پنجشنبه, ۲۲ شهریور, ۱۴۰۳ / 12 September, 2024
مجله ویستا
آنها پول پارو می کنند!
بارها گفته ایم در آوردن آمار و ارقام سینمایی به خصوص اگر درباره فروش فیلمها، تعداد تماشاگران، دستمزد ستارگان و یا بازیگران پولساز باشد همیشه جذاب و مخاطب پسند است. حتی اگر یک تماشاچی خاص یا مخاطب حرفه ای باشید باز هم نمی توانید هیجانتان را از دیدن لیست دستمزد و یا فروش فیلمهای بازیگران سینما پنهان کنید.
ما هم طبق روال چند سال اخیر با لیست کردن فروش فیلمهای اکران ۸۶ و استخراج آمار گیشه تهران و شهرستانها، لیست پولسازترین بازیگران سینمای ایران در سال گذشته را پیش روی شما قرار می دهیم. البته باز هم باید تأکید کنیم فقط بازیگرانی را در نظر گرفته ایم که بیش از یک فیلم روی پرده داشته اند، برای همین جواد رضویان، ایرج طهماسب، فرامرز قریبیان و چند بازیگر دیگر را حذف کرده ایم. نیکی کریمی، محمدرضا فروتن و هدیه تهرانی فیلمی نداشتند و برای بهرام رادان، پرویز پرستویی و رضا کیانیان ۸۶ اصلاً سال سینمایی خوبی نبود....
● باشگاه میلیاردی ها ...
ما هم می دانیم کسی برای «نیوشا ضیغمی» به سینما نمی رود و زحمت خریدن بلیت و دو ساعت تحمل فیلم ایرانی را به خود نمی دهد، اما ما تابع آماریم. این بازیگر جوان سینما با سه فیلم پر فروش درصدر بازیگران سال ۸۶ ایستاده است.
حتماً برایتان جالب است که بدانید هر دو فیلم پولساز سال گذشته که با گیشه هایی حیرت آور، رکورددار فروش در سینمای ایران هستند از حضور نیوشا ضیغمی سود برده اند. هر چند پلانهای او در «اخراجی ها» خیلی کوتاه بود و در «توفیق اجباری» هم آن چنان نقش پررنگی نداشت، اما در «پارک وی» جیرانی با آن نقش متفاوت، بازی خوبی ارایه داد و البته قبل ترش هم در چند کار سینمایی خوش درخشیده بود.به هر روی، نیوشا ضیغمی (که یک جورایی کشف محمدعلی سجادی در «شوریده» بود) به متوسط فروش یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان برای هر فیلم (بله، درست خواندید!) نفر اول بازیگر پولساز ۸۶ بود. البته نفر دوم هم یک ستاره سینما نیست، «رضا عطاران» بازیگر - کارگردان محبوب جعبه جادویی، حالا در سالنهای تاریک سینما هم پول به جیب تهیه کنندگان می ریزد. او با دو فیلم پر فروش «توفیق اجباری» و «کلاهی برای باران» و متوسط فروش یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای هر فیلم ثابت کرد از خیلی سوپر استارهای سینما و از خیلی جوانان خوش برورو و تیپیکال امروزی، پرطرفدارتر است.نوبتی هم باشد نوبت می رسد به یکی از دو سوپر استار سینمای ما، یعنی محمدرضا گلزار ستاره ای که کم کم دارد بازیگری را هم یاد می گیرد و پس از چند سال حضور در سینمای ایران، حالا می شود روی او از نظر «بازیگری» حساب باز کرد!
گلزار را پولسازترین بازیگر حال حاضر ایران می دانند که سال پیش با دو فیلم «کلاغ پر» و «توفیق اجباری» خیلی ها را به سینما کشاند و به طور متوسط هر فیلمش یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان فروخت.
اما «توفیق اجباری» یک بازیگر پولساز دیگر هم داشت و آن باران کوثری بود. بازیگر توانای سینما که علاوه بر این فیلم لطیفی، در «روز سوم» او و «خون بازی» مادرش رخشان بنی اعتماد هم هنرمندانه حضور داشت. باران کوثری که یک سیمرغ بلورین هم در کارنامه دارد با متوسط فروش یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان برای هر فیلم چهارمین بازیگر پولساز سال بود.
نکته جالب درباره این چهار نفر اینکه همگی در «توفیق اجباری» حضور داشته اند و شاید بتوان نیمی از موفقیتهای آنان را به حساب کارگردان خوشفکری چون محمد حسین لطیفی نوشت.
● آن ها هنوز می فروشند...
یک سال خوب برای اکبر عبدی؛ محبوبترین ستاره کمدی دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ پس از بیش از ۱۰ سال فراموشی و سکوت، با حضور در چندین فیلم که اکثراً هم فروشهای خوبی داشتند، دوباره درصدر قرار گرفت.
عبدی سال پیش پنج فیلم «اخراجی ها»، «کلاغ پر»، «قاعده بازی» و «هدف اصلی» و «گوشواره» روی پرده داشت که البته منهای آخری که اکران عجیب و چند سئانسی داشت (و به همین دلیل فروش ۱۰ میلیون تومانی «گوشواره» را در فروش کلی فیلمهای او دخالت ندادیم!) متوسط فروش هر فیلم او ۹۵۰ میلیون تومان بود. این اتفاق برای احیای بازیگر توانایی چون اکبرعبدی حتماً مؤثر بوده و خواهد بود. البته اگر او کمی هم در انتخابهایش دقت کند.
حالا دیگر نوبت می رسد به بازیگر محبوب و توانایی چون امین حیایی که سال پیش با چهار فیلم خوش درخشید. البته این از بدشانسی او بود که کپی قاچاق «نقاب» خیلی زودتر از اکران فیلمش دست به دست گشت و البته «سنگ کاغذ قیچی» به رغم پیش بینی ها با بی مهری مخاطبان روبرو شد وگرنه چه بسا جای او الان در صدر پولسازهای سال بود. به هر حال امین حیایی با متوسط فروش ۹۰۰ میلیون تومان برای هر فیلم و ماندن در بین بازیگران پولساز چند سال اخیر، همچنان گزینه اول تهیه کنندگان است.
و پرکارترین بازیگر سال : «محمدرضا شریفی نیا» او سال گذشته ۶ فیلم روی پرده داشت: «اخراجی ها، مهمان، پارک وی، نصف مال من نصف مال تو، محاکمه و در شهر خبری هست، نیست؟» که جز آخری، همگی فروشهای قابل قبولی داشتند. متوسط فروش فیلمهای شریفی نیا هم به ۸۷۰ میلیون تومان رسید تا این بازیگر چاق و کوتاه قد، بزند روی دست خیلی از خوش تیپ های سینما!
مهناز افشار ... نمی شود لیست پرفروشهای یک سال را بست و نام او را ندید. بازیگری که سعی کرده نگذارد فقط چهره اش سوژه یک باشد و کمی هم «بازی» را چاشنی حضورهایش در سینما کرده. او در سال ۸۶ دو فیلم «کلاغ پر» و «محاکمه» را روی پرده داشت که با متوسط فروش ۷۵۰ میلیون تومان، کارنامه کوچک و قابل قبولی ارایه داد.
شاید شما هم خیلی موافق نباشید مثلاً حدیث فولادوند را در این جای لیست بیاوریم، اما او سال گذشته با حضور در «کلاهی برای باران» و «هدف اصلی» متوسط فروش ۶۵۰ میلیونی برای هر فیلمش رقم زد که نمی شود از آن چشم پوشید.
● تهیه کننده ها دوستشان دارند...
اما در میان نفرات بعدی، یک چهره جوان فتوژنیک دیگر می بینم. پوریا پورسرخ که دو سالی بیشتر نیست در قامت شبه ستاره رخ نموده و سال قبل پنج فیلم روی پرده داشت (باور نکردنی است نه؟!) شامل مهمان، عاشق، پسران آجری، روز سوم و مصائب دوشیزه که به جز فروش ناچیز آخری (۳۰ میلیون تومان) متوسط فروش چهار اثر دیگرش شد ۴۵۰ میلیون تومان رقمی بسیار خوب برای بازیگر نو ظهوری در سینما و تلویزیون ایران.
شقایق فراهانی هم در سال ۸۶، دو فیلم پر فروش «نصف مال من، نصف مال تو» و «مهمان» را در کنار «قلقلک» و «صحنه جرم ورود ممنوع» و با متوسط فروش ۴۰۰ میلیون تومان پایین تر از پوریا پورسرخ ایستاد. شقایق فراهانی چند سالی هست با بازی در فیلمهای کمدی تا همین بدنه لیست پر فروش ها بالا می آید.
مریلا زارعی هم با همین رکورد ۴۰۰ میلیون فروش برای همین فیلم، سال بدی نداشت. گر چه «زاگرس» با حضور او ۲۰ میلیون هم نفروخت و «دستهای خالی» هم اقبالی نداشت، اما حضور در «نصف مال من نصف مال تو» او را در میان بازیگران تقریباً پولساز قرارداد.
داریوش ارجمند هم با بازی در دو فیلم «قاعده بازی» و «رئیس» و با همین میزان فروش موفق ترین سال سینمای اش را از لحاظ پولسازی تجربه کرد.اما رده های بعدی شاهد حضور خسروشکیبایی (دو فیلم با متوسط فروش ۳۱۰ میلیون) هانیه توسلی (دوفیلم با متوسط فروش ۳۲۰ میلیون) جمشید هاشم پور (سه فیلم با متوسط فروش ۲۸۰ میلیون) و افسانه بایگان (دو فیلم با متوسط فروش ۲۷۰ میلیون) است. البته اشاره کنیم بهرام رادان با اینکه با دو فیلم «خون بازی» (نقش افتخاری و کوتاه) و «چهار انگشتی» متوسط ۳۰۰ میلیون فروش داشت، اما بدترین سال سینمای اش را تجربه کرد. ابتدا توقیف و سپس قاچاق «سنتوری» باعث شد هم این فیلم یک فروش همپای «اخراجی ها» را از دست بدهد و هم رادان بیشتر به حاشیه برود. «چهارانگشتی» هم که جزو امیدهای فروش میلیاردی بود فقط ۱۸۰ میلیون فروخت تا سال ۸۶، سال رادان نباشد.
● فقط پیش بینی است ...
اما این هم یک پیش بینی برای سال آینده. محمدرضا گلزار با فیلمهای «مجنون لیلی»، امین حیایی «دایره زنگی»، «زنها فرشته اند» و «یک اشتباه کوچولو»، رضا عطاران با «قرنطینه»، «تیغ زن»، «تسویه حساب» و «خروس جنگی» و بهرام رادان با «کنعان» و «کارناوال مرگ» و مهران مدیری با «دایره زنگی» و «همیشه پای یک زن در میان است» پولسازترین بازیگران سال ۸۷ خواهند بود.
وحید ضرابی نسب
منبع : روزنامه قدس
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست