دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
چهره ضد روسی بوش!
هنگامی که سران روسیه و ایالات متحده آمریکا در کاخ سفید یا کاخ کرملین در کنار یکدیگر قدم می زنند ،سعی دارند روابط خود را مثبت و مسالمت آمیز جلوه دهند،این در حالی است که به محض دوری پوتین و بوش از یکدیگر چهره ضد آمریکایی پوتین و چهره ضدروسی بوش خود را در فضای بین الملل نمایان می سازد.اهداف کلان مسکو و واشنگتن با یکدیگر به طرز محسوسی مغایرت دارد.همین مسئله با عث واگرایی این دو از یکدیگر می شود.اخیرا بوش پسر سیاستهای دولت روسیه را به شدت مورد انتقاد قرار داده است تا بار دیگر چهره ضدروسی خود در معادلات سیاست خارجی کاخ سفید را نمایان سازد.
اخیرا رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای شدیدا به روسیه به خاطر آنچه که دستگیری شماری از مخالفان دولت روسیه عنوان شده ، حمله کرده است.
جرج بوش در این بیانیه تصریح نموده،از اینکه ماموران قانون فعالیتهای صلحآمیز این مخالفان را متوقف کرده و مانع فعالیت برخی از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر شده ، بسیار ناراحت شده است!این در حالی است که رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به عنوان اصلی ترین ناقض حقوق بشر در جهان حق اظهار چنین سخنانی را ندارد.در این میان سخنان دانا پرینو سخنگوی کاخ سفید نیز در نوع خود جالب توجه است..
در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی از دانا پرینو سوال شده است که آیا رئیس جمهور که از اول با پوتین رابطه نزدیکی برقرار کرد فکر میکند که اشتباه کرده؟ آیا بوش از او ناامید شده است؟ سخنگوی ریاست جمهوری آمریکا در این خصوص پاسخ داده است:
به این سوال ظرف ماههای گذشته چندین بار پاسخ دادهام. بوش معتقد است که بهترین فرصت برای روسیه ایجاد دموکراسی است و در چند قسمت این مسئله انجام شده است که شامل مطبوعات و اقتصاد است، اما قدمهایی هم رو به عقب برداشته شده است. دموکراسی ظرف یک شب بدست نمیآید و این مسئله را از تاریخ یاد گرفتهایم. رئیس جمهور رابطه خوبی با پوتین دارد و به او احترام می گذارد و این بهترین راه همکاری با او است. ما با روسیه در زمینههای مختلفی همکاری میکنیم و روسیه عضو گروه چهارجانبه برای روند صلح خاورمیانه است.
به راستی این اظهار نظرهای بوش پسر چگونه قابل توجیه است.به نظر می رسد ایالات متحده آمریکا نسبت به مسئله روسیه سیاست دوگانه ای را در پیش گرفته است.بر اساس این سیاست دوگانه بوش پسر و دیگر نومحافظه کاران از سویی سعی دارند در قالب دیدار های پیاپی با پوتین و لاوروف سطوح کلی مناسبات کاخ سفید و کاخ کرملین را حفظ نموده و از سویی دیگر با سنگ اندازی در مقابل دولت روسیه از حرکت روسها در معادلات آسیای مرکزی ممانعت به عمل آورند.این مسئله به هیچ عنوان از سوی مسکو پذرفته شده نیست.البته رفتار روسها و رویکرد محتاطانه آنها در قابل مسائل بین المللی در عقب گرد کاخ کرملین طی سالهای اخیر بسیار موثر بوده است.به عبارت دیگر نمی توان از کنار خطاهای فاحش استراتژیک و سیاسی پوتین نیز به سادگی گذشت.
تاکید مستقیم دیک چنی معاون رئیس جمهور آمریکا بر حذف روسیه از معادلات کشورهای مشترک المنافع سابق نشان دهنده اوج خصومت بازهای آمریکا در قبال مسکو است.اما مسکو این خصومت را چگونه تفسیر نموده است؟
آنچه مسلم است اینکه رویکرد ضدروسی ایالات متحده آمریکا نقطه پایانی نخواهد داشت.به نظر می رسد که کاخ کرملین در درک این حقیقت مسلم دچار مشکل شده است.
مسکو باید با آمریکا به عنوان اصلی ترین جریان تهدید کننده خود در نظام بین الملل برخورد نماید.این در حالی است که کاخ کرملین هنوز این نوع نگاه را در مناسبات سیاست خارجی خود حاکم نساخته است.
شایان خانکشی زاده
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست