پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
دوئل
دوئل [Duel] رمانی از آنتوان پاولوویچ چخوف(۱) (۱۸۶۰-۱۹۰۴)، نویسندهی روس، که در ۱۸۹۷ به چاپ رسید و یکی از مشهورترین آثار او و تصویر تقریباً حقیقی آشفتگی روحی روسها در پایان قرن گذشته است. تقریباً همه شخصیتهای داستان موجوداتی ضعیفاند و آرمانهایی را میجویند که خود میدانند بیرون از دسترس آنهاست و بردهی عادات خویشاند.
داستان در شهر کوچکی در قفقاز و در کنار دریای سیاه میگذرد: لائوسکی(۲) که کارمند جوانی است خود را به این شهر منتقل کرده است تا سر و صورتی به زندگی خود که ضایع شدهاش میداند، بدهد. پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه با رفیقهی خود، به سفر میرود. اما به جای آنکه در صراط مستقیم بیفتد، تمام روز را در خلوت به غذا خوردن و میزدن و ورقبازی و نقل داستانهایی بی سر و ته میگذراند. این لااقل نظر فون کورن(۳)، زیست شناس آلمانی الاصل، است. مردی فعال که به شدت از لائوسکی متنفر است، زیرا عقیده دارد که او به حکم قانون تنازع بقا از میان خواهد رفت. نفرت آنها از یکدیگر چنان شدید میشود که بالاخره فون کون بهانهای پیدا میکند تا با لائوسکی دوئل کند. شب قبل از مبارزه برای لائوسکی بدبخت فرصتی است که دربارهی خود به تفکر بپردازد. میبیند که گذشتهاش چیزی جز بیهودگی و بی قیدی و دروغ نبوده است. ترس از مرگ میل به زندگی و زندگی بهتر را دراو بیدار میکند. قبل از ترک خانه در کمال محبت زن بیچارهای را که او قصد ترکش را داشت، میبوسد و به نظرش میرسد که زن بینظیری است.
دوئل بی نتیجه به پایان میرسد، اما لائوسکی مرگ را حس کرده است. زندگی تازهای را شروع میکند، با رفیقهاش ازدواج میکندو سخت به کارمیچسبد.
لائوسکی، که یکی از شخصیتهای شاخص هنر چخوف است و شباهت بسیاری به «اوبلوموف» اثر گانچاروف، دارد، ضعیف است و مردد. بی آنکه بخواهد بدی میکند، نفرت او از اطرافیان خود پوششی است بر نفرتش از خود. برای تبرئهی وجدان خود میکوشد تا به خود بقبولاند که معایبش حاصل زمان و ناشی از قانون توارث است. با این حال، نتیجهی این رمان عنصر تازهای در بدبینی چخوف وارد میکند و آن روابط بین لائوسکی و فون کونر است، که در عین دشمنی با یکدیگر هر دو دارای حسن نیتاند و این روابط، خواننده را به یاد حکایت «یک ناشناس» میاندازد و نکتهی کمتر مشهود ولی اساسیی را آشکار میسازد و آن عشق چخوف به قهرمانانی است که خلق میکند.
دکتر ایرج علیآبادی. فرهنگ آثار . سروش.
۱. Anton Pavlovic Cechov
۲. Laevski
۳. Von Koren
۴. Goncarov
منبع : کتاب نیوز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست