شنبه, ۲۱ مهر, ۱۴۰۳ / 12 October, 2024
مجله ویستا

چالش‌های کارخانجات خوراک دام در اثر مواد باقی مانده از دانه‌های روغن‌کشی شده توسط حلال


چالش‌های کارخانجات خوراک دام در اثر مواد باقی مانده از دانه‌های روغن‌کشی شده توسط حلال
طبق آخرین تحقیقات انجام شده ، امروزه استفاده بیش از ۲۰ درصد DDGS در جیره غذایی طیور امکان پذیر می‌باشد. با وجود این، برای کسب نتایج مطلوب باید بر عوامل تأثیرگذار بر کیفیت آن به دقت نظارت شود.امروزه تولید اتانول از ذرت خصوصاً در آمریکای شمالی پیشرفت سریعی دارد. بر طبق تجربیات عملی هر واحد منفرد فرآوری و تخمیر ذرت تقریباً ۳/۱ اتانول ،۳/۱ دی اکسید کربن و۳/۱ DDGS را تولید می‌کند. محصول DDGS حاصل، به طور روزافزونی در حال ورود به انبارهای بازار خام مواد جهانی است و این محصول نه تنها دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین خام و اسیدهای آمینه است بلکه سطوح قابل توجهی از انرژی تغذیه ای را نیز داراست. DDGS را می‌توان جایگزین سویا کنجاله کرد و خصوصاً در جیره‌های با حجم محدود کنجاله کانولا استفاده از DDGS مقرون به صرفه است، در صورت استفاده از DDGS می‌توان پودر استخوان و پودر گوشت را نیز به جیره اضافه کرد. بر طبق انتظارات صنعت تغذیه اروپا، از نظر تجارت جهانی ترکیبات غذایی، مصرف DDGS در جیره غذایی طیور در سالهای آینده به طور روزافزون در حال افزایش خواهد بود.
به منظور دست یابی به فواید بالقوه DDGS در عملکرد طیور، یک ارزیابی کلی در زنجیره ذخیره‌سازی جهت درک خواص فیزیکی و تغذیه‌ای مورد نیاز است که خرید اجزای تشکیل دهنده جیره، تولید خوراک، فرمول جیره، محیط نگهداری طیور، عملکرد در رشد طیور و موارد مرتبط با لاشه را شامل می‌شود. اگرچه از نظر کیفیت و قوام محصول DDGS در صنعت طیور جدید نیست اما در صورتی که از این محصول خصوصاً در حجم بالا استفاده می‌شود باید مدیریت صحیحی اعمال گردد.
فرشاد اکبرنژاد