چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
نبرد در دنیای مجازی
![نبرد در دنیای مجازی](/mag/i/1/8od9r.jpg)
در گذشته تصور عمومی بر آن بود که هکرها بی آنکه قابل ردیابی باشند اطلاعات را به سرقت می برند، این در حالی است که اگر از کارشناسان امنیت کامپیوتر در این موارد استفاده شود، می توانند شیوه هک شدن و نیز حتی فرد هکر را نیز شناسایی کنند. هک می تواند جنبه شخصی یا حرفه ای داشته باشد، به عبارت دیگر هکرها می توانند کلمات عبور یا اطلاعات شخصی یا شرکتی را به سرقت ببرند یا در سطح بالاتری برای امنیت ملی خطراتی ایجاد کنند، مانند دخالت در امور ارتباطی، مالی و... برخلاف تصوری که مردم از هکرها به عنوان افراد منزوی و ناراحت دارند، بسیاری از هکرها افرادی باهوش و خلاق هستند و صرفاً به دلیل ارضای حس کار گروهی یا احساس قدرت اقدام به این کار می کنند. گفتنی است هکرها به چند دسته تقسیم می شوند اما شاید بد نباشد قبل از دسته بندی هکرها مروری بر تاریخچه هک و هکر داشته باشیم.
هک احتمالاً عمری به اندازه عمر کامپیوتر دارد. روز اول کامپیوتری کار می کرد و روز دوم هک می شد. MIT اولین گروه از هکرهای کامپیوتری را معرفی کرد؛ گروهی جوان از تحصیلکردگان علوم کامپیوتر که روی ماشین کارت پانچ دل کار می کردند. به هرحال باید گفت هک هیچ مرز بین المللی نمی شناسد. هک در همه جا هست. با ظهور اینترنت مدرن، هک نیز رشد کرد. هک بیشتر به عنوان یک هویت مستقل ظهور کرد. روترها به درستی تنظیم نمی شدند، همچنان که این مساله امروز نیز وجود دارد. معمولاً کاربران از ارتباطات خطوط تلفن برای دستیابی به شرکت های بزرگ دولتی و ارتشی استفاده می کردند و بقیه نیز پشت ترمینال هایی می نشستند که مستقیماً به سیستم هایی وصل بودند که آنها در حال هک کردن شان بودند. این سیستم ها از ماشین های مین فریم بزرگ و درایوهای نواری تشکیل می شدند.
دسترسی به آنها عموماً با هک کردن کمترین میزان امنیت یعنی شناسه و رمز عبور به دست می آمد. البته منظور این نیست که هک در آن زمان آسان تر بود. میانگین سطح دانش هکرها نیز بالاتر رفته است. در ضمن امروزه نرم افزارهای آسیب رسان نیز به راحتی در دسترس افراد با دانش کم قرار دارد. هدف از بسیاری نفوذها دستیابی به سیستم هایی بود که به نظر غیرقابل دستیابی یا امن بودند. در حقیقت شکستن امنیت این سیستم ها یک چالش محسوب می شد. بعد از مروری کوتاه بر تاریخچه هک نگاهی به دسته بندی هکرها در دنیای مجازی داریم.
● کلاه سفید یک هکر مهربان
هکرهای کلاه سفید که به آنها سامورایی یا هکرهای واقعی گفته می شود، هکرهایی هستند که هدف شان از نفوذ به سیستم ها نشان دادن ضعف سیستم های کامپیوتری است نه سوءاستفاده. هکرهای کلاه سفید متخصصان کامپیوتر و آشنا به فناوری اطلاعات هستند و هدف شان از نفوذ به سیستم های کامپیوتری کشف عیوب امنیتی در سیستم و برطرف کردن آنها است و قصد سوء استفاده ندارند.
● کلاه سیاه یک هکر نامهربان
هکرهای کلاه سیاه که به آنها واکر هم گفته می شود از نظر کاری دقیقاً برعکس هکر کلاه سفید عمل می کنند به این صورت که باید گفت کسی که هدفش از نفوذ به سیستم ها، استفاده از اطلاعات آن سیستم هاست.این گروه از هکرها بیشترین صدمات را به سیستم های کامپیوتری وارد می کنند.
نویسنده: محمد تقوایی
منبع : بازیاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست