دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

سیب


سیب
سیب از خانواده Rosaceae و از زیرخانواده Pomoidea می باشد.
در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل است و میزان بارندگی سالیانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتر باشد از رشد خوبی برخوردار است.
در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل است و میزان بارندگی سالیانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتر باشد از رشد خوبی برخوردار است.
ایران در تولید سیب بعد از فرانسه و آلمان و آمریکا قرار دارد.
۱۲۶ نوع سیب در ایران موجود است.۳۸ نوع زود رس ۷۲ نوع میان رس ۲۶ نوع دیر رس .
● مهمترین انواع زود رس:
▪ زرد ارومیه : شکل آن کروی, کشیده, سفید مایل به زرد و مزه آن میخوش است و تا اواخر تیر ماه به بازار عرضه می شود.
▪ گل شاهی مشهد : کروی با رنگ سرخ تا سبز است و در اواخر تیر ماه قابل برداشت است .
حیدرزاده تبریز : کروی, قرمز, آبدار و دارای طعم بسیار مطبوع است و دراواخر مرداد ماه قابل برداشت است .
● مهمترین انواع دیر رس و میان رس:
▪ سیب شمیران دیر رس : این سیب به رنگ زرد و با خطوط قرمز می باشد. میوه های آن کروی با طعم شیرین و معطر می باشد و در اواسط شهریور قابل برداشت است .
▪ سیب زرد مشهد : میوه های این نوع گرد و پهن, زرد رنگ, آبدار و با مزه شیرین است و در اوایل پاییز به بازار عرضه می شود.
مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم سیب تازه ۴۷ کیلو کالری و در هر ۱۰۰ گرم سیب خشک شده ۲۸۱ کیلوکالری میباشد.
منبع : سپید گل