چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
کارآفرینان جوان اروپایی جهانی می اندیشند
در اتحادیه اروپا که از ۲۷ کشور تشکیل شده است ۲۳ میلیون شرکت کوچک و متوسط در حال فعالیت هستند و ۱۲۰ میلیون نفر در آن ها کار می کنند. روند جدیدی که طی یک دهه گذشته در ساختار کارآفرینی این قاره مشاهده می شود یعنی ظهور کسب وکارهای مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات زمینه را برای امیدواری جوانان با امکانات مالی کم یا متوسط به آغاز فعالیت اقتصادی مستقل افزایش داده است. کارآفرینی مرز ندارد.
اگر چه طی پنج دهه گذشته ایالات متحده مرکز کارآفرینی جهان محسوب می شده اما اروپایی ها با درک نیاز به مشارکت جوانان با هر نوع توانایی در امر کارآفرینی به تدریج در این زمینه به رقابت با ایالات متحده و آسیا می پردازند. ویژگی اصلی کارآفرینی در قاره اروپا وجود تعداد بسیار زیاد شرکت های کوچک است. این شرکت ها بخش بزرگی از تولید ناخالص داخلی اروپا را تشکیل می دهند و از دید کارشناسان فقدان آن ها تاثیر منفی بسیار زیادی بر اقتصاد، اشتغال و امور اجتماعی قاره اروپا خواهد داشت.
نکته قابل تامل در مورد تاسیس کسب و کارها در اروپا این است که شرکت های بزرگ این قاره از چند سال پیش برون سپاری فعالیت های خود را آغاز کرده اند. به همین دلیل می توان گفت نسل جوان و تحصیلکرده چاره ای جز حرکت مستقل اقتصادی ندارند، اما کارشناسان معتقدند اروپایی ها هنوز هم در مقایسه با هم قطارهای خود در آسیا و آمریکا ریسک پذیری کمتری دارند. به نظر می رسد فرهنگ کارآفرینی آن میزان که باید در این قاره رشد نکرده است. یکی از دلایل این امر رشد ناکافی زیرساخت های حمایتی برای شرکت های تازه تاسیس است. برای مثال در قاره اروپا تنها در بخش غربی در تعدادی از کشورها خدمات مشاوره ای برای افراد متقاضی کارآفرینی وجود دارد. همچنین بسیاری از بانک ها بخش ارزیابی ریسک وام دهی ندارند در نتیجه جوانان برای تامین مالی پروژه های اقتصادی خود با دشواری های زیادی روبه رو هستند که انگیزه آن ها را برای شروع و ادامه کارها کاهش می دهد. البته برای گروهی نوظهور از جوانان مستعد و خلاق این موانع چندان بزرگ محسوب نمی شود. در این جا نقش دولت ها در تدوین مقررات لازم و فرهنگ سازی از اهمیت خاصی برخوردار است. در اقتصادهای بزرگ اروپا از جمله آلمان، فرانسه و انگلستان از مدت ها پیش دولت ها برنامه هایی را در زمینه آموزش شیوه های کارآفرینی آغاز کرده اند زیرا از پتانسیل اشتغالزایی شرکت های کوچک و متوسط آگاه شده اند. کمیسیون اروپا از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا خواسته است که متون درسی در دبیرستان ها، دروس مبنا و اولیه را در زمینه کارآفرینی بگنجانند و در کارگاه های عملی، دانش آموزان را با موانع و مزایای کارآفرینی آشنا کنند. این اقدام آگاهی افراد را برای فعالیت اقتصادی آتی بسیار افزایش می دهد و ضریب خطا را برای آن ها پایین می آورد. از پیش چنین برنامه هایی در تعدادی از کشورهای اروپایی اجرا شده است. تحقیقات نشان می دهد ۲۰ درصد دانش آموزان دبیرستانی که در این دوره ها شرکت کرده اند پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به تاسیس شرکت و راه اندازی کسب و کار پرداخته اند.
در بریتانیا دولت برنامه اجاره مغازه را به متقاضیان کارآفرینی اجرا کرده است. این مغازه ها برای کسب و کارهای جدید با یارانه دولت به فرد کارآفرین اجاره داده می شود و او از خدمات مشاوره ای در زمینه امور حقوقی، شناخت بازار، آشنایی با مفاهیم اولیه اقتصادی و بازرگانی و... استفاده می کند. در حال حاضر ۲۷۰ مرکز شامل مغازه و خدمات مشاوره ای در بریتانیا مشغول به کار هستند که نسبت به سال ۱۹۹۶ رشدی چهار درصدی داشته است. همچنین تعداد پارک های علمی از ۳۹ عدد در سال ۱۹۹۸ به ۱۰۰ عدد در سال ۲۰۰۷ افزایش یافته و دولت قصد دارد طی ۱۰ سال آینده به سرمایه گذاری در این زمینه ها ادامه دهد.
یکی از مزیت هایی که کارآفرین های اروپایی از آن بهره می برند داشتن چشم انداز بین المللی است. تقریبا تمام جوانان کارآفرین این قاره به چند زبان آشنا هستند و با فرهنگ دیگر کشورها از طریق مسافرت به آن ها یا کار در آن ها آشنا شده اند. این آگاهی باعث شده آن ها در انتخاب حوزه کارآفرینی با دقت بیش ترین اقدام کنند و پس از به تولید رساندن شرکت بهتر بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. در تحقیقی که از سوی مراکز مشاوره کارآفرینی در اروپا صورت گرفته مشخص شده جوانان اروپایی از این که پس از تاسیس شرکت از حمایت های لازم جهت ادامه فعالیت برخوردار نباشند به عنوان بزرگ ترین عامل نگرانی یاد کرده اند. مقررات دست و پا گیر تاسیس شرکت، قوانین کار، مالیات و مقررات مربوط به پایان دادن به فعالیت شرکت حوزه هایی هستند که نسل جوان متمایل به کارآفرینی اطلاعات دقیقی درباره شان ندارند، به همین دلیل مشاهده می شود که اکثر جوانان ابزارهای تکنولوژی اطلاعات به ویژه اینترنت را وسیله ایجاد کسب و کاری کوچک قرار داده اند.
کارشناسان معتقدند اگر خدمات مشاوره ای به صورت مفید برای این افراد ارایه شود ترس آن ها از اداره شرکتی بزرگ از میان می رود و زمینه برای ایجاد اشتغال برای گروهی بزرگ تر از نیروی کار فراهم خواهد شد. در شرکت های کوچک اروپایی متوسط نیروی کار سه نفر است. هر چه تعداد این افراد بیش تر شود هزینه تولید کاهش می یابد زیرا با تدابیری که در زمینه رشد بهره وری از سوی کمیسیون اروپا و تک تک کشورهای اروپای غربی اندیشیده شده است هزینه افزایش نیروی کار کم تر از سود حاصل از به کارگیری نیروی کار متبحر در تولید کالا و ارایه خدمات است.
به سبب منتقل شدن تعداد زیادی از شغل ها از اروپا به کشورهای آسیایی نظیر هند و تایلند، جوانان اروپایی برای تولید با هزینه پایین با مشکلی به نام رقابت سخت از سوی این گروه کشورها روبه رو هستند. کارآفرین های اروپایی برای غلبه بر این مشکل به حوزه هایی از فعالیت اقتصادی روی آورده اند که یا به تخصص بالا نیاز دارد یا بازار مصرف آن کاملا داخلی است. برای مثال طی چند سال گذشته تعداد سایت های راه اندازی شده که در آن دانشجویان دانشگاه ها اطلاعات خود را وارد می کنند تا به استخدام شرکت ها درآیند به شدت افزایش یافته است. در کل می توان گفت کارآفرینی های مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات در اروپا به سرعت در حال رشد است زیرا پس از شکست بسیاری از شرکت ها رایانه ای در اواخر دهه ۱۹۹۰ رشد این شرکت ها روندی صعودی طی کرده و همین امر به جذب سرمایه گذاران منجر شده است.
همچنین به سبب وجود تعداد بسیار زیادی نیروی کار تحصیلکرده در شرق اروپا که دستمزد کم تری نسبت به همکاران خود در اروپای غربی دارند، شرکت های تازه تاسیس فعال در حوزه تکنولوژی اطلاعات به تدریج می توانند با شرکت های مشابه مستقر در هند به رقابت بپردازند.
منبع: www.entrepreneur.com
محمد علی آذری نیا
محمد علی آذری نیا
منبع : روزنامه سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست