پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

ورزش ۸۵ با سه گاف بزرگ


ورزش ۸۵ با سه گاف بزرگ
اگر مدال‌های بازی‌های آسیایی نبود نوشتن درباره وضعیت ورزش ایران در سال ۸۵ از این‌كه هست سخت‌تر می‌شد اما خوشبختانه به همت كمیته ملی المپیك در رتبه ششم بازی‌های آسیایی قرار گرفتیم (ببینید وضعمان چگونه است كه به ششمی آسیا افتخار می‌كنیم) تا بعضی مسئولان محترم پشت این عنوان پنهان شوند و حتی با رضایت از عملكرد سال یاد كنند. واقعیت این است كه طی ۳۶۱ روز سپری شده چندین شكست و چندگاف بزرگ در كارنامه ورزش ثبت شد كه هیچ جور نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.
● چوب‌خط سازمان ورزش با این سه گاف پر شد
۱) دوپینگ دسته جمعی وزنه‌برداران تیم ملی یك آبروریزی بین‌المللی بود اما چون اصولا ما از هیچ اتفاقی نمی‌ترسیم به روی خودمان نیاوردیم كه چه فاجعه‌ای رقم خورده، در بقیه نقاط دنیا اگر ۹ ورزشكار از یك تیم، دوپینگی می‌شدند همه مسئولان با هم استعفا می‌دادند در حالی كه خدمتگزاران مردم در ایران با قدرت به كارشان ادامه دادند تا روی هر چه سیب‌زمینی است سفید كرده باشند به افتخار آقایان كف مرتب!
۲) تعلیق فعالیت‌های بین‌المللی فوتبال ایران كه تلویزیون ترجیح داد از آن به نادیده گرفته شدن حق ایران توسط فیفا تعبیر كند از جمله شاهكارهایی بود كه به دست توانای همكاران آقای علی‌آبادی محقق شد.
اصولا تعلیق یك فدراسیون فوتبال در تمام دنیا بر اعتبار و آبروی فوتبال آن كشور اثر سوء می‌گذارد اما چون ما بیدی نیستیم كه با این بادها بلرزیم خودمان را زدیم به آن كوچه و وانمود كردیم هیچ اتفاقی نیفتاده است. نكته بسیار آموزنده این بود كه رییس سازمان تربیت‌بدنی و دبیر كل وقت فدراسیون فوتبال ۲۴ ساعت قبل از اعلام حكم تعلیق به طور غیرمستقیم فرموده بودند: <فیفا هیچ غلطی نمی‌تواند بكند> اقتدار را داشتید؟!
۳) و بالاخره حذف استقلال از جام قهرمانان
راستش ما كه اولش اصلا دلمان نمی‌خواست جای علی‌آبادی باشیم تا حسودها پشت سرمان بگویند ظرف یك سال از دوره مسئولیت او چه آبروریزی بزرگی رخ داد اما بعد فهمیدیم به هیچ‌وجه تقصیر آقای رییس نبوده و قلعه‌نوعی و نجف‌نژاد مرتكب قصور شده‌اند حالا چه كسی گفته بود این دو نفر در استقلال همه كاره باشند، بماند! شما به كسی نگویید ما هم نمی‌گوییم.
● فوتبال واقعا زحمت كشید!
فوتبال در سال ۸۵ واقعا زحمت كشید. بعد از نمایش دل‌انگیز غیورمندان تیم ملی در جام‌جهانی كه بالا رفتن میزان مصرف قرص اعصاب را به همراه داشت در شهریورماه تیم ملی نوجوانان در مرحله یك چهارم نهایی از مسابقات آسیایی كنار گذاشته شد اما ماجرا ادامه داشت چون تیم ملی جوانان نیز با مربیگری <اولیویرا> در همان دور مقدماتی با قدرت حذف شد.
تنها تیم فوتبال قابل بحث ایران در سال ۸۵ تیم ملی امید بود كه البته آن هم مقام قهرمانی چهار سال قبل را با سومی عوض كرد و البته با نمایش‌های فنی بسیار ضعیف خود صدای فریاد كارشناسان را به آسمان رساند. ناگفته نماند شاگردان سیمونه در دیدار رده بندی كمی تا قسمتی خوش‌شانس هم بودند.
● مدال‌های جهانی ۸۵
از فوتبال كه بگذریم طی سال گذشته در بعضی رشته‌ها مدال‌های جهانی هم به دست آوردیم كه البته مثل همیشه در رشته‌های رزمی، كشتی و وزنه‌برداری خلاصه می‌شد. به امید این‌كه سال‌های بعد در بقیه رشته‌ها هم مدال جهانی بگیریم عناوین بین‌المللی ورزش ۸۵ را مرور می‌كنیم:
الف ) تكواندو با دو مدال جهانی؛ در مسابقات قهرمانی جهان در تایلند با دو مدال طلا، یك نقره و دو برنز نایب قهرمان جهان شدیم ضمن این‌كه در مسابقات تیمی جای كره‌جنوبی نیز تیم ایران نایب قهرمان جهان شد.
ب) جودو با دو مدال جوانان؛ در مسابقات جهانی جودوی جوانان با چهار شركت‌كننده حضور داشتیم كه با یك نقره و یك برنز به كارمان خاتمه دادیم.
ج) بوكس و درخشش در بازی‌های ستارگان؛ در رقابت‌های تیم‌به‌تیم ستارگان جهان (ابوظبی) همایون امیری، علی مظاهری و جاسم دلاوری به سه مدال طلا رسیدند.
د) وزنه‌برداری و فقط رضازاده؛ وقتی همه كنار گذاشته شدند (به خاطر دوپینگ) رضازاده یك مدال جهانی گرفت تا دلمان زیاد نسوزد می‌گویند داشتن نگاه مثبت یعنی این‌كه اگر یك كلاغ روی سرت خرابكاری كرد خوشحال باشی كه گاو پرواز نمی‌كند با این نگاه می‌شود گفت آفرین به وزنه‌برداری.
هـ) نه زیاد عالی نه خیلی بد؛ كشتی بعد از چند سال كمی تكان خورد. در فرنگی جهانی حمید سوریان، دومین طلای جهان را گرفت و در آزاد صاحب چهار مدال شدیم؛ مراد محمدی طلا، علی‌اصغر بذری، نقره، رضا یزدانی و فردین معصومی، برنز.
● بازی‌های آسیایی
اگر مدال‌های آسیایی را ننویسیم دل بعضی‌ها از غصه می‌‌تركد به همین خاطر چون در آغاز سال نو قرار داریم و نمی‌خواهیم كسی را ناراحت كنیم اشاره‌ای داریم به تعداد مدال‌آوران بازی‌های آسیایی كه تنها موفقیت قابل ذكر ورزش ایران در سال ۸۵ را رقم زدند.
▪ مدال طلا
۱) حسین رضازاده (وزنه‌برداری)
۲) احسان حدادی (دوومیدانی)
۳) علی مظاهری (بوكس)
۴) حسن روحانی (كاراته)
۵) حسین روحانی (كاراته)
۶) جاسم ویشگاهی (كاراته)
۷) یوسف كرمی (تكواندو)
۸) مراد محمدی (كشتی)
۹) علی‌اصغر بذری (كشتی)
۱۰) رضا یزدانی (كشتی)
۱۱) علیرضا حیدری (كشتی)
▪ مدال نقره
۱) رضا رییسی و عباس صیادی (كایاك دو نفره ۱۰۰۰ - متر)
۲) مهدی سهرابی (دوچرخه‌سواری جاده)
۳) حسین عسگری، علیرضا حقی، قادر میزبانی و عباس سعیدی‌تنها (تایم تریل تیمی دوچرخه‌سواری)
۴) عباس سعیدی‌تنها، مهدی سهرابی و امیر زرگری (بورسوئیت تیمی)
۵) آرش میراسماعیلی (جودو، ۶۶ كیلو)
۶) محمدرضا رودكی (جودو، +۱۰۰ كیلو)
۷) محمدرضا میران (جودو، آزاد)
۸) مهدی بی‌باك (تكواندو ۷۸ كیلو)
۹) مهدی نوایی (تكواندو +۸۴ كیلو)
۱۰) فردین معصومی (كشتی، ۱۲۰ كیلو)
۱۱) جاسم امیری (كشتی، ۱۲۰ كیلو)
۱۲) داود عابدین‌زاده (كشتی فرنگی، ۷۴ كیلو)
۱۳) مسعود هاشم‌زاده، (كشتی فرنگی، ۹۶ كیلو )
۱۴) مهدی شربیانی (كشتی فرنگی، ۱۲۰ كیلو)
۱۵) علیرضا صحرانشین (ووشو، ۶۰ كیلو)
▪ مدال برنز
۱) احسان مهاجرشجاعی (دوومیدانی، ۸۰۰ متر)
۲) محمد ستارپور (بوكس، ۶۹ كیلو)
۳) مهدی قربانی (بوكس، ۸۱ كیلو)
۴) جاسم دلاوری (بوكس، +۹۱ كیلو)
۵) مهدی سهرابی و امیر زرگری (دوچرخه‌سواری تیمی)
۶) بسكتبال
۷) فوتبال
۸) علی یعقوبیان (شمشیربازی، اسلحه اپه)
۹) سیامك فیض‌اصغری، محمد رضایی، حامد صداقتی، علی یعقوبیان (شمشیربازی، اپه تیمی)
۱۰) هندبال
۱۱) مسعود حاجی‌آخوندزاده (جودو، ۶۰ كیلو)
۱۲) سعید فرخی (كاراته، ۷۰ كیلو)
۱۳) اسماعیل تارك (كاراته، ۸۰ كیلو)
۱۴) بهزاد خداداد (تكواندو، ۵۸ كیلو)
۱۵) علیرضا نصرآزادانی (تكواندو، ۶۷ كیلو)
۱۶) هادی ساعی (تكواندو، ۷۲ كیلو)
۱۷) حمید ریحانی (كشتی فرنگی، ۶۶ كیلو)
۱۸) جلیل عطایی (ووشو، ۵۶ كیلو)
۱۹) خسرو مینو (ووشو، ۷۰ كیلو)
۲۰) افسانه شیخی (تكواندو، بانوان)
۲۱) مهروز ساعی (تكواندو، بانوان)
۲۲) احسان قائم‌مقامی، آتوسا پوركاشیان و الشن مرادی (شطرنج، مختلط تیمی)
منبع : خانواده سبز