دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

مسابقه‌های کشتی آزاد بازی‌های المپیک ۱۹۹۶ - آتلانتا


مسابقه‌های کشتی آزاد بازی‌های المپیک ۱۹۹۶ - آتلانتا
تیم ملی کشتی آزاد ایران با ۹ کشتی گیر در این دوره از بازی ها حضور یافت و پس از ۲۸ سال به مدال طلا رسید. آخرین باری که کشتی ایران در بازی های المپیک صاحب مدال طلا شده بود، مربوط به المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی بود که عبدالله موحد به این مهم دست یافته بود. تیم ایران با ترکیب غلامرضا محمدی (۵۲ کیلوگرم)، محمد طلایی (۵۷ کیلوگرم)، عباس حاج کناری (۶۲ کیلوگرم)، اکبر فلاح (۶۸ کیلوگرم)، عیسی مومنی (۷۴کیلوگرم)، امیر رضا خادم (۸۲ کیلوگرم)، رسول خادم (۹۰ کیلوگرم)، عباس جدیدی (۱۰۰ کیلوگرم) و ابراهیم مهربان (۱۳۰ کیلوگرم) شرکت نمود و در نهایت با کسب سه مدال (یک طلا، یک نقره و یک برنز) در جدول رده بندی مدال، سوم و از لحاظ رده بندی تیمی در مکان چهارم المپیک قرار گرفت. رسول خادم قهرمان جهان در سالهای ۹۴ و ۹۵ به سومین مدال پیاپی اش در رقابت های جهانی و المپیک رسید. عباس جدیدی که بسیار پر قدرت ظاهر شده بود، در دیدار نهایی با ناداوری آشکار بازنده شد تا از دست یابی به مدال طلا محروم شود. امیر رضا خادم همانند المپیک گذشته کشتی های خوبی گرفت و در نهایت به مدال برنز دست یافت. تیم ایران در ۴۸ کیلوگرم نماینده ای نداشت.
● کارنامه کشتی گیران ایران
▪ وزن دوم (۵۲ کیلوگرم): غلامرضا محمدی نایب قهرمان جهان در سال های ۹۳ و ۹۵، در کشتی اول به مصاف کارلوس وارلا از کوبا رفت و با اجرای دو فن فتیله پیچ با ننتیجه ۴- صفر این حریف را شکست داد. در دور دوم بر دیوید لگران از فرانسه ۵-صفر به برتری رسید و در دور سوم استراحت کرد. در دور چهارم، محمدی اسیر نامیک عبدالله اف از آذربایجان (دارنده مدال نقره سال ۹۴) شد و با پنج فن فتیله پیچ کشتی را ۱۰- صفر واگذار نمود و به گروه بازنده ها رفت. در این مرحله او به مصاف مونگوش از روسیه رفت و ۳ بر یک شکست خورد تا پس از پیروزی بر تویکتاش از ترکیه (۴-۲) تنها به مقام پنجم المپیک برسد. محمدی اگر هوشیارتر عمل می کرد حتماً بر یکی از سکوهای المپیک قرار می گرفت. در این وزن والنتین یوردانف دارنده ۶ مدال طلای جهان در فینال با نتیجه ۴ بر ۳ در برابر نامیک عبدالله اف به پیروزی رسید.
▪ وزن سوم (۵۷ کیلوگرم): محد طلایی نایب قهرمان جهان در سال ۹۴، در دور اول بر عارف عبدالله اف از آذربایجان غلبه کرد (۴-۱). در دور دوم به مصاف الکساندر گازوف از بلاروس رفت و در حالیکه ۳-۲ پیش بود در ۷ ثانیه مانده به پایان مسابقه با غافلگیری در زیرگیری که خودش انجام داده بود به پل رفت و ۳-۵ بازنده شد. طلایی در سومین مبارزه اش «الخاندرو پوترو» کوبایی که قهرمان جهان در سال های ۹۰ و ۹۴ و قهرمان المپیک ۹۲ بود را ۵- صفر شکست داد. در کشتی بعدی هم بر واگادن اوماخانوف از روسیه با نتیجه یک بر صفر غلبه کرد. سپس در برابر «ری یانگ سام» از کره شمالی ضربه فنی شد و برای کسب مقام پنجم مقام سابان ترستینا از یوگسلاوی (قهرمان المپیک ۱۹۸۴) هم با ضربه فنی مغلوب شد تا در مکان ششم قرار گیرد.
▪ وزن چهارم (۶۲ کیلوگرم): عباس حاج کناری در دور اول به تام برانز از ایالات متحده (۳- صفر) باخت و در دومین پیکارش هم برابر یک کشتی گیر گمنام پدرتوریکوتی (۸ - ۳) مغلوب شد و حذف گردید.
▪ وزن پنجم (۶۸ کیلوگرم): اکبر فلاح در دور اول مقابل «آرسن فادزایف» دارنده هشت مدال طلای جهان و المپیک از ازبکستان قرار گرفت و پس از ۸ دقیقه مبارزه در حالیکه ۲ بر ۲ با حریف مساوی بود، با رای داوران بازنده شد. در دور دوم در گروه بازنده بر «اینو» از نیجریه یک برصفر غلبه کرد. سپس «ریچارد واریس» از استرالیا را ۵ بر صفر شکست داد. فلاح با قبول شکست در برابر «یوسمانی سانچز» از کوبا حذف شد.
▪ وزن ششم (۷۴ کیلوگرم): عیسی مومنی در دور اول با نتیجه ۸ بر صفر مغلوب بووایسا سایتی یف از روسیه شد. در دور دوم کشتی گیری از یونان را شکست داد. و در سومین مبارزه اش به آلبرتو رودریگوئز از کوبا (۴-۱) باخت و حذف شد.
▪ وزن هفتم (۸۲ کیلوگرم): امیررضا خادم قهرمان جهان در سال ۹۱، در دور اول بر گوگوشویلی از گرجستان (۳- صفر) غلبه نمود. در دور دوم باپیروزی یک بر صفر بر روسلان کینچاک از ازبکستان، انتقام شکست خود از این حریف در سال ۹۵ را گرفت. در دور سوم مغلوب حاجی مراد ماگمدوف از روسیه (۴- صفر) شد و به گروه بازنده ها رفت. خادم پس از پیروزی بر محمد ابراهیم اف از جمهوری آذربایجان (قهرمان اروپا در سالهای ۹۵ و ۹۶) و صباح الدین اوزترک از ترکیه به مدال برنز المپیک رسید. در این وزن حاجی مراد ماگمدوف به مدال طلا رسید.
▪ وزن هشتم (۹۰ کیلوگرم): رسول خادم قهرمان جهان در سال های ۹۴ و ۹۵، در دور اول بر ویکتور گودی از نیجریه با نتیجه ۶ بر یک غلبه کرد. در دومین مبارزه، اسلام بایرام کوف از قزاقستان را ۴ بر ۳ شکست داد. در دور سوم با قرعه استراحت روبرو شد تا به همراه سه کشتی گیر بی شکست دیگر در نیمه نهایی حضور یابد. در این مرحله او به مصاف زامبولات تدیف از اوکراین رفت و به پیروزی ۳ بر صفر دست یافت. در دیدار پایانی هم با غلبه بر مخاربک خادارتسف دارنده هفت مدال طلای جهان المپیک، ایران را پس از ۲۸ سال صاحب مدال طلای المپیک کرد.
▪ وزن نهم (۱۰۰ کیلوگرم): عباس جدیدی با غلبه بر داود ماگمدوف از جمهوری آذربایجان (نایب قهرمان جهان در سال ۹۴) و با نتیجه ۴- صفر، ضربه فنی کردن لری خابه لوف دارنده شش مدال طلای جهان و المپیک از روسیه و پیروزی ۴ بر یک بر مارک گارمولوویچ قهرمان سالهای ۹۴ و ۹۶ اروپا از لهستان، برای کسب نشان طلا که واقعا مستحقش بود به دیدار کورت انگل از ایالات متحده رفت. کورت انگل قهرمان جهان در سال ۹۵ در این پیکار بسیار ضعیف تر از جدیدی بود ولی هرچه قهرمان ایرانی تلاش کرد داوران از دادن امتیازی به وی خودداری کردند و در نهایت او بازنده شد تا فیلا به کشور میزبان خوش خدمتی کرده باشد.
▪ وزن دهم (۱۳۰ کیلوگرم): ابراهیم مهربان در دور اول بر امیره تاج سینگ از انگلستان غلبه کرد (۶-۲). در دور دوم به ژولت گومبوش از مجارستان ۳- صفر باخت و در سومین مبارزه هم مغلوب کوالونسکی از قرقیزستان شد و حذف شد.
● رده بندی انفرادی وزن های دهگانه
▪ ۴۸ کیلوگرم (۱۹ کشتی گیر)
۱- کیم ایل (کره شمالی) ۲- آرمن مگردیچیان (ارمنستان) ۳- الکسیس ویلا پردومو(کوبا)
▪ ۵۲ کیلوگرم (۱۹ کشتی گیر)
۱- والنتین یوردانف (بلغارستان) ۲- نامیک عبدالله اف (جمهوری آذربایجان) ۳- مائولن ما میروف (قزاقستان)
▪ ۵۷ کیلوگرم (۲۱ کشتی گیر)
۱- کندال کراوس (ایالت متحده) ۲- گائوی سیسائوری (کانادا) ۳- ری یونگ سام (کره شمالی)
▪ ۶۲ کیلوگرم (۲۱ کشتی گیر)
۱- تام براندز (ایالات متحده) ۲- یانگ- یه سونگ (کره جنوبی) ۳- البروس تدیف (اوکراین)
▪ ۶۸ کیلوگرم (۱۹ کشتی گیر)
۱- وادیم بو گیف (روسیه) ۲- تاون ساندرز (ایالات متحده) ۳- زازا زازیروف (اوکراین)
▪ ۷۴ کیلوگرم (۲۲ کشتی گیر)
۱- بووایساسایتی یف (روسیه) ۲- پارک یانگ- سون (کره جنوبی) ۳- تاکویا اوتا (ژاپن)
▪ ۸۲ کیلوگرم (۲۱ نفر)
۱- حاجی مراد ماگمدوف (روسیه) ۲- یانگ هیون - مو (کره جنوبی) ۳- امیر رضا خادم (ایران)
▪ ۹۰ کیلوگرم (۲۱ کشتی گیر)
۱- رسول خادم (ایران) ۲- مخاربک خادارتسف (روسیه) ۳- الدارکورتانیذره (گرجستان)
▪ ۱۰۰ کیلوگرم (۱۹ کشتی گیر)
۱- کورت آنگل (ایالات متحده) ۲- عباس جدیدی (ایران) ۳- آروات سابیف (آلمان)
▪ ۱۳۰ کیلوگرم (۱۸ کشتی گیر)
۱- محمود دمیر (ترکیه) ۲- الکسی مدویدوف (بلاروس) ۳- بروس بومگارتنر (ایالات متحده)
● رده بندی تیم ها بر حسب امتیاز:
۱- روسیه با ۶۶ امتیاز ۲- ایالات متحده ۶۳ امتیاز ۳- کره جنوبی ۴۱ امتیاز ۴- ایران با ۳۹ امتیاز ۵- اوکراین با ۳۲ امتیاز ۶- ترکیه با ۲۹ امتیاز
منبع : سایت پارس اسپورت