دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
امید به سازمان ملل نه- بازگشت به خویشتن اسلامی آری
سازمان ملل طبق ماهیت خود عمل میكند و ماهیت سازمان ملل عبارت ازابزاری در دست قدرتها برای سلطه بر جهان. ماهیت سازمان ملل را باید درعناصر به وجود آوردنده، عناصر تشكیلدهنده و ساختار آن جستجو كرد...بیشرمانهترین مواضع سازمان ملل در تجاوز اخیر اسراییل به لبنان و قتل عامهای زنان و كودكان و مردم بیپناه تجلی كرده با قطعنامه شورای امنیت علیه ایران در موقعیت بیاحساسی سازمان ملل در قبال كودكان قانا باید پایان همهی امیدهایسادهلوحانه به این سازمان باشد.
یك ضربالمثل ایرانی میگوید: «از كوزه همان تراود كه در اوست». گرچه اینضربالمثل عامیانه است، ولی در آن یك واقعیت فلسفی و عقلانی نهفته است كهتجربه نیز آن را بارها به اثبات رسانده است. در عالم طبیعت هر عنصری خاصیت خود را دارد، حیوانات طبق ماهیت غریزی خود عمل میكنند و انسانها بر طینتشخصیتی خود رفتار مینمایند.
انتظار از سازمان ملل باید در چارچوب ماهیت آن باشد. بر طبق این قاعده سازمان ملل نیز طبق ماهیت خود عمل میكند و ماهیت سازمان ملل عبارت ازابزاری در دست قدرتها برای سلطه بر جهان. ماهیت سازمان ملل را باید درعناصر به وجود آوردنده، عناصر تشكیلدهنده و ساختار آن جستجو كرد. سرمایهسالاران انگلیسی، همواره در پی یك «حكومت واحد جهانی» برای سلطهخود در سرتاسر جهان بودند. سیسیل رودز (Cicil Rhodes) سلطان طلا درانگلیس سازمانی را به نام «میزگرد» برای تحقق «یك نظام جهانی» تأسیس كرد و تصریح نمود كه هدف آن «گسترش فرمانروایی انگلیس بر سرتاسر جهان» است. لرد روچیلد وصی رودز با اموال وی سازمانی را به نام «مؤسسهی سلطنتی برای اموربینالملل» در سال ۱۸۹۱ بنیاد نهاد. این سازمان نیز در آمریكا مشوق تشكیلسازمانی شد به نام «شورای روابط خارجی»؛ این شورا مجموعهای از سرمایهدارانآمریكایی بود كه اكثر آنها را یهودیان تشكیل میدادند. این سازمانـ كه با مباشرتسرهنگ هاوس چهرهی مرموز دولت ویلسون تشكیل گردید گردانندهی اصلیسیاست در آمریكا شد.
این شوراست كه تصمیم میگیرد چه كسی حكومت كند و چگونه حكومت نماید. گاری آلن نویسنده پرفروشترین كتاب «هیچ كس جرأتندارد آن را توطئه بنامد» در تحقیقات پردامنه و جالب خود مینویسد: همیناعضای تشكیلدهندهی شورا یعنی صاحبان كارتلهای بینالمللی برای تسلط برجهان برای تأسیس یك حكومت جهان (World Government) جنگ جهانیاول را به وجود آوردند و با این كه ویلسون با شعار عدم مداخله در جنگ روی كارآمد وی را مجبور به دخالت در جنگ كردند و سپس از دل جنگ «جامعهی ملل» رادر آمریكا تشكیل دادند تا ابزاری برای حكومت جهانی آنها باشد. همین شورا بود كهـ با این كه روزولت نیز با شعار عدم ورود به جنگ پیروز شدـ آمریكا را به جنگجهانی دوم كشاند و سپس «سازمان ملل» را در آمریكا تأسیس كرد. جیمز پرلافنویسندهی «سایههای قدرت» اسنادی را ارایه میدهد كه فرانكلین روزولت در دوردوم انتخابات با شعار «عدم ورود به جنگ» پیروز شد. روزولت در سخنرانی ۳۰اكتبر ۱۹۴۰ اعلام كرد: من قبلاً این را گفتهام امّا دوباره و دوباره خواهم گفت:«پسران شما قرار نیست كه به هیچ جنگی در خارج ایالات متحده فرستاده شوند؛» امّا شورای روابط خارجی برای سلطه جهانی با دسیسههای گوناگون آمریكا را درگیردر جنگ كرد.
در سال ۱۹۴۰ اعضای این شورای با امضاء نامهای كه مصرانه خواستارورود به جنگ بودند نوشتند: «امید برای آیندهی جهان و تنها امید در همكاری مللآزاد جهان در یك دولت مشترك قرار دارد. تشخیص نیازهای مشترك ومسئولیتهای مشترك توسط هر دو ملت آمریكا و انگلیس بزرگترین دستاوردیاست كه از جنگ نتیجه میشود. درست همان طوری كه برای پدران این مردم«جامعهی ملل» همان چیزی بود كه در مقابل مصیبت جنگ اول سر برآورد.»
علاوه بر مطالب فوق ساختار سازمان ملل نیز نشان میدهد كه این سازمان برایصلح و عدالت تأسیس نشده است، بلكه مبنای سازمان ملل قدرت است نهعدالت. شورای امنیت مهمترین نهاد سازمان ملل است. با این كه از لحاظ نظریمسئولیت این شورای «حفظ صلح و امنیت» است، ولی اعضای دائمی و اصلی اینشورا را پنج قدرت بزرگ آمریكا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین تشكیل میدهند.این اعضا هرگز مانند قضات داوری حقوقی نمینمایند، بلكه بر مبنای منافعدولتهای خود و به شكل رأیگیری تصمیم میگیرد. حق وتوی اعضای دائمینقطهی پایانی همهی امیدهای ملل مستقل و غیروابسته به قدرتهاست.
تجربه نشان داده است كه سازمان ملل هرگز بر مبنای حق تصمیم نگرفته است. زشتترین تصمیمات سازمان ملل رأی بر تقیسم فلسطین و سپردن سرزمین یكملت به یهودیانی بود كه به ادعای قدرتها در غرب مورد ظلم قرار گرفته بودند. چهزیبا گفت آیتالله كاشانی «معلوم نیست وطن قرار دادن فلسطین برای مهاجرین یهودی آلمان و روس و آمریكایی و غیره مطابق كدام منطق و قانون است كه رأی به تقسیم آن میدهند» و چه زیباتر گفت: كه اگر غربیها به یهودیان ظلم كردهاند و «اگرمیخواهند یهود را از خود راضی كنند و استفادههایی كه منظور است از آنهابنمایند در مملكت خود به آنها جا بدهند و آنها را مستقل كنند.» و چه خوبپیشبینی كرد كه «كه دولت یهود در آتیه كانون مفاسد بزرگ برای مسلمینخاورمیانه و بلكه تمامی دنیا خواهد بود.»
بعد از آن نیز پنجاه سال است كه این دولت غیرمشروع پیوسته در حال جنایت و تجاوز بوده است، ولی هرگز سازمان ملل هیچ ممانعتی به عمل نیاورده است. بیشرمانهترین مواضع سازمان ملل تجاوز اخیر اسراییل به لبنان و قتل عامهای زنانو كودكان و مردم بیپناه تجلی كرده با قطعنامه شورای امنیت علیه ایران در موقعیت بیاحساسی سازمان ملل در قبال كودكان قانا باید پایان همهی امیدهایسادهلوحانه به این سازمانـ ابزاری در دست ابرقدرتهاـ باشد.
مردم مسلمان جهان باید از مقاومت آموخته باشند كه تنها راه رهایی فلسطین وقطع این غدهی سرطانی مجهز شدن به ایمان و سلاح است.
۱ـ تظاهرات مسلمانان در سرتاسر جهان علیه صهیونیسم امری ضروری و لازماست، امّا كافی نیست. بنابراین لازم است تظاهرات مسلمانان باید به اعلام برائتاز اركان ستم یعنی سازمان مللـ آمریكاـ اسراییل و دولتهای بیتفاوت تبدیلشود. چه این كه همهی اینها اضلاعی از ستم بر خلقهای مستضعف مسلمانهستند كه به وحدت وجود رسیدهاند. بنابراین لازم است:
۲ـ مسلمانان با تظاهرات خود دولتها را تحت فشار قرار دهند تا خود را از اینمشاركت ناعادلانه بیرون بكشند و مطمئن باشند دولتها از ملتها وحشت دارند.
۳ـ مردم لبنان باید از این فرصت استفاده كنند و سفیر آمریكا را از لبنان اخراج وسفارت آمریكا را كه مركز توطئه علیه مردم است تعطیل نمایند.
۴ـ نویسندگان، روزنامهنگاران و خطبای امت اسلامی تمام همّت خود را درافشای آمریكا و ماهیت سازمان ملل به كار ببرند و مطمئن باشند كه مبدأ تمامحركتها تفكر و اندیشه بوده است.
۵ـ امت اسلامی باید به آمریكا و اسراییل به عنوان دشمن واحد بنگرند و از هرنوع ضربه منافع آنها از قبیل تظاهرات در مقابل سفارتخانههای آنها و تحریمكالاهای آمریكایی و اسراییلی خودداری نكنند.
۶ـ نخبگان در جهان اسلام سازمانهای مردمیـ فرهنگی از جوانان، محققین،نویسندگان، روزنامهنگاران و... تشكیل دهند تا هر چه بیشتر همبستگی خود را بامردم فلسطین و لبنان و مقاومت سازماندهی كنند.
۷ـ جوانان مسلمان باید بدانند كه سازماندهی خود و بازگشت به خویشتناسلامی جهاد خود را علیه سلطه آغاز كنند، چه این كه امروز جهان اسلام بهخودآگاهی و بیداری اسلامی نسبی دست یافته و اینك لازم است این خودآگاهی وبیداری را توسعه و آن را به یك حركت تبدیل كنند. انقلاب اسلامی ایران ازخودآگاهی و بیداری اسلامی آغاز شد و توازن قوا را در دنیا به هم زده و حزباللهلبنان نیز همان تجربه را پشت سر گذاشت و اینك به حركتی تبدیل شده است كهبعد از پنجاه سال طعم خفت و ذلت را به اسراییل چشاند و امت آن را لگدمال كرد.
۸ـ خداوند به مؤمنان وعدهی پیروزی داده، امّا این پیروزی تنها در سایهیصبر،جهاد و شهادت به دست میآید. پس شیطان ترس را از خود برانیم و در راهخدا گام برداریم و مطمئن باشیم كه والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا.
پژوهشگر: روح الله حسینیان
منبع : مرکز اسناد انقلاب اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست