یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
یک رکورد جهانی دو و میدانی فرو ریخت
در فینال ماده ۱۱۰ متر با مانع، لیوژیانگ بر حسب آخرین ركوردی كه به جا گذاشته بود در خط دو ایستاد. خط دو جایی است كه بهترین عنوان قابل پیش بینی برای آن نمی تواند فراتر از عنوان پنجمی باشد. اما دونده تیزپای چینی نه تنها به مقام اول رسید بلكه ركورد جهان را نیز فرو ریخت. او ركورد كالین جكسون را پاك كرد و حدنصاب عالی ۸۸/۱۲ ثانیه را به ثبت رساند. جام جایزه بزرگ در لوزان با سازماندهی مناسب و كیفیت فنی مقبولی برگزار می شد و آمادگی كامل سایر رقبا و سنگینی رقابت بیشترین نقش را در این ركوردشكنی ایفا كرد.
به نحوی كه دومینیك آرنولد آمریكایی فقط با ۲ ۰/۰ ثانیه اختلاف در رده دوم ایستاد. دونده چینی پس از ثبت ركورد جدید، ناباورانه سمت تابلوی زمان سنج رفت و به آن خیره شد. ۸۸/۱۲ روی تایمر ثبت شده بود. عكاس ها هجوم آوردند. ژیانگ پرید روی دستگاه زمان سنج. هم حدنصاب مشخص بود و هم او كه در المپیك آتن نیز طلا گرفته بود. ژیانگ دور افتخار هم زد. تماشاگران سوئیسی مشتاقانه كاغذها را از پشت فنس دراز كرده بودند اما ژیانگ به صورت نمادین فقط به یك نفر امضا داد و متنی را هم به یادگار برایش نوشت.
هنگام توزیع جوایز هم آرام و قرار نداشت و رسمیت مراسم را زیاد جدی نگرفت. او ساعتی بعد عنوان سوپراستار مسابقات را نیز به خود اختصاص داد. در فینال ۸۰۰ متر، دو آسیایی حضور داشتند كه هیچ كدام سجاد مرادی نبودند. سعد كمیل بحرینی و محمد ال صلحی (عربستان) به ترتیب پنجم و ششم شدند و هر دو نیز زیر ۴۶/۱ دقیقه دویدند. اما در پرش با نیزه زنان، سه بار تلاش یلنا ایزینبایه وا (روسیه) برای عبور از مانع ۰۲/۵ سانتی متری و ثبت ركوردی جدید برای جهان ناكام ماند. این پرنده روس، با حدنصاب ۰۱/۵ سانتی متر ركورددار جهان است. او در لوزان ۷۵/۴ را با زانوی راستش انداخت اما بعداً از ۹۰/۴ نیز با موفقیت گذشت.
مونیكا پیرك لهستانی با عبور از مانع ۷۵/۴ نشان داد كه در آینده رقیب سرسختی برای یلنا خواهد بود. در پرش سه گام كریستین اولسن سوئدی كه حرف اول جهان را می زند با ركورد ۶۲/۱۷ به عنوان نخست رسید. در ۱۰۰ متر زنان، ماریون جونز دونده تمام نشدنی آمریكایی ها با ركورد ۹۴/۱۰ به مدال طلا دست یافت و پنج نفر از شش نفر برتر نیز آمریكایی بودند.نفرات برتر مواد مختلف با ركوردهایی كه به جا گذاشتند به این شرح هستند:۱۰۰ متر: لئونارد اسكات (آمریكا) ۰۵/۱۰۲۰۰ متر: خاویر كارتر (آمریكا) ۶۳/۱۹ ۴۰۰ متر: جرمین گونزالس (جامائیكا) ۹۱/۴۴۸۰۰ متر: ویلفرد بونگی (كنیا) ۴۱/۴۴/۱۱۵۰۰ متر: شادراك كوریر (كنیا) ۹۶/۳۱/۳ ۳۰۰۰ متر: ادوین چریوت (كنیا) ۸۴/۳۱/۷ ۳۰۰۰ متر با مانع: ازیكیل كمبوی (كنیا) ۷۹/۱۲/۸۴۰۰ متر با مانع: برشاون جكسون (آمریكا) ۷۷/۴۷ ۸۰۰ متر زنان: جانت كاسگی (كنیا) ۶۶/۵۶/۱. در این ماده ماریا موتولا قهرمان اسبق جهان از موزامبیك نایب قهرمان جهان شد.
۱۵۰۰ متر زنان: یلنا سوبولیوا (روسیه) ۶۰/۵۸/۳پرش ارتفاع زنان: چانت هوارد (آمریكا) ۹۹/۱پرش سه گام زنان: تاتیانا لبدوا (روسیه) ۱۹/۱۵امیدواریم به زودی سجاد مرادی، احسان حدادی، رضا بوعذار و ... نیز كه ركوردهای آبرومندی را به جا گذاشته اند، در رقابت های معتبر جایزه بزرگ كه به صورت تور برگزار می شود شركت كنند.
وقتی چینی ها می توانند ركورد جهانی به جا بگذارند و بحرینی ها و سعودی ها در جمع برترین ها قرار می گیرند، دوندگان جوان و مستعد ایرانی كه محصول دوومیدانی رو به رشد كشورمان هستند نیز می توانند رفته رفته به جایگاه های جهانی بیندیشند.
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست