شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

۱۱ مهر ۱۳۸۶ ــ ۳ اکتبر ــ نشست " لوکا " برضد ایران


۱۱ مهر ۱۳۸۶ ــ ۳ اکتبر ــ نشست " لوکا " برضد ایران
سوم اکتبر سال ۵۶ پیش از میلاد سران دولت روم و مشاوران و ژنرالهای آن کشور در نشست لوکا Luca‌ تصمیم گرفتند که مناطق غرب رود فرات در آسیا و اراضی شمال و شمال غرب گٌل (فرانسه امروز) تا نزدیکی برلن و جزایر بریتانیا در اروپا ضمیمه قلمرو روم شود. با توجه به قیام اسپارتاکوس در سالهای ۷۱ - ۷۲ پیش از میلاد اسپارتاکوس ،قرار شد "پمپی" یکی از سه عضو شورای عالی جمهوریت روم در شهر رم باقی بماند تا از قیام احتمالی دیگری که مردم طبقه ۳ روم و بردگان مستعد آن بودند جلوگیری کند و امنیت از دست نرود. ژولیوس سزار عضو دیگر شورا برای ادامه فتوحات به فرانسه برود و کراسوس رییس دوره ای شورا که شهرت به آزمندی و جمع مال داشت داوطلب شد که به شرق لشکر بکشد و برای تصرف اراضی غرب فرات با ایران در آویزد.
دوسال طول کشید تا کراسوس موفق شد مقدمات حمله را فراهم سازد. "سپهبد سورنا" فرمانده کل ارتش ایران میدان جنگ را خود انتخاب کرده بود و در جنگ حران(کارهه) در سال ۵۳ پیش از میلاد با تاکتیکی نو و سلاحهای تازه از جمله موشکهای مکانیکی و روش رساندن آب غذا و مهمات به سربازان در طول جنگ و دادن استراحت نوبتی به آنها ،لژیونرهای رومی را از پای درآورد و به نوشته پلوتارک، یک سرباز ایرانی کراسوس ۶۰ ساله را به هنگام فرار کشت و سر و دست راست او را به تیسفون برد. "اردOrode"شاه وقت از دودمان اشکانی گفت که مقداری طلا در دهان کراسوس گذاردند و سپس گفت:"بخور که همیشه حرص آن را می زدی".
پس از شکست حران هیچیک از سران وقت روم در صدد گرفتن انتقام از ایران برنیامدند. جنگ حران بزرگترین و قاطعترین شکست روم(ایتالیا) از ایرانیان بود که برای ایران افتخار آفرید و غرور ایجاد کرد. شرح این جنگ در زمان خود آمده است.
قیام اسپارتاکوس دومین قیام بزرگ بشر بر ضد ظلم بود. نخستین قیام را کاوه ایرانی معروف به کاوه آهنگر رهبری کرده بود.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز