سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
پشت پرده حوادث غزه
آیا حوادث جاری در غزه کودتاست یا تلاش برای خنثی کردن کودتا؟ این سوالی است که به هنگام دیدن مدارک و اسناد مربوط به این موضوع در ذهن من جرقه زد. من اکنون خلاصه ای از این مدراک و برخی متن ها را در اختیار شما قرار می دهم تا به من در پاسخ به این سوال همکاری کنید. دکتر فهمی هویدی تحلیل گر برجسته مسائل سیاسی اخیرا طی مقاله ای که در روزنامه الشرق چاپ قطر به چاپ رسید، به بررسی مسائل پشت پرده حوادث اخیر نوار غزه پرداخته که ترجمه این مقاله از نظر خوانندگان گرامی می گذرد:
روززنامه " یونگاولیت" آلمان در شماره روز پنج شنبه (۱۴/۶/۲۰۰۷) خود تحلیلی از "وولف راینهارت " تحلیلگر سیاسی خود منتشر کرد که در آن آمده است: «دولت بوش رییس جمهور آمریکا از مدت ها پیش برای ایجاد ناامنی در داخل فلسطین و تحریک جریان وابسته به این دولت در داخل جنبش "فتح" برای ترور رهبران "حماس" برنامه ریزی کرده بود.» ژنرال "کیت دایتون" هماهنگ کننده نظامی آمریکا در فلسطین اشغالی، در نشستی که کمیسیون امور خاورمیانه کنگره در اواخر ماه می گذشته این موضوع را به صراحت مطرح کرد.
ژنرال "کیت دایتون" در اثبات این مطلب اعلام کرد که آمریکا تاثیر زیادی بر روی همه جریان های جنبش "فتح" دارد و اوضاع غزه به زودی به حد انفجار خواهد رسید. وی افزود: «وزارت دفاع آمریکا و سازمان اطلاعات این کشور با تمام قوا در کنار هم پیمانان آمریکا و رژیم صهیونیستی در داخل جنبش "فتح" ایستاده اند و بسیج همه نیروهای امنیتی و نظامی وابسته به "محمود عباس" رییس تشکیلات خودگردان علیه "حماس" در حال حاضر استراتژی دولت آمریکا می باشد. همین مسأله هم در اقدام اخیر کنگره آمریکا نمود داشت. کنگره آمریکا بدون هیچ تردیدی بودجه ۵۹ میلیون یورویی برای آموزش گارد ریاست تشکیلات خودگردان در برخی کشورهای همسایه و آماده کردن این گارد برای آغاز حمله نظامی علیه حماس را به تصویب رساند.
تحلیلگر سیاسی روزنامه آلمانی "یونگاولیت" می افزاید: «برخلاف همه کمک های ارائه شده به جریان کودتاگر وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی برای شکستن اقتدار "حماس"، این جریان از عهده شکست حماس برنیامد. این مساله باعث شد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا کارشناسان قدیمی خود در "السالوادر" را فرا خوانده و آنها را به داخل جنبش "فتح" فرستاده تا با تشکیل جوخه های مرگ دست به ترور رهبران و اعضای "حماس" بزنند. "راینهارت" در این زمینه مطالب بیشتری درباره جوخه های مرگ و گارد ریاست تشکیلات خودگردان و " محمد دحلان" مشاور امنیتی ذکر کرده و به نقل از "دکتر هیجا یاو مگارتن" کارشناس برنامه ریزی سیاسی در دانشگاه های "اسراییلی" می نویسد: «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و دیگر سازمان های آمریکایی دحلان را مامور ترور گروه های مخالف رژیم صهیونیستی در داخل جنبش حماس و نیز خارج از آن کرده بود.»
در تاریخ ( ۱۰/۱/۲۰۰۷) اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین نامه ای برای محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان ارسال می کند که متن آنرا در زیر می آوریم:
با تقدیم بهترین سلام ها و طلب توفیق و پایداری از درگاه ایزد منان برای شما.
در مدت اخیر خبرهایی مبنی بر برنامه ریزی برای کودتا علیه دولت فلسطین و انتخاب دمکراتیک مردم فلسطین مخابره شده است. این اخبار را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
ـ ورود مقدار زیادی سلاح برای نیروهای گارد ریاست تشکیلات خودگردان از سوی برخی طرف های خارجی با اطلاع و حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی.
ـ تشکیل نیروهای چند هزار نفری ویژه امنیت ملی برای مقابله با دولت فلسطین و یگان پشتیبانی و استقرار آنها در "مقر انصار در غزه".
ـ تجهیز این نیروها به خودروهای زرهی، سلاح و گلوله و پرداخت حقوق ماهانه به آنها.
ـ برگزاری نشست های امنیتی مهم توسط تعدادی از افسران نیروهای امنیتی فلسطین در مقر سفارت امریکا و بحث پیرامون برنامه های کاری.
ـ آغاز اخراج تعدادی از افسران و تعویض آنها با نیروهای دیگر با علم به تخصص ستاد افسران در این زمینه و نیز انتخاب غیر قانونی "محمد دحلان" به عنوان فرمانده کل سرویس های امنیتی از سوی شما.
ـ تهدید به ترور وزرا و روسای شهرداری ها و حمله به " محمد قبها" وزیر امور اسری و تهدید وی به قتل در حمله بعدی. همچنین مامور کردن یکی از شهروندان متمول غزه به ترور " عبد الرحمن زیدان" وزیر مشاغل و اسکان در برابر دریافت ۳۰ هزار دلار.
▪ جناب رییس تشکیلات!: ما نهایت تاسف خود را از شنیدن این اخبار و نیز مطالب مشابه که نظام سیاسی فلسطین و ساختار ملی و اجتماعی این کشور و مهمتر از همه آرمان ملی را با تهدید مواجه می کند، اعلام می کنیم. از شما درخواست می کنیم که با اتخاذ تدابیر و اقدامات لازمه از ملت فلسطین و آرمان آنها دفاع کنید. ما نیز به نوبه خود پایبندی خود را به وحدت و همبستگی مردم اعلام می کنیم. با تقدیم درود فراوان!
زمانیکه اسماعیل هنیه این نامه را برای عباس فرستاد، اطلاعات دقیقی درباره برخی طرح ها و توطئه ها در دست داشت. از جمله این اطلاعات می توان به: انتخاب محمد دحلان به عنوان فرمانده کل نیروهای امنینی، انتخاب ۱۵ هزار نیروی وابسته به فتح برای تشکیل نیروی ویژه امنبت ملی برای مقابله با حماس، ورود ۱۵۰ دستگاه خودرو جیپ مجهز به دستگاه بی سیم، خرید ۲۰۰۰ قبضه سلاح کلاشینکف و سه میلیون فشنگ، لباس های ویژه و زره ضد گلوله برای این نیروها، بازسازی تمام سرویس های امنیتی و اخراج ۱۵ تن از فرماندهان آنها و جذب افراد جایگزین برای آنها از طرفداران خود و اخراج ۱۸۵ افسر نیروهای امنیت ملی با هدف پاک کردن صفوف این نیروها از افراد غیر قابل اعتماد (که شاید وابسته به دیگر احزاب فلسطینی باشند) اشاره کرد.
علاوه بر این اطلاعات، یادداشتی هم به خط سرتیپ " عبد الرزاق مجایده" ( هماهنگ کننده نیروهای امنیتی) در اختیار هنیه بود که بر روی برگه ای با مهر دفتر ریاست تشکیلات خودگردان نوشته شده بود و حاوی اطلاعاتی درباره تجهیزات ارسالی به سرویس های امنیتی و بویژه امنیت ملی در هفت بند از جمله آماده کردن برنامه عملیات و انتخاب ۱۵ هزار نیروی جدید و آمارگیری از تسلیحات و ذخایر موجود بود.
در این اوضاع مشکوک و نگران کننده، وزارت کشور با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی در تاریخ ۶/۲/۲۰۰۷ از نحوه واردات مخفیانه و استتار مشکوک خودروها و تجهیزات لوجستیک از گذرگاه های مرزی بدون کسب مجوز از دولت و وزارتخانه های ذیربط ابراز نارضایتی کرده بود. در این بیانیه آمده بود: وزارت کشور مسئولیت پیامدهای این شیوه واردات غیر قانونی و خودسرانه را متوجه عاملان آن می داند.
روزنامه " هاآرتص" در تاریخ ۶/۶/۲۰۰۷ نوشت که برخی از اعضای جنبش "فتح" با مراجعه به موسسات امنیتی "اسراییل" خواستار صدور مجوز واردات حجم زیادی از تجهیزات نظامی و گلوله از یکی از کشورهای هم مرز با غزه برای کمک به جنبش "فتح" در مقابله با جنبش "حماس" شدند. این روزنامه در تاریخ مذکور می نویسد: «لیست سلاح ها و ابزار جنگی مورد نیاز شامل دهها هزار وسیله زرهی و صدها موشک ضد تانک از نوع "آر. پی.جی" و هزاران نارنجک و ملیون ها فشنگ می باشد.» این روزنامه همچنین نوشته بود:«مسئولان جنبش "فتح" در دیدار مستقیم با مقامات اسرائیل این درخواست ها را به آنها تقدیم کرده اند و علاوه بر این ژنرال "کیت دایتون"هماهنگ کننده امنیتی آمریکا در سرزمین های اشغالی نیز درخواست مشابهی را به اسرائیل انتقال داده بود.»
به نوشته این روزنامه، رژیم صهیونیستی در گذشته نیز به جنبش فتح اجازه داده بود مقدار ۲۵۰۰ قبضه تفنگ و میلیون ها گلوله به داخل فلسطین وارد کند. این رزیم همچنین اجازه داده بود که جنبش فتح تجهیزات زرهی که حطری برای آن ایجاد نمی کرد وارد کند اما با واردات موشک از ترس اینکه این موشک ها به دست حماس بیفتد مخالفت کرده بود.
این روزنامه به نقل از ابو مازن رییس تشکیلات خودگردان نوشته بود که مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست جنبش "فتح" برای واردات سلاح یه داخل فلسطین نادرست بوده است. در ادامه این گزارش روزنامه هاآرتص آمده بود: در داخل موسسه امنیتی اسرائیل در مورد این مساله اختلاف نظر وجود داشت و بویژه اینکه اکثر کارشناسان سرویس امنیتی شاباک و نیز دفتر هماهنگی امور اشغالگری در مناطق فلسطینی اعتقاد داشتند که علیرغم تلاش های محمد دحلان برای تشکیل و تقویت نیروهای مسلح در داخل جنبش فتح تحت عنوان یگان پشتیبانی با هدف مقابله با یگان پشتیبانی جنبش حماس، این جنبش در نوار غزه با کمبود سلاح مواجه است و در مقابله با جنبش حماس احتمال نابودی آن وجود دارد.
روزنامه "معاریو" نیز در تاریخ ۱۳/۶/۲۰۰۷ به نقل از منابعی در سرویس های امنیتی گزارش داده بود که تصرف پایگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان توسط نیروهای حماس نشانگر نادرستی نظریه قائل به لزوم ارائه کمک های نظامی به جنبش فتح می باشد ؛ چرا که این سلاح ها در اختیار حماس قرار خواهد گرفت و غنیمتی برای این جنبش خواهد بود. این ایده را " افرایم سنیه" معاون وزیر جنگ ارئه داده بود. نامبرده فشارهای زیادی برای کمک تسلیحاتی به جنبش فتح برای مقابل جنبش حماس به وزیر جنگ وارد می کرد. این روزنامه در این گزارش آورده بود: همه فرماندهان نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی خواستار پیروزی جنبش فتح هستند، اما خود نیز قبول دارند که بی توجهی به نتایج پیروزی احتمالی حماس در این رقابت کار اشتباهی است.
روز جمعه تاریخ ۱۵/۶/۲۰۰۷ یعنی یک روز بعد از تصرف پایگاه های امنیتی غزه توسط حماس، پایگاه اینترنتی روزنامه هاآرتص گزارش داد که دولت آمریکا و محمود عباس بر روی یک برنامه کاری مشخص برای براندازی دولت حماس از طریق ایجاد شرایطی نامساعد در جامعه فلسطینی برای تحریک مردم به شورش علیه دولت توافق کرده اند. این روزنامه نکات مورد توافق میان طرفین در این برنامه کاری را چنین بیان کرد:
۱) انحلال دولت وحدت ملی و اعلام وضعیت اضطراری برای سلب مشروعیت کلیه موسسات دولتی تحت سیطره حماس در نوار غزه.
۲) جدایی غزه از کرانه باختری و نشان دادن نوار غزه به عنوان مشکلی جداگانه و همکاری دولت آمریکا و عباس با مشارکت رژیم صهیونیستی و قدرت های منطقه ای و نیز اتحادیه اروپا برای رفع این مشکل و احتمالا اعزام نیروهای بین المللی به نوار غزه.
۳) آزاد کردن درآمدهای مالیاتی بلوکه شده فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و تحویل آنها به محمود عباس برای بهره گیری از آنها در زمینه های رفاهی در کرانه باختری و تلاش آمریکا برای اقناع رژیم صهیونیستی به بهبود شرایط ساکنان کرانه باختری تا ساکنان نوار غزه احساس کنند که همه مشکلات آنان ناشی از دولت حماس است و بدین ترتیب زمینه برای نافرمانی و شورش این افراد علیه حماس آماده شود.
۴) توافق عباس و دولت آمریکا برای بازداشت فعالان جنبش حماس در کرانه باختری با هدف اطمینان از عدم تکرار حوادث نوار غزه در کرانه باختری.
۵) از سر گیری روند مذاکرات رژیم صهیونیستی با دولت منتخب عباس پس از انحلال دولت وحدت ملی.
این روزنامه خاطر نشان کرده است که ابو مازن تاکید می کرد این نکات مورد توافق قبل از اعلام به اطلاع دولت های اردن و مصر نیز رسانده شود و از آنها خواسته بود که ضمن موافقت با این تصمیمات روابط خود را با دولت حماس در نوار غزه قطع کنند.
در همین زمان مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی با تمجید از تصمیمات ابو مازن مبنی بر انحلال دولت وحدت ملی و اعلام وضعیت اضطراری از این کار وی حمایت کرده و "عمیر پرتس" وزیر جنگ این رژیم قبل از انتخاب ایهود باراک به این سمت اعلام کرد: این تصمیمات، نقش زیادی در کاهش آثار منفی تسلط حماس بر نوار غزه خواهد داشت و این طرح در اولویت سیاست های استراتژیک رژیم صهیونیستی قرار دارد.
از سوی دیگر، روزنامه "معاریو" در تاریخ ۱۵/۶/۲۰۰۷ نوشت: در پی انحلال دولت وحدت ملی از سوی ابو مازن، رژیم صهیونیستی مساله آزادی درآمدهای بلوکه شده فلسطینیان در "اسراییل" را مورد بررسی قرار خواهد داد، تا این اموال در اختیار دولت اضطراری جدید قرار گیرد. این روزنامه در ادامه گزارش خاطرنشان کرده بود که رژیم اشغالگر صهیونیستی از این به بعد از نوار غزه با عنوان "کیان دشمن" یاد خواهد کرد و در صورت تداوم حملات موشکی احتمال قطع برق و آب این منطقه وجود دارد.
از سوی دیگر، رژِیم صهیونیستی اعلام کرده است که به همکاری های کشور های عربی با ریاست تشکیلات خودگردان چشم دوخته است تا به جنبش حماس اجازه تبدیل و گسترش دستاوردهای نظامی خود به دستاوردهای سیاسی را ندهند ؛ چرا که تحولات اخیر برای این رژیم بسیار خطرناک است. ژنرال "عاموس گلعاد" مدیر دایره سیاسی امنیتی وزارت جنگ رژیم اشغالگر قدس و مسئول تدوین سیاست این رژیم در نوار غزه و کرانه باختری نیز می گوید که رژیم صهیونیستی بویژه بعد از تسلط کامل حماس بر نوار غزه بیش از هر وقت دیگری به کمک کشورهای عربی و به ویژه مصر برای محاصره و نابودی جنبش حماس نیازمند است و در صورت ناتوانی در سلب مشروعیت دولت حماس، این مساله پیامدهای منفی برای این رژیم خواهد داشت. وی در گفتگو با رادیوی عبری رژیم صهیونیستی در روز جمعه (۱۵/۶/۲۰۰۷ ) درخواست دولت متبوعش از کشورهای عربی را اعمال فشار بر دولت حماس عنوان کرده و گفت: از دولت های عربی میانه رو انتظار داریم که با سلب مشروعیت عربی و بین المللی از دولت وحدت ملی و قطع رابطه با آن و محاصره آن، خواسته اصلی رژیم صهیونیستی مبنی بر محاصره ملت فلسطین را محقق سازند ؛ چرا که در غیر این صورت بسیاری از کشورهای عربی دولت حماس را به رسمیت شناخته و کمک های مالی خود به فلبسطینیان را از سر خواهند گرفت.
"گلعاد" می افزاید: ابو مازن تبدیل به مهره ای فوق العاده مهم برای رژیم صهیونیستی شده است و به تنهایی می تواند از پیامدهای ناگوار تسلط حماس بر نوار غزه بکاهد. اما "بنیامین الیعازر" وزیر امور زیربنایی رژیم غاصب صهیونیستی در گفتگو با شبکه رادیویی "اسراییل" اظهار داشت: رژیم صهیونیستی باید بشدت مراقب وضعیت دراماتیک جدید باشد. وی بر لزوم بسیج همه تلاش ها برای همسو کردن دولت های عربی با این رژیم در جنگ علیه حماس تاکید کرد. در همین وقت " عودید گرانوت" تحلیلگر مسائل عربی شبکه یک تلویزیون رژیم صهیونیستی ظهر جمعه خاطر نشان کرد: تصمیم عباس در انحلال دولت وحدت ملی به نفع این رژیم است و این گونه پیمان مکه به موزه می رود و دیگر خاصیت خود را از دست می دهد.
نویسنده: استادفهمی هویدی
کارشناس امور بین الملل و عضو شورای مرکزی
مرکز اطلاع رسانی فلسطین
منبع : صلاح الدین نت
کارشناس امور بین الملل و عضو شورای مرکزی
مرکز اطلاع رسانی فلسطین
منبع : صلاح الدین نت
منبع : نوگرا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست