جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بازی‌های اکشن-تیراندازی ۲۰۰۷


بازی‌های اکشن-تیراندازی ۲۰۰۷
کسانی که بازی‌های اکشن-تیراندازی بازی می‌کنند مطمئنا تحت تاثیر محبوبیت این دسته بازی‌ها هم قرار گرفته‌اند.
بازی‌های مختلفی به سبک اول شخص و سوم شخص وجود دارد، اما به‌طور کلی بازی‌های تیراندازی همه نوع سبکی را از تخیلی و وسترن گرفته تا ترسناک و ماجراجویانه و... دربر می‌گیرد. از طرفی در حالی که نابودکردن زامبی‌ها و موجودات بیگانه و جهش‌یافته بسیار پرهیجان است، گاهی اوقات بازیکن نیاز به یک فضای واقعی دارد. این واقع‌گرایی می‌تواند جنگ جهانی دوم و یا جنگ‌ها و رویدادهای معاصر را در بربگیرد. از آنجا که بخش عمده‌ای از محبوبیت بازی‌های تیراندازی از این امر ناشی می‌شود پس این بازی‌ها را هم در فهرست بازی‌های تیراندازی که قرار است به زودی عرضه شوند، قرار می‌دهیم.
۱) Army of Two
▪ سازنده: EA Montreal
▪ ناشر: EA
▪ تاریخ انتشار: ۱۵ نوامبر ۲۰۰۷
▪ کنسول: Xbox۳۶۰, PS۳
بازی Army of Two را نمی‌توان یک اکشن تیراندازی نظامی صرف دانست.
همان‌طور که از اسم بازی مشخص است، بازی،‌داستان دو سرباز نظامی کارکشته است که با یکدیگر همکاری می‌کنند. با وجود اینکه این دو نظامی حرفه‌ای، جزء نیروهای نظامی ارتش آمریکا نیستند و با تروریست‌ها مبارزه نمی‌کنند، اما Army of Two را به چند دلیل باید در این فهرست قرار دهیم. اول از همه اینکه، شرکت EA یک نظامی واقعی را برای طراحی حرکات بازی استخدام کرده بود و به همین دلیل بازی Army of Two به‌خصوص در بخش سلاح‌ها کاملا واقعی به نظر می‌رسد.
از طرف دیگر، شاید اطلاع از این امر که در بازی نمونه مشابه سلاح‌های واقعی به کار گرفته می‌شود برای شما جالب باشد. خبر خوب اینکه آزادی‌عمل زیادی برای تنظیم و تغییر شخصیت بازی دارید و این‌گونه احساس خواهید کرد که شخصیت بازی با خود شما همخوانی و شباهت زیادی دارد. از این گذشته، نظامی حرفه‌ای به علامت یا هر چیز دیگری نیاز دارد تا ردپایی در هر هدفش از خود به جا گذارد.
شاید قابل اعتمادترین سلاح در این بازی، ‌اعتماد به هم تیمی‌تان باشد. شما "باید" در Army of Two یک همراه داشته باشید و این قضیه در تمام بازی مصداق دارد. شما و همراه‌تان در تمام بازی به کمک یکدیگر می‌توانید از دیوار بالا بروید، با اتکا به هم دشمن را زیر آتش شدید گلوله‌های خود بگیرید و یا با خودروهای نظامی، ارتشی را به زانو درآورید. باید ببینیم این آشوبگران در جنگ فشرده بازی‌های اکشن رقیبان را کنار می‌زنند یا خود در جنگ کشته می‌شوند. ۱۵ نوامبر همه چیز مشخص می‌شود.
۲) Brothers in Arms: Hell&#۰۳۹;s High way
▪ سازنده: Gear box
▪ ناشر: Ubisoft
▪ تاریخ انتشار: سه ماهه چهارم سال ۲۰۰۷
▪ کنسول: PC, Xbox۳۶۰, PS۳
زمانی که اولین نسخه بازی Brothers in Arms در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، با واقع‌گرایی‌های جدیدش، روح تازه‌ای در بازی‌های مربوط به جنگ جهانی دوم دمید و اکشن این سبک بازی‌ها را بیش از پیش تحرک و زیبایی بخشید. مفهوم کلی مجموعه بازی Brothers in Arms به کارگیری تاکتیک‌های جنگی دنیای واقعی است، مثل پیدا کردن محل استقرار دشمنان، میخکوب‌کردن آنها در جای خود از طریق رگبار بستن بر آنها و سپس نزدیک‌شدن به هدف و برداشتن آنها از سر راه است. در Brothers in Arms، باید مثل یک سرباز واقعی در میدان جنگ عمل کنید و به همین دلیل بازی حالت آزمون و پاداش به خود گرفته است. بعد از نسخه Road to Hill۳۰، نسخه Earned in Blood عرضه شد و در نهایت بازی Brothers in Arms: Hell&#۰۳۹;s High way ساخته شد.
عبارت Hell&#۰۳۹;s Highway در واقع نام گذرگاه باریکی است که توسط نیروهای هوایی آمریکا و انگلیس در عملیات Market Garden تصرف شد. این اسم در فیلم "A Bridge too Far" هم به گوش می‌خورد که در آن متحدان سعی می‌کنند یک سری از پل‌های مهم را که به مرکز تجهیزات صنعتی آلمان منتهی می‌شود به تصرف خود درآورند. از آنجا که در این فیلم و عملیات Market Garden سرشار از لحظات پرشور و قهرمانانه است، شرکت Gearbox تصمیم گرفت Hell&#۰۳۹;s Highway را تبدیل به یک بازی کامپیوتری کند. این بازی برای کنسول‌های قدرتمند نسل جدید مثل Xbox۳۶۰ و PS۳ طراحی شده است و از این رو تحولات گرافیکی و تکنیکی زیادی را در آن خواهیم دید.
در کنار پیشرفت‌های گرافیکی، موارد نوآورانه زیادی در Hell&#۰۳۹;s Highway دیده می‌شود. علاوه بر این، محیط بازی به طرز قابل توجهی تخریب‌پذیر شده است. سیستم پشتیبانی جدید و امکان درخواست نیروی کمکی از دیگر قابلیت‌های بازی Hell&#۰۳۹;s Highway است. باتوجه به روندی که مجموعه Brothers in Arm طی کرده است به نظر می‌رسد در Hell&#۰۳۹;s Highway هدایت گروهی از سربازان خود را به عهده خواهید داشت.
۳) Call of Duty ۴: Modern Warfare
▪ سازنده: Infinity Ward
▪ ناشر: Activision
▪ تاریخ انتشار: سه ماهه چهارم سال ۲۰۰۷
▪ کنسول: PC, Xbox۳۶۰, PS۳
سری بازی‌های Call of Duty در نسخه‌های قبلی همواره یک اکشن هیجان‌انگیز از جنگ جهانی دوم ارایه داده است. حالا شرکت Infinity Ward می‌خواهد همان فرمول را در نبردهای نظامی امروزی به کار گیرد.
Modern Warfare یک جنگ منحصر به فرد و تخیلی را ارایه می‌دهد که در آن گروهی با تجهیزات و سلاح‌های امروزی در کنار ارتش ایالات متحده به جنگ می‌پردازند. خوشبختانه هیچ سلاح پرزرق و برق و بسیار فانتزی در بازی به کار نرفته است.
می‌توانید در نقش یک سرباز نیروی دریایی آمریکا و یا کماندوهای گروه SAS فرو روید که درگیر یک جنگ منطقه‌ای هستند و علیه ملی‌گرایان افراطی روس و یک دیکتاتور بزرگ مبارزه می‌کنند.
از آنجا که Modern Warfare در زمان حاضر اتفاق می‌افتد دست شرکت Infinity Ward باز است و دیگر مجبور نیست به دنیای محدود جنگ جهانی دوم و تجهیزات و سلاح‌های قدیمی و تکراری آن بسنده کند. در این بازی پیشرفته‌ترین تجهیزات و سلاح‌ها، از دوربین‌های مادون قرمز و حرارتی گرفته تا نارنجک‌های کورکننده و هلی‌کوپترهای Black Hawk در اختیار شماست. همه چیز سریع‌تر، هیجان‌انگیزتر و مرگبارتر است و گیم پلی بازی آزادی عمل بیش‌تری در اختیارتان می‌گذارد. خوشبختانه روند بازی در همه موارد اکشن و پر زدوخورد نیست و در بعضی مراحل، مخفی‌کاری امری حیاتی‌تر از آتش و رگبار است. در Modern Warfare جنگ را از زاویه دیگری تجربه خواهید کرد.
به هر حال Modern Warfare سنگ تمام گذاشته و یک بازی
Multiplayer حیرت‌انگیز را عرضه می‌کند. در آن می‌توانید کلاس شخصیت خود را تعیین کنید و او را به هر شکل و قیافه‌ای که دوست دارید درآورید. درست مثل بازی‌های نقش آفرینی می‌توانید ویژگی‌های گوناگونی را برای شخصیت‌تان به صورت دلخواه درآورید و دینامیک بازی را عوض کنید. مثلا مهارت «آخرین شلیک» (Last Shot) به شما اجازه می‌دهد تا ثانیه‌هایی پس از اینکه روی زمین افتاده‌اید و در حال مرگ هستید سلاح‌تان را به طرف دشمن نشانه بروید و انتقام خود را بگیرید. وقتی تمام این ویژگی‌ها را کنار هم می‌گذارید،
Call of Duty ۴: Modern Warfare به یک بازی ضرروی تبدیل می‌شود.
۴) Medal of Honor: Air borne
▪ سازنده: EALA
▪ ناشر: EA
▪ تاریخ انتشار: اوت ۲۰۰۷
▪ کنسول: PS۳، Xbox ۳۶۰، PC
با مجموعه Medal of Honor بود که بازی‌های واقع‌گرایانه جنگ جهانی دوم عملا آغاز شد و از این گذشته، با سابقه‌ترین مجموعه جنگ جهانی دوم در بازی‌های کامپیوتری است که بیش از ۲۰ نسخه مختلف از آن در کنسول‌های گوناگون منتشر شده است. در حالی که روند داستانی خطی سری بازی‌های Medal of Honor کم کم به یک کلیشه تبدیل شده بود، Medal of Honor: Air borne، جدیدترین نسخه این مجموعه از شرکت EA، به میدان نبرد بزرگ‌تر و هیجان‌انگیز‌تری کشیده می‌شود.
در Air Borne در نقش یک سرباز نیروی هوایی آمریکا فرو می‌روید که در تمامی ماموریت‌های مهم جنگ جهانی دوم مثل حمله به آلمان و جزیره سیسیل ایتالیا شرکت می‌کنید. طراحی جدید کنترل بازی این امکان را به شما می‌دهد تا سرباز چترباز خود را در هر نقطه از میدان نبرد که بخواهید فرود بیاورید. این قابلیت به این معنی است که هر بار یک مرحله را بازی می‌کنید، به گونه‌ای دیگری آن را تجربه خواهید کرد، ضمن آنکه محیط مراحل به اندازه کافی بزرگ و گسترده است و این FPS هیجان‌انگیز شبیه یک بازی نقش آفرینی است. هوش مصنوعی کاملا با بالا و پایین میدان جنگ سازگار است و همواره از هوش مصنوعی بازی Air Borne باید انتظار داشت که شما را غافلگیر کند.
می‌توان گفت که تقریبا به تمامی جزییات این بازی دوباره پرداخته شده است. Air borne اولین نسخه از مجموعه Medal of Honor است که برای کنسول‌های نسل جدید سا خته شده است و از موتور گرافیکی قدرتمند Unreal Engine ۳ بهره می‌برد که بسیار پیشرفته و دیدنی است. Air borne یک پیشرفت بزرگ در مجموعه بازی‌های داستانی و قدمی موثر در ارتقای بازی‌های سبک تیراندازی جنگ جهانی دوم است.
۵) Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced War fighter ۲
▪ سازنده: Ubisoft Paris
▪ ناشر: Ubisoft
▪ تاریخ انتشار: پاییز ۲۰۰۷
▪ کنسول: PS۳
بازی i(GRAW۲) Ghost Recon: Advanced warfighter ۲ یکی از بهترین بازی‌های تیراندازی کنسول Xbox ۳۶۰ بالاخره از PS۳ سر در می‌آورد. خوشبختانه برای شناخت یا پی بردن به لرزش‌های این بازی نیازی نیست نسخه اول آن (GRAW) را بازی کنید. داستان از این قرار است که یک شورشی ارتش مکزیک از مرزهای مکزیک عبور کرده و به ایالات متحده رسیده است و Ghostها یا نیروهای ویژه ارتش آمریکا به همین منظور فراخوانده شده‌اند، شما در نقش کاپیتان اسکات میچل (Scott Michell)، هستید که هم به مراحل تک نفره اعزام می‌شوید و هم گروه خود را هدایت می‌کنید تا نقشه‌های این شورشی افراطی را خنثی کنید.
اگر هر کدام از نسخه‌های Ghost Recon را در PS۲ بازی کرده‌اید با دیدن GRAW۲ شگفت‌زده خواهید شد. این بازی از نسخه قبلی خود که گرافیک آن همه را خیره کرد پا فراتر گذاشته است.
بازی در زمان آینده اما نزدیک به زمان حال اتفاق می‌افتد و به همین دلیل با آخرین و پیشرفته‌ترین تجهیزات که قیمت آنها سر به فلک کشیده است سر و کار خواهید داشت. به عنوان یک سرباز آمریکایی در میدان جنگ که به بهترین امکانات دیجیتالی و شبکه جهانی مجهز است بیش از هر زمانی به منابع گسترده اطلاعاتی برای شناسایی و نابودی دشمنان دسترسی دارید.
در کنار اعضای تیم‌تان، یک سری امکانات نظامی نظیر پشتیبانی هوایی و درخواست نیروهای کمکی در اختیارتان قرار داده شده است. حالت بازی چند جانبه GRAW۲ شما را ساعت‌ها پای بازی نگه خواهد داشت و چیزی فراتر از یک رقابت کامپیوتری ساده برای‌تان خواهد بود.
۶) SOCOM: Confrontation
▪ سازنده: Slant Six
▪ ناشر: SCEA
▪ تاریخ انتشار: نوامبر ۲۰۰۷
▪ کنسول: PS۳
سری بازی Socom در کنسول PS۲ طرفداران زیادی دارد و به همین دلیل انتظار می‌رود از SoCom: Confrontation استقبال زیادی شود.
این بازی به عنوان اولین نسخه این مجموعه در کنسول PS۳ قرار است گرافیک بهتر و گیم پلی پیشرفته‌تری را ارایه دهد تا طرفداران این بازی در کنسول PS۲ را غافلگیر کند.
پیش از هرچیز باید به این نکته اشاره کنیم که Confrontation فقط یک بازی آنلاین چند جانبه است و بنابراین انتظار داستان و مراحل تک‌نفره را نداشته باشید. همه چیز در آن حول محور مبارزات شدید و استراتژیک می‌چرخد و شما به عنوان یک فرمانده نیروی دریایی ایالات متحده باید تیم خود را با تاکتیک‌های صحیح رهبری کنید.
خاورمیانه فضای اصلی بازی را تشکیل می‌دهد و آنچه تاکنون از این بازی دیده‌ایم رویارویی نیروهای غربی با گروه‌های نظامی محلی است. شما می‌توانید سرباز خود را با ویژگی‌های گوناگون مثل ملیت و ظاهرش طراحی کنید و سپس به مسایل جزیی‌تر مثل یونیفورم مخصوص به خود بپردازید. Socom:Confrontation را علاوه بر خرید دستی، از طریق شبکه خرید Playstation هم می‌توان خریداری و دانلود کرد. البته در کشور ما نه PS۳ جا افتاده و نه از امکانات دانلود و خرید آنلاین خبری است. اما به هر حال اگر آنقدر خوشبخت هستید که یک PS۳ دارید و از بازی‌های سبک تیراندازی واقع گرایانه هم لذت می‌برید و همچنین به قابلیت‌های بازی آنلاین هم به خوبی دسترسی دارید بازی Socom: Confrontation بی برو برگرد همان چیزی خواهد بود که آرزویش را دارید.
منبع : روزنامه فناوران