چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
گلایه مندی از زیبایی
قبل از پرداختن به جراحی زیبایی بینی و بایدها و نبایدهای آن در ابتدا لازم می دانم راجع به کلمه رینوپلاستی توضیحی بدهم. «رینو» در لاتین «بینی» معنی می دهد و کلمه پلاستی هم به معنی شکل دادن، فرم دادن یا هنجار کردن است. اینکه اولین عمل زیبایی بینی در چه سالی انجام گرفته به صورت دقیق مشخص نیست ولی آنچه شواهد نشان می دهد این است که انسان از زمان خلقت سعی در رفع زشتی ها و معایب صورت و اندام خود داشته و به طور فطری دوست داشته زیباتر و کم عیوب تر به نظر آید. بنابراین برای زیباتر جلوه دادن خود به آرایش و پیرایش خود پرداخته و از زمانی که جراحی و زیبایی های تصنعی مد شد اقدام به جراحی کرد.در هندوستان قدیم برای تنبیه افراد بینی آنها را می بریدند طوری که در تاریخ هندوستان آمده است که تیپو سلطان در جنگ با انگلیسی ها دستور داده بود هر هندی که با انگلیسی ها همکاری کند برای عبرت دیگران و تنبیه آنها بینی فرد را ببرند. این گونه بود که پزشکان و جراحان هندی نیز به دنبال این مساله مبادرت به ترمیم بینی با استفاده از بافت پیشانی و پروتزهای نقره یی و طلایی کردند. چرا که به نظر آنها صورت بدون بینی زشت است یا در یک مثال دیگر تاگلیا کوزی جراح ایتالیایی برای افرادی که بینی شان را از دست داده بودند از پوست بینی، بینی درست می کرد و افرادی که مورد جراحی قرار گرفته بودند تا چند هفته سرشان را می بستند تا پایه تغذیه کننده بافتی که برای ساختن بینی به کار رفته است بتواند نقش خود را ایفا کند. سپس با بریدن پایه بافت پوست برای بینی شکل داده می شد.
با ورود فارغ التحصیلان جراحی پلاستیک به کشور این رشته به شدت مورد استقبال قرار گرفت و در دوران جنگ عراق با ایران، جراحان پلاستیک کشور خدمات شایان توجهی برای مجروحان جنگ انجام دادند، بعد از جنگ جراحی زیبایی بینی به صورت شایع ترین عمل زیبایی مطرح شد و امروزه طبق آمارها بیشترین تقاضا را در بین طالبان زیبایی دارد.جراحی زیبایی بینی شامل تغییراتی است که در قسمت های بافت سخت بینی یعنی قسمت استخوانی یا غضروفی بینی و نیز در بافت های نرم بینی داده می شود که آن را به وضع مطلوب تری درآورد که از جمله این تغییرات کاهش حجم غضروف ها و استخوان های قوز بینی و شکل دادن به غضروف های نوک بینی است.اینکه متقاضیان عمل زیبایی بینی با چه انگیزه یی به جراح پلاستیک مراجعه می کنند متفاوت است.در اکثر موارد بینی متقاضیان مشکل غضروفی ندارد و هدف از مراجعه صرفاً زیبایی بینی است، اما موارد دیگری هم برای انجام عمل وجود دارد که عبارتند از داشتن بینی بزرگ، کج، بدشکل، صدمه دیده در حوادث که در مجموع اکثر جراحی های زیبایی بینی به منظور داشتن یک بینی خوش فرم و تا حد امکان طبیعی انجام می گیرد.برای عمل بینی دو روش وجود دارد که یکی روش جراحی بسته است و روش دیگر جراحی باز که هر دو شیوه می تواند مشکل بیمار را حل کند و انتخاب یکی از این روش ها به مهارت و تجربه جراح پلاستیک نیاز دارد که برحسب تشخیص خود بهترین شیوه را انتخاب کند. البته جراح پلاستیک باید قبل از عمل وضعیت روحی متقاضی را هم در نظر بگیرد. اکثر متقاضیان جراحی بینی از نظر روحی مشکل ندارند ولی از زیبا نبودن بینی خود گله مند هستند و درصدی هم با اینکه مشکل زشتی و نافرم بودن بینی ندارند ولی از یک نوع ناراحتی روحی به شکل نارضایتی از شکل بدن و صورت خود رنج می برند که این افراد جای بحث دارند.اخیراً برخی از متقاضیان عمل زیبایی بینی از عمل جراحی به وسیله لیزر سخن می گویند و ادعا می کنند که فلان دکتر، با این روش جراحی می کند در حالی که جراحی بینی با لیزر یک دروغ بزرگ و عوام فریبانه است و تنها افراد ساده لوح و غیرمطلع آن را می پذیرند. چرا که لیزر یک اشعه پرانرژی ایجاد می کند که کارش تخریب و یا سوزاندن بافت هدف خود است. هر نوع اشعه لیزر یک گیرنده خاصی دارد از جمله آب یا مواد خاصی مثل ملانین مو و یا هموگلوبین یا همان رنگ قرمز سلول های خون و غیره. وقتی یک نوع لیزر را می تابانیم بافت هدف خود را تخریب کرده و می سوزاند. اگر این انرژی را متمرکز کنیم می توانیم با آن برش جراجی نیز ایجاد کنیم. کاری که در جراحی زیبایی بینی انجام می دهیم این است که ما روی غضروف ها و استخوان های بینی کار می کنیم آنها را تغییر می دهیم و کم و زیاد می کنیم.
در جاهایی ممکن است پیوند غضروف داشته باشیم. در خیلی جاها ممکن است بخیه بزنیم و هر کاری از نظر جراحی لازم باشد برای تصحیح اختلالات موجود به کار گیریم و این کارها از لیزر بر نمی آید. ضمناً کار با لیزر تمهیداتی لازم دارد مثل پوشاندن چشم های بیمار و پزشکان و پرسنل اتاق عمل و...همچنین برای پیشگیری از احتراق و وقوع حریق نیز ملاحظاتی ایجاد می کند. از طرفی ایجاد استریلیزاسیون در قسمت دستی لیزر که عموماً خیلی بزرگ بوده، به راحتی امکان پذیر نیست و احتمال صدمه به فرد را افزایش می دهد. در همه موارد ذکر شده چاقوی جراحی به راحتی ایجاد برش می کند و لیزر در این زمینه جایگاهی ندارد.ضمن آنکه جراحی با لیزر در هیچ کجای دنیا انجام نمی گیرد.گاهی بیماری اصرار می کند که مثلاً فلان دکتر با لیزر عمل می کند. من در جواب آنها می گویم امکان ندارد کسی چنین ادعایی بکند. اگر پزشکی چنین کاری انجام دهد آن هم با حفظ کارکرد بینی، در واقع معجزه کرده است. گذشته از تبلیغات سوء و عوامفریبانه جراحی بینی با لیزر خود عمل زیبایی بینی مضراتی دارد که متقاضیان لازم است آن را فراموش نکنند چرا که هر عمل جراحی و اصولاً هر نوع مداخله درمانی می تواند عوارضی داشته باشد از جمله احتمال خونریزی و ورم به خصوص وقتی متقاضی داروهای آسپرین و غیره استفاده کند.
یا احتمال ایجاد عوارض تنفسی به خصوص زمانی که آناتومی راه هوایی صدمه ببیند. البته موفقیت عمل زیبایی به مهارت جراح، تکنیک عمل، زمانی که جراح برای عمل جراحی صرف می کند، کیفیت پوست بیمار و وجود یا عدم وجود انحراف در تیغه بینی بیمار بستگی زیادی دارد.در تکنیک های چند سال قبل، مشکلات تنفسی یکی از عوارض عمل زیبایی بینی بوده که در اکثر موارد اتفاق می افتاد ولی امروزه با تکنیک های جدید این مشکل به حداقل رسیده البته اگر نقاط تکنیکی لازم از نظر جراحی رعایت نشود ممکن است مشکل تنفسی پیش آید و یا از نظر ظاهر، زیبایی بینی تامین نشود.
علی منافی
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست