چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
سبزیها و میوههای فرآیند شده
در تهیه میوه و سبزیهای منجمد، تخمیر شده یا خشک، روشهایی مورد استفاده قرار میگیرند که باعث کاهش یا از بین بردن میکردارگانیزمهای آلوده کننده میگردند. شستشوی فراوردهها، میکروارگانیزمهای آلوده کننده را مخصوصا انهایی که در روی سطح سبزی و گیاه وجود دارند کاهش میدهد. حرارت دادن سبزیها و میوههایی که قبل از فرایند مرحله آنزیم زدایی در مورد آنها انجام میشود (حرارت ۸۶تا ۹۸درجه سانتیگراد) باعث کاهش و از بین رفتن بسیاری از ارگانیزمهای مقاوم به حرارت شده و فقط اسپورها زنده میمانند. استفاده از مواد ضدعفونی کننده کلر که به صورت اسپری در آب پاشیده میشوند، باعث کاهش آلوده کننده میگردد.
غلظت نسبتا بالای سولفوردیاکسید (اغلب PPM ۲۵۰۰یا بیشتر) در بسیاری از سبزیها و میوههایی که به منظور خشک شدن انتخاب میشوند اکثر فرمهای نباتی باکتریها را از بین میبرد. انجماد و خشک کردن نیز باعث از بین رفتن بسیاری از میکروارگانیزمها میشوند.کاهش بیشتر در طول دوران نگهداری فراورده به صورت منجمد یا خشک حاصل میگردد و میزان کاهش بستگی به شرایط انبار، نوع ماده غذایی و میکروفلور غالب دارد. فلور غالب سبزیجات منجمد اکثرا از نوع باکتریهای ساپروفیت(گندروی)هستند
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست