پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا
شناخت و درمان غیبت
غیبت یعنی پشت سر دیگری در غیابش سخن گفتن و ذکر مواردی که در حضورش گفته نمی شود. این عمل غیراخلاقی عواملی دارد که بررسی می شود.
اولین ریشه غیبت حسادت است. حسادتورزی نخستین ریشه تولید غیبت است.
اگر شما تحمل دیدن زیبایی و موفقیت کسی را نداشته باشید- سعی خواهید کرد برای مشوّه کردن چهره آنان در بین اطرافیان و جامعه به غیبت وارد شوید. به معنی دیگر اگر شما خودتان قادر به رفتن نباشید- از رفتن دیگری هم جلوگیری میکنید.
عمیقترین ریشه غیبت حسادتورزی است. پس اگر حسود باشی جستجو خواهی کرد تا مطلبی و موردی بیابی و سپس بازگو کنی و عمق هدف- تخریب دیگری است و وقتی دیگری تخریب شد- آنان مورد تحسین قرار نمیگیرند و شما تحسین میشوید.
شما بهبه و چهچه میشنوید. با تقلب میخواهی تحسین جعلی به دست آوری. با ترفند و حُقه میخواهی تحسین دیگران را برانگیزی. حسادت عامل اصلی دست زدن به اعمال خطرناک است.
دومین عامل عجز و ضعف است. ناجوانمردان و بزدلان و عاجزانی که قادر نیستند توانا باشند؛ وارد غیبت کردن کسانی میشوند که توانمندند. آری هیچ جنگاوری و هیچ زبرمردی لب به غیبت نمیزند. غیبت یکی از خصوصیات عاجزان است. کسی که توانمند است نیازی به غیبت ندارد.
سومین عامل داشتن احساس برتریطلبی و جاهطلبی میباشد. اینان برای رسیدن به اهدافشان متوسل به غیبت میشوند تا به خاستگاه خود برسند. معلوم است برای "شدن" غیبت یکی از معمولترین راهکارها میباشد و فراموش نکنیم انسان برای شدن، دست به چه کارهایی که نزده است!
چهارمین عامل توهم است. آنانی که میپندارند متدینتر و متخصصتر هستند. اینان برای خودشان دلایل جعلی و موهومی درست کرده و لب به غیبت میگشایند و به نزاع با آن شبه میپردازند.
اینان وانمود به اظهار ترحم میکنند و غیبت اینان برای خیرخواهی دیگران است! غیبت آنان حالت نصیحت دارد! حالت دلسوزی دارد!
بنده خدا که این کاره نیست و بهتر است از این کار دست بکشد!
برای حفظ کردن و تداوم بخشیدن به جایگاه خود و به بهانه مهرورزی غیبت میکند.
پشت این نقاب نصیحت - پشت این تواضع - پشت این دینداری، در عمق این تخصص و خیرخواهی و ترحم، اهریمنی وجود دارد به نام «نفس». این نفس تمام عوامل پیشین را حامل است.
فرق کسانی که غیبت میکنند و کسانی که غیبت را میشنوند و تحمل میکنند در ظاهر است. در باطن هر دو عین هم هستند، هر دو تروریست شخصیت هستند.
درمان و علاج "غیبت" خودشناسی است. اگر شما کیستی خودتان را زیر سوال ببرید، دیگر فرصتی برای غیبت و جلوهسازی و میلیونها رنگ دیگر به زندگی اصیل و خلاق خود زدن باقی نمیماند.
منبع : تبیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست