شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

میوه‌جات


میوه‌جات
نتایج سنجش میزان آنتی اکسیدان های موجود در هشت نوع سیب نشان می دهد سیب قرمز لذیذ حاوی بیشترین غلظت این مواد شیمیائی تقویت کننده سلامتی است.
به گزارش یاهو نیوز آنتی اکسیدان های موجود در پوست سیب قرمز خوش طعم که رایج ترین نوع سیب پرورش یافته در آمریکاست ، شش برابر میزان آن در گوشت آن است اما همین حالا سیب های دیگر را کنار نگذارید.
گرچه چنین تصور می شود که آنتی اکسیدان ها بدن را در برابر بیماری ها ی خاص محافظت می کنند ، برای مشخص کردن این نکته که آیا مقدار آنتی اکسیدان به تنهائی حائز اهمیت است یا خیر ، مطالعات بیشتر لازم است.
در این مطالعه این موضوع که کدامیک از آنتی اکسیدان ها بهتر جذب بدن می شوند مشخص نشده است.
به گفته یک محقق علوم غذائی رانگ تسائو مطالعه او که مواد شیمیائی مسئول فعالیت آنت یاکسیدان ها ی موجود در سیب را مشخص نموده است ، احتمالا برای پرورش دهندگان گیاه بسیار سودمند است بطوریکه بتوانند واریته های جدید یک میوه که غنی از آنتی اکسیدان ها باشد را پرورش دهند.
همچنین اطلاعات بدست آمده برای توسعه تکنیک های بدست آوردن آنتی اکسیدان ها از محصولات زائد صنعت فرآوری سیب که بخش اعظم آن را پوست یسیب تشکیل می دهد ، سودمند است.
در یان مطالعه هشت واریته از سیب ها مورد بررسی قرار گرفتند اما در هر واریته پوست سیب بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها را داشت.
تسائو ، این تفاوت در واریته های مختلف را به فصل رویش ، جغرافیای محل کشت و استعداد ژنتیکی نسبت می دهد.
گرچه در مقایسه با دیگر میوه ها بویژه انواع توت ، سیب حاوی آنتی اکسیدان ها یکمتری می باشد ، این ویژگی که در سراسر سال در دسترس هستند و محبوبیت عمومی بیشترشان ، منبع بهتری برای بسیاری از مردم تلقی می شوند.
یک متخصص تغذیه با ستایش این تحقیق ، اظهار می دارد که آنالیز و طبقه بندی میوه ها به این طریق کلید شناخت بیماری هاست.
وی معتقد است ، این روش مطالعه میوه ها ابزار مناسبی برای اپیدمیولوژِیست هائی است که باید رابطه رژیم غذائی و سلامتی را بررسی کنند.
شاید بتوان این سوال را مطرح که شما چندسیب در روز نیاز دارید تا از بیماری قلبی جلوگیری کنید یا از پزشک دور بمانید؟.
پژوهشها نشان‎ داده‎‎‎ است‎ عصاره دانه گریپ‎ فروت‎ می‎‎ تواند اثر درمانی بر زخم‎های‎ معده‎‎ داشته باشد .
محققان‎ لهستانی‎ موفق‎ شدند با استفـاده‎ از تركیب‎ گرفته‎‎‎‎ شده از دانه میوه گریپ‎ فـروت‎ اندازه‎‎ زخمهای‎ معده را در موش‎ كوچك‎ كنند.
این‎‎ پژوهشگران دریافتند عصاره‎‎ دانه گریـب‎ فروت‎ خواص‎ قوی‎‎ ضد باكتری و آنتی‎ اكسیـدان‎ دارد كه‎‎ زخم‎‎ های‎ معده را التیام می‎ بخشـد و به‎ بهبود آن‎ كمك‎ می‎ كند .
این‎‎‎‎ ماده‎ همچنین باعث افزایش‎ جریـان خـون در اطراف‎ زخم‎ معده‎‎ می‎ كند كه خـود بـاعـث بهبود سریعتر زخم‎ می‎ شود . زخم‎ معده‎ در واقع‎ بروز جراحـت‎ و شكـاف‎ در بافت‎‎ پوشاننده‎‎‎ سطح‎ داخلـی‎ معـده اسـت كـه علائمی‎‎ نظیر درد شكمی , تهوع , سو هـاضـم‎ كاهش‎ وزن‎ و خستگی‎ به‎‎ همراه دارد . درمان‎ بیشتر زخم‎ های‎ معده‎ با دارو شش‎ تـا هشت‎ هفته‎ طول‎ می‎ كشد .

جام جم آنلاین
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار