چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مدل کاربردی برای بقا، رشد و حذف سالمونلا تیفی موریوم در جوجه کشی
آلودگی تخم مرغ های جوجه کشی با باکتری سالمونلا و نفوذ آن به داخل تخم مرغ مهم ترین وسیله انتقال باکتری به جوجه های گوشتی می باشد که در نهایت طی پروسسینگ لاشه ها از طریق گوشت آلوده به مصرف کننده منتقل می شود. در این بررسی رشد سالمونلا تیفی موریوم در شرایط حرارت و رطوبت ثابت در روزهای ۱ (نگهداری تخم مرغ)، ۱۰ (کندلینگ)، ۱۷ (انکوباسیون) و۲۱ (پروسسینگ جوجه ها) مورد آزمایش قرار گرفت. باکتری با بار میکروبی اولیه بالا ( log CFU ۶ به ازای هر تخم مرغ ) و بار میکروبی اولیه پایین(log CFU ۵/۳ به ازای هر تخم مرغ) در نظر گرفته شد.
با ذخیره سازی تخم مرغ ها در دمای С°۴ به مدت ساعت، بار میکروبی به مقدارlog ۲ کاهش یافت، در صورتی که در شرایط انکوباسیون و هچری در روزهای ۱۷ و ۲۱ با دمای تقریباً С°۳۷ بار میکروبی به مقدار log ۳ افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که در بار میکروبی اولیه بالا تعداد باکتری سالمونلا تیفی موریوم از روز ۱ (نگهداری تخم مرغ) تا پروسسسینگ جوجه ها از log CFU ۷/۳ به log CFU ۶/۶ به ازای هر تخم مرغ افزایش یافت، در حالی که در بار میکروبی اولیه پایین از log CFU ۷/۳ به log CFU ۷/۲ در هر تخم مرغ کاهش یافت. همچنین بار میکروبی در داخل تخم مرغ های جوجه کشی در بین مراحل انکوباسیون و هچری افزایش می یابد. با استفاده از این مدل می توان بار میکروبی سالمونلا تیفی موریوم را در تخم مرغ های آلوده پیش بینی نمود.
منبع :
Poultry Science. ۲۰۰۵ . ۸۴:۱۹۵۹-۱۹۶۶
با ذخیره سازی تخم مرغ ها در دمای С°۴ به مدت ساعت، بار میکروبی به مقدارlog ۲ کاهش یافت، در صورتی که در شرایط انکوباسیون و هچری در روزهای ۱۷ و ۲۱ با دمای تقریباً С°۳۷ بار میکروبی به مقدار log ۳ افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که در بار میکروبی اولیه بالا تعداد باکتری سالمونلا تیفی موریوم از روز ۱ (نگهداری تخم مرغ) تا پروسسسینگ جوجه ها از log CFU ۷/۳ به log CFU ۶/۶ به ازای هر تخم مرغ افزایش یافت، در حالی که در بار میکروبی اولیه پایین از log CFU ۷/۳ به log CFU ۷/۲ در هر تخم مرغ کاهش یافت. همچنین بار میکروبی در داخل تخم مرغ های جوجه کشی در بین مراحل انکوباسیون و هچری افزایش می یابد. با استفاده از این مدل می توان بار میکروبی سالمونلا تیفی موریوم را در تخم مرغ های آلوده پیش بینی نمود.
منبع :
Poultry Science. ۲۰۰۵ . ۸۴:۱۹۵۹-۱۹۶۶
منبع : مؤسسه مرغداری ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست