جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
با کامپیوترتان مثل یک موجود زنده رفتار کنید!
● با كامپیوترتان مثل یك موجود زنده رفتار كنید! مثل یك دوست خوب. با او مهربان باشید تا با شما مهربان باشد! لازم نیست قربان صدقهاش بروید، فقط با آن مهربان باشید و به آن برسید و به عنوان كارفرمایی خوب به آن احترام بگذارید تا برایتان كار كند. اگر كامپیوترتان خوب كار نمیكند مطمئن باشید كه غیر از پایین بودن مدل برخی قطعات، بخش عمدهای مربوط به عدم شناخت شما از مسائل سختافزاری و نرمافزاری آن است. من كسانی را میشناسم كه بالاترین قطعات و جدیدترین سیستمها را دارند اما كامپیوترشان به اندازه یك پنتیوم ۲ كارایی ندارد و مثل دوران ماقبل ویندوز است. پس خوب مشكلات سیستمی و ترافزار و خشكافزارش را بشناسید و تر و خشكش كنید و به آن برسید و از دستش عصبانی نشوید! آنها هم به نوعی احساس دارند! مگر نه!؟
● حتماً و حتماً وقتی احساس كردید كامپیوترتان در بهترین حالت است و درایورها و نرمافزارهای مورد نظرتان را نصب كردهاید یك Point در بخش Restore برای آن تعریف كنید و از آن بهتر در بخش بكآپ از آن پشتیبان بگیرید و در گوشهای از هاردتان نگهداری كنید و از همهی اینها بهتر، پشتیبانگیری ASR است كه با یك فلاپی تمام ویندوز و برنامههای شما را در صورت لزوم بازمیگرداند و چنان فایدهای دارد كه وقتی مجبور شوید ویندوز را فرمت كنید به اهمیت طلایی آن پی خواهید برد و صد البته به هوش پیشگیری خودتان و این امكان عالی مایكروسافت درود خواهید فرستاد!
● خانهتكانی كنید. نرمافزارهای اضافه را رفع نصب كنید. مراقب نرمافزارهای جاسوسی باشید و جاسوسكش و ویروسكشتان را به روز كنید. كلیدهای رجیستری اضافه بسیاری هم اینك روی سیستم شما وجود دارند كه باید پاك شوند. نرمافزارهای خوب و بد در این مورد زیادند. پس از آن سیستم را حتماً هر چند وقت یك بار دیفراگ كنید. همهی اینها را شنیدهاید. كمی هم رم را ارتقا دهید تا ویندوز شما سرحالتر و قبراقتر بتازد. هیچ چیز نخریدید حداقل كمی رم بخرید.
● اگر تازه سیستم میخرید یا میخواهید یك هارد اضافه نصب كنید، از هاردهای جدید S-ATA یا همان SATA استفاده كنید. ولی اول ببینید مادربردتان هارد ساتا را پشتیبانی میكند، یعنی شكاف مخصوص آن را دارد یا نه. این هاردها سریعتر از هاردهای معمولی IDE و ATA هستند. خلاصه عطا را ول كنید و ساتا را بچسبید كه در حین كار حرفهای متوجه تفاوت سرعت آن خواهید شد.
● شما DVD رایتر یا حداقل دیویدی خوان ندارید؟ پس چی دارید!؟ تا مدتها پیش گران بود ولی الان خیلی ارزانتر از گذشته است. دی وی دی رام روی كامپیوتر نداشته باشید یعنی نصفالعیشتان بر فناست كه ایزد در بیابانت دهد باز! برای پشتیبانگیری از ویندوز و پروندههای سنگین و تماشای دیویدی و خیلی چیزهای دیگر. ارزشش را دارد كه پولی برای آن كنار بگذارید.
● به جای استفادهی مداوم از سیدی نصب برنامهها و درایورها، همهی چیزهایی را كه میخواهید در یك فولدر با نام My Toolsیا هر چه دوست دارید بریزید كه همیشه دم دست باشند و دیگر این همه دنبال سی دی درایور فلان قطعه سر در كارتنهای انباری نكنید! اگر هارد بالایی دارید تمام نرمافزارهای خام مورد نیازتان را از ویندوز گرفته تا دیگر نرمافزارهای كاربردی دستهبندی كرده و در فولدرهای مخصوصی بریزید. این كار در دوام سیدیدرایو شما مفید است و نیز اطبا گفتهاند رفع قولنج و نفخ نیز كند.اگر ایمیلهای متعدد دارید میتوانید در بخش تنظیمات همه آنها را به یك ایمیل مانند جیمیل یا یاهو فوروارد كنید كه از همه باخبر باشید و همه یكجا متمركز شوند.
● یكی را میشناسم كه به سبك قدیمی تنظیم تلویزیون با مشت، عادت دارد وقتی برنامهای خوب كار نمیكند روی مانیتور مشت بزند! از این گذشته مانیتور شما دارد «پرپر» میزند. نمیبینید؟ احساس نمیكنید؟ خب دو حالت دارد:۱- یا میدانید و درایور مانیتورتان را نصب كرده و در تنظیمات كارت گرافیكی Screen Refresh rate آن را روی بالاترین مگاهرتز مربوطه گذاشتهاید كه دیگر پرپر نمیزند ۲- یا نمیدانید كه بهتر است مثل اولی بدانید.
● از كیبردهای كوچك استفاده كنید. آنها فضای كمتری میگیرند و قابلیت مانور ماوس در فضای باقیمانده بیشتر میشود. اگر هم به كیبردهای پت و پهن عادت كردهاید، از ما گفتن بود.
● كامپیوتر نازنین شما مثل خودتان هر چند وقت یكبار نیاز به تمیز شدن دارد. «اسپری كف» كه به صورت یك قوطی اسپری و ارزان قیمت هست با یك دستمال نرم و یك برس نرم كوچك، وسایل حمام كامپیوترتان هستند. اگر هم بلدید، حجامتی بگیرید بد نیست! اسپری كف را به شیشه مانیتور نزنید.
● شما هنوز ماوسهای قدیمی دارای گوی غلتان دارید!؟ حملهی روسها به ایران را هم حتماً به خاطر دارید!؟ ماوس فقط ماوسهای اپتیك. مقداری هزینهی بیشتر در حفظ سلامت و اعصاب شما مؤثر خواهد بود.
● آن كامپیوتر بیچاره را چرا لای فشار میز و اشیاء مختلف چپاندهاید؟ چرا مانیتور را به دیوار تكیه دادهاید؟ خوشتان میآید شما را هم اینطور بچلانند؟ بگذارید كامپیوترتان نفس بكشد و اطراف آن باز باشد. مخصوصاً مانیتور كه به فضای نفس كشیدن كافی نیاز دارد.
● زنگ تفریح: شاید این را دیده باشید شاید هم نه. در محیط Word آفیس تایپ كنید:
(rand(۱,۱=یادقیقا همین جمله را كپی پیست كنید و بعد اینتر را بزنید. جمله عجیبی میآید: روباه قهوهای سریع،از روی سگ تنبل پرید! اگر تعداد آن عددها را هم بیشتر كنید یا آنها را بردارید كه فقط پرانتزها بماند، خطها بیشتر میشوند. کدی برای تست کیبرد است که تمام حروف انگلیسی از a تا z را در آن جمله داراست.
● از كیسهای بزرگ و فول استفاده كنید. آنها غیر از جادار بودن خنكترند و سرعت سیستم شما به خاطر گرما پایین نمیآید. كیسهای چرخدار با امكان جابجایی آسان هم خوبند. تصمیم بگیرید كه میخواهید آن را روی زمین بگذارید یا روی میز.
● حتماً هنگام خرید كیس غیر از شكل و ظاهر به جنس بدنه و وزن آن توجه كنید. هر كیس زیبا و شیكی لزوماً كیس خوبی نیست. سعی كنید كیسهای آلومنیومی دارای تهویه و شكل مناسب بخرید كه اگرچه گرانند ولی سبكند و حرارت را از خود عبور داده و سیستم درون آنها خنكتر است. سعی كنید مثل من عاشق كیسهای فول آلومینیوم و دارای فنهای متعدد باشید! هر چقدر هم كه سیستم شما مدل بالا و پیشرفته باشد كیس بد موجب استهلاك زودرس آن خواهد شد. دلمه كه نمیپیچید! كامپیوتر نازنین شما شایستهی یك كیس خوب است. همهی اینها مشروط به داشتن پول است ولی خب یك ضربالمثل انگلیسی میگوید: ما آنقدر پولدار نیستیم كه جنس ارزان بخریم. وقتی چند برابر پول صرف اجناس بنجل كردید معنی این مثل نغز را درك خواهید كرد!
● فكر میكنید پاور از سیپییو مهمتر نیست؟ چرا هست. پاورها غیر از مدلهای مختلف حداقل سه نوعند: یك نوع پاور درپیتی كه مستقیماً برق را به مادربرد میدهدNon PFC كه اكثر پاورها همین طورند و اگر دیدید با نوسان برق مادربردتان سوخت مجرم اصلی همین است. نوع دیگر پاورهای Passive PFC و Active PFC هستند كه البته گرانترند ولی جریان برق و فركانس ورودی را كنترل میكنند كه همین طور بیخود و بیجهت روی مادربورد بدبخت نریزد و تغییر ولتاژ و نویز برق را هم میگیرند. پس اگر پول داشتید یك پاور اكتیو یا حداقل پسیو بگیرید كه ارزانتر است.
اگر هم نخواستید پول برای پاور خرج كنید حداقل حتماً یك محافظ برق خوب بگیرید. نوسانهای برق در ایران را كه دیدهاید. ندیدهاید؟ اما كامپیوتر نازنین شما میبیند و به این شوكها حساس است
● سعی كنید برای قطعات داخلی مختلف فنهای یدكی داشته باشید (مخصوصاً فن سی پی یو و كارت گرافیك) آنها بعد از مدتی چنان گرد و خاك میگیرند كه به صورت لایهی چربی درمیآیند و پاك كردنشان هم فایدهای ندارد و بعد سر و صدای گوشخراش آن اعصابتان را خط خطی خواهد كرد. تازه اگر در محیط پرگرد و غباری باشد امكان دارد فن سیپییو بعد از مدتی سنكوب كند و بعد صدای دلانگیز انفجار سیپییو. داشتن یكی دو فن یدكی كه ارزانقیمت هم هستند، راه خوبی برای پیشگیری است.
● هر چند وقت یكبار كامپیوترتان را باز كنید و قطعات داخلی آن را با جارو برقی و یا سشوار گردگیری كنید. كارتها و رمها را هم با دقت جدا كنید و درز اسلاتها را خوب گردگیری كنید. آهای شما! بله شما! با آن سیم ظرفشویی می خواهید چیكار كنید!؟ فقط پارچه نرم و بدون پرز.
● برای بالا بردن سرعت شمارهگیری مودم در كنترل پنل و تنظیمات مودم در بخش modems به بخش Properties بروید و از آنجا در Advanced در نوار خالی Extra setting تایپ كنید: S۱۱=۵۰ با این عمل پس از اولین كانكت مجدد شما، سرعت شمارهگیریتان بیشتر خواهد شد.
● از تركیب یك فایروال و یك آنتیویروس استفاده كنید مانند زونآلارم و پاندا یا هر آنتیویروس دیگر و آنها را برای یكدیگر و برای بخش امنیتی ویندوزتان تعریف كنید.
● ویندوز خود را حتماً بهروز كنید. برای این كه سرعت اینترنت پایین نیاید بخش اتوماتیك آپدیت را غیرفعال كرده و هر بار با ورود به صفحه آپدیت شركت مایكروسافت ببینید سیستم شما چه نرمازارها و پچهای امنیتی لازم دارد. اول پچهای امنیتی را یكی یكی یا چندتاچندتا به صورت دستی انتخاب كرده و دانلود كنید. اگر مثل من ویندوز قانونی مایكروسافت دارید كه خوش به حالتان چون پچهای امنیتی بیشتر به اضافهی Windows Defender و اكسپلورر۷ و دیگر چیزها را میتوانید دانلود كنید.
● این اصل را به خاطر بسپارید: در كار با كامپیوتر هیچ وقت مشكل غیر قابل حلی وجود ندارد مگر این كه سختافزاری باشد. كامپیوتر شما خراب نشده، بد كار نمیكند و اصولاً مشكلی وجود ندارد مگر این كه مربوط به قطعهای سختافزاری باشد مثلاً سوخته یا شكسته باشد. كامپیوتر شما در حد و توان خودش به شرط این كه قطعاتش با هم متناسب باشند، خوب كار میكند. او شما را میشناسد و فرمانهایتان را درك میكند، باید شما هم سعی كنید او را بشناسید و مشكلاتش را درك كنید!
ناصر خالدیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست