دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
گوشیهای همراه قدیمی چه استفادهای دارند؟
براساس بررسیهای Inform Inc در حال حاضر حداقل بیش از ۵۰۰ میلیون گوشی تلفن همراه غیرفعال در خانههای شهروندان ایالات متحده بدون استفاده باقی مانده است که در صورت رهاشدن در طبیعت، میتوانند خطرهای شیمیایی شدیدی برای محیط زیست به همراه داشته باشند. در ایران نیز خطر مشابهی وجود دارد...
در سال گذشته میلادی کاربران تلفن همراه در ایالات متحده بیش از ۱۰۰ میلیون گوشی جدید خریدند که نه تنها بیشتر از آمار خرید سال قبل از آن بود، بلکه تعداد گوشیهای فعال در این کشور را به ۱۸۰ میلیون دستگاه میرساند. احتمالاً هرگز به ذهن شما هم خطور نمیکند که این همه تلفنهای همراه که میانگین وزنی آنها به ۱۲۰ گرم میرسد، چقدر برای محیط زیست خطرناک هستند. از اینرو از آنجایی که در کشوری همانند ایالات متحده که بیش از نیمی از مردم آن، مشترکان و بالطبع مصرفکنندگان این تلفنها هستند (و این مسئله میتواند درباره هر کشور دیگری حتی ایران هم تکرار شود،) لازم است درباره آنچه برای این دستگاهها اتفاق میافتد بررسیهایی انجام دهیم. به ویژه در مورد کشوری مثل ایران که از ردهخارجکردن گوشیهای قدیمیتر و استفاده از گوشیهای جدید (علیرغم اینکه استفاده از آنها چندان تغییری نکرده است) به یک فرهنگ مصرفی زیانبار تبدیل شده است، این مسئله خطر بیشتری را دربردارد.
براساس بررسیهای شرکت اطلاعرسانی Inform Inc که یک مؤسسه غیرانتفاعی آمار و ارقام است، در حال حاضر حداقل بیش از ۵۰۰ میلیون گوشی تلفن همراه غیرفعال در خانههای شهروندان ایالات متحده بدون استفاده باقی مانده است که در صورت رهاشدن در طبیعت، میتوانند خطرهای شیمیایی شدیدی برای محیط زیست به همراه داشته باشند. این مشتریان هر ساله بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون عدد از گوشیهای خود را تعویضمیکنند که تقریباً تعداد دهمیلیون ازآنها توسط خود شرکتهای سازنده تعویض و جایگزین میشوند.
این آمار دقیقاً بدینمعنی است که هر ساله بیش از ۹۰ میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه به ۵۰۰ میلیون دستگاه فعلی افزوده میشود!
اکنون به سؤال اصلی خود برمیگردیم و آن این که بالاخره این همه گوشیهای دست دوم غیرفعال چه سرنوشتی پیدا میکنند؟ اطلاعات دریافتی از برخی سازندگان و توزیعکنندگان این محصولات چند گزینه مختلف را برای پاسخ به این سؤال نشان میدهد:
▪ برخی از این محصولات در کشورهای دیگر دوباره فروخته و مصرف میشوند.
▪ تعدادی دیگر از آنها در اختیار مؤسسات و آموزشگاههای مرتبط قرارمیگیرند تا به عنوان وسایل آزمایشی مورد استفاده قراربگیرند.
▪ بعضی از آنها در اختیار شرکتهای مخابراتی قرارمیگیرند تا پس از تعمیر و بازسازی به عنوان گوشیهای رایگان (Pre-Paid Phones) در اختیار مشترکان قرار بگیرند.
▪ دستهای از آنها نیز به عنوان زباله به چرخه بازیافت وارد میشوند که متأسفانه بیشترین درصد گوشیها در این دسته جای میگیرند.
همانطور که میبینید در حالحاضر یکی از بهترین روشهای موجود، استفاده مجدد و نهایتاً پایینآوردن سرعت جایگزینی این گوشیهاست. در کشورهایی همانند کشور ما، با یک روش بسیار ساده این کار عملی است. به این صورت که گوشیهایمان را در اختیار دوستان و نزدیکانی قرار دهیم که بهتازگی به جمع مشترکان پیوستهاند. فراموش نکنید بسیاری از تکنولوژیهای جدیدی که به عنوان دلیل اصلی جایگزین کردن گوشیهای قدیمیتر نام برده میشوند، در حال حاضر در کشور ما کاربرد ندارند و بیشتر برای ایجاد روحیه مصرفی در کاربران بهکار میروند. اما اگر با همه این تفاسیر هنوز هم اصرار دارید که تلفن همراه خود را به فروش برسانید، بد نیست نگاهی هم به بازارهای اینترنتی این وسایل بیندازید.
سایت Cellforcash.com یکی از همین سایتهای فروش تلفنهای دست دوم است که حتی برای مقایسه هم که شده میتواند کاربرد داشته باشد.
به هر حال همه ما درباره سرنوشت آینده کشورمان مسئولیم و محیط زیست متعلق به همه ماست. حتی اگر گوشی همراه شما به قدری قدیمی و کهنه شده است که هیچ کسی آن را از شما نمیخرد، حداقل آن را به یک مؤسسه آموزشی اهدا کنید تا سهم ناچیزی در آینده علمی کشور داشته باشید.
راستی شنیدهاید که آخرین مدل تلفن همراه شرکت ... امکان ارسال ایمیل و استفاده از GPRS را روی خود دارد؟!!
امیر یاری
ماهنامه عصر شبکه
ماهنامه عصر شبکه
منبع : سایت آمل تک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست