جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
فرجام غیرهالیوودی حاملگی دختران نوجوان
![فرجام غیرهالیوودی حاملگی دختران نوجوان](/mag/i/2/9fu9r.jpg)
نوزاد جدید دختر نیکول ریچی در آخرین فیلم سینماییاش، همانند نوزاد پاریس هیلتون، آخرین فرزند این بازیگران سرشناس هالیوود نخواهد بود.
به همین ترتیب، پسر جدید کریستین آلوگرا، نوزاد کورتنی سورن – اسمیت و یا کوچولوهای به دنیا نیامده نیکول کیدمن، جنیفر لوپز،هالی بری و یا نوزاد در راه خواهر ۱۶ ساله بریتنی اسپیرس یعنی جیمی لین هم آخرین بچههایی نخواهند بود که ورودشان را انتظار میکشیم.
بچهها، بچهها؛ همه جا بچه ها!
هم اینک در ایالات متحده، نرخ به دنیا آمدن نوزادان دختران پانزده تا نوزده ساله، پس از یک روند کاهشی چهارده ساله، دیگر بار رو به فزونی نهاده است. البته در کانادا، حداقل از سال ۲۰۰۴ میلادی، این نرخ رو به کاهش گذاشته، هر چند نرخ سقط جنین در آنجا با افزایش قابل توجهی رو به روست.
هنوز هم در بخش خروجی سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای، مشاهده شکمهای برآمده دختران در آستانه مادر شدن، ما را دچار عذاب وجدان میکند. مسئله چیست؟
دخترکان امروز ما آنقدر احمق نیستند که بیاندیشند، داشتن یک بچه، اخراج از مدرسهای که در آن درس میخواندند (همانند پنجاه و یک در صد دختران نوجوان مادر شده آمریکایی) و ادامه یک زندگی مصیبتبار، میتواند برای آنها جلوههای پر فروغ زندگی افرادی نظیر مدونا، آنجلینا و کاتی را به ارمغان آورد.
نظیر روزهای اول اکران فیلم سینمایی پر سر و صدای «جونو» ، تیتر اول اخبار اکثر رسانههای ما در کانادا هم به افزایش نرخ زایمان دختران نوجوان اختصاص یافت. همه ما در مورد پدیده حاملگی دختران و آثار اجتماعی و فردی آن صحبت میکردیم، گویی همه ما سقط جنین و قرار دادن این مهمانهای ناخوانده در پلاستیک زباله به دنبال یک حال به هم خوردگی صبحگاهی را به عنوان پایان این ماجرا پذیرفتهایم.
شاید ما بدین خاطر با این وضعیت رو به رو شدهایم که در سرزمین هالیوود و فیلمهایش، حاملگی باعث میشود که موجی از اتفاقات و چیزهای خیره کننده و بهتآور نظیر ارتقای شغلی، انبوهی از پول و زمین به ارث رسیده و یک فروشگاه عرضه پای سیب به سوی بازیگر نقش زن باردار سرازیر شود، اتفاقی که ما در فیلم پرمخاطب «ملکه دلربا» شاهد آن بودیم.
بیتردید، در زندگی روزمره و واقعی ما، اوضاع بدین ترتیب نیست. البته این شرایط نباید چندان هم تعجبآور باشد. چرا که ما در این فیلمها با یک سرگرمی تجاری خیال برانگیز و رؤیایی رو به رو هستیم.
آیا صنعت سرگرمی ما نمیتواند فیلم نامههای خود را طوری به پایان برساند که در اواخر داستان، ما شاهد سیسمونی یک نوزاد نباشیم؟
شاید پاسخ این سؤال، منفی باشد؛ چرا که ایالات متحده علاوه بر داشتن بیشترین نرخ حاملگی دختران در میان کشورهای صنعتی (و نرخی دو برابر کانادا)، روز به روز هم شرایط سقط جنین این مهمانان ناخوانده زنان و دختران آمریکایی را سختتر میکند. به علاوه عجیب نیست که گزینه پیشنهادی و پر سر و صدای فیلم Knocked Up نیز به سرعت از سوی مردم و رسانهها به دست فراموشی سپرده شد و حتی فرصتی برای بحث و بررسی پیرامون آن نیز فراهم نشد.
در فیلمهایی نظیر Murphy Brown و «دوستان راسل»، تا آثاری نظیر «سکس» و یا «شهر میراندا هوبز» هم ما شاهد به دنیا آمدن نوزادانی نامشروع در اواخر داستان هستیم. علاوه براین، حدود یک سوم نوجوانان دختر آمریکایی در سالیان اخیر، جنینهای خویش را سقط کردهاند.
امروزه اختلافات موجود در دیدگاههای فرهنگی آنچنان شدید است که چند شبکه تلویزیونی و ماهوارهای آمریکا در سال ۱۹۸۹ میلادی، بخشهایی از یک فیلم داستانی کانادایی را که در آن یک دختر نوجوان باردار با حضور در برابر یک کلینیک سقط جنین، افراد معترض تجمعکننده در مقابل ورودی این مرکز را به رگبار گلوله میبندد، حذف کردند.
در مقابل، تنها فرد معترض نمایش داده شده در فیلم جونو، دختری دبیرستانی است که به بازیگر نقش اول فیلم که ناخواسته باردار شده، یادآوری میکند که ناخنهای جنین رحم وی، هم اینک شکل گرفته است. چه سناریویی میتواند تا این حد واقعگرا باشد؟!
آنتونیا زربیسیاس
منبع: www.theStar.com
منبع:ماهنامه سیاحت غرب ،شماره ۶۵
مترجم:محسن داوری
Antonia Zerbisias: بانوی روزنامهنگار و وبلاگنویس کانادایی و برنده چند جایزه ملی در حوزه وبلاگنویسی و روزنامهنگاری.
منبع: www.theStar.com
منبع:ماهنامه سیاحت غرب ،شماره ۶۵
مترجم:محسن داوری
Antonia Zerbisias: بانوی روزنامهنگار و وبلاگنویس کانادایی و برنده چند جایزه ملی در حوزه وبلاگنویسی و روزنامهنگاری.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست