شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بیوگرافی پریرا


بیوگرافی پریرا
كارلوس آلبرتو پریرا مربی برزیلی تیم آفریقای جنوبی ۲۷ فوریه سال ۱۹۴۳ در ریودوژانیرو برزیل متولد شد. او توانسته تاكنون با ۴ تیم در جام جهانی حضور داشته باشد. ۱۹۸۲ با كویت، ۱۹۹۰ با امارات، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۶ با برزیل و ۱۹۹۸ با عربستان سعودی. تاكنون بورا میلوتونویچ توانسته با ۵ تیم مختلف در جام جهانی حضور داشته باشد.
پریرا سال ۱۹۹۷ مربیگری تیم مترواستارز را بر عهده داشت. در پرونده اش مربیگری دو تیم برزیلی یعنی فلومنینس و كورتینهانس را نیز برعهده داشته است. در سال های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ تیم والنسیا را رهبری كرد و در سال های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ بر روی نیمكت تیم فنر باغچه تركیه نشست. در هشتم ژانویه ۲۰۰۳ برای دومین بار به عنوان مربی تیم ملی برزیل انتخاب شد و با این تیم در سال ۲۰۰۴ قهرمان جام ملت های آمریكا جنوبی شد.
پریرا در سال ۲۰۰۵ توانست تیم ملی برزیل را قهرمان جام كنفدراسیون كند اما در جام جهانی ۲۰۰۶ تنها توانست تیم ملی برزیل را تا مرحله یك چهارم نهایی به جلو ببرد و در این مرحله متوقف شد. پریرا در ۱۹ ژوئیه ۲۰۰۶ از مربیگری تیم ملی برزیل بركنار شد و كارلوس دونگا جانشین او در این تیم گردید. او در ژانویه ۲۰۰۷ به طور رسمی كارش را با تیم ملی آفریقای جنوبی آغاز می كند و تا سال ۲۰۱۰ كه میزبانی مسابقات جام جهانی با این كشور است این تیم را هدایت خواهد كرد.
مربی برزیلی تیم آفریقای جنوبی در آغاز مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان اعلام كرده بود كه این جام، جام عقل و علم است و شگفتی در آن جایی ندارد. زمانی كه تیم های بزرگ به مرحله یك هشتم نهایی راه یافتند این گفته پریرا قدری مفهوم یافت. اما وقتی تیم پرآوازه برزیل در مقابل فرانسه در مرحله یك چهارم نهایی حضور یافت این گفته رنگ بیشتری به خود گرفت و پرستاره ترین تیم ملی فوتبال جهان نتوانست از پس تفكر فرانسوی ها برآید و بازی را به آنها واگذار كرد تا از راهیابی به مرحله نیمه نهایی بازماند و در انتقادات به عملكرد پریرا را باز كند.
او پس از پایان رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، مربیگری آفریقای جنوبی میزبان بعدی مسابقات جام جهانی را پذیرفت. این مربی ۶۳ ساله برزیلی كه از ژانویه ۲۰۰۷ كارش را به صورت رسمی با تیم آفریقای جنوبی آغاز می كند ماهانه ۱۶۵ هزار یورو حقوق دریافت خواهد كرد. حقوقی كه پریرا در یك ماه به دست می آورد تابو امبكی رئیس جمهور آفریقای جنوبی در یك سال به دست می آورد و همین حقوق بالا، خشم مردم این كشور را برانگیخته است. زمانی كه پریرا چنین قراردادی را با این مبلغ امضا كرد رسانه ها عكس العمل زیادی نسبت به این اقدام او نشان دادند. مربی تیم سانتوز برزیل این مبلغ را مبلغی بالا و قبیح عنوان كرد و بسیاری از روزنامه ها نیز از آن به عنوان مبلغ اهانت آمیزی كه می توان با آن ماهانه ۳۶ خانه برای فقرا ساخت یاد كردند. اما او بدون توجه به این عكس العمل ها، فرصت مربیگری در تیم ملی فوتبال آفریقای جنوبی را تجربه ای ارزشمند و البته مسئولیتی مهم برای جام جهانی ۲۰۱۰ می داند.
منبع : همشهری