آن را از فر خارج كرده اطراف كیك را با یك كارد از قالب جدا كنید و آن را برگردانید. كیك آماده سرو است.

سپیده سلیمی
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید