چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

منچستریونایتد از نگاه آمار


منچستریونایتد از نگاه آمار
اگر به تاریخ منچستریونایتد بنگریم، قهرمانی های بحث برانگیزی را خواهیم یافت. آنها ۹ بار با جبران عقب ماندگی های عجیب مقام قهرمانی را از آن خود كردند و رقیبان را در حسرت گذاشتند.
۱) فصل ۱۹۹۶-۱۹۹۵ (۳۸ بازی، ۲۵ برد، ۷ تساوی، ۶ باخت، ۷۳ گل زده، ۳۵ گل خورده و ۸۲ امتیاز)
یك فصل رومانتیك و یك قهرمانی غیرمنتظره. مربیان سایر تیم ها می گفتند منچستریونایتد با این بچه ها قهرمان نمی شود و رسانه ها نیز شایعه اخراج فرگی قبل از آغاز فصل را رواج داده بودند. منچستریونایتد ماه ژانویه ۱۲ امتیاز از نیوكاسل عقب افتاد اما با جوانان باطراوت و بزرگانی چون اشمایكل و كانتونا، كوین كیگان (سرمربی كلاغ ها) را ساكت كرد. آنچه در خاطره ها باقی ماند نه پیروزی های متوالی بلكه بازی شجاعانه مردان آلكس محسوب می شود.
۲) فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ (۳۶ بازی، ۲۸ برد، ۴ تساوی، ۴ باخت، ۸۳ گل زده، ۲۶ گل خورده و ۸۸ امتیاز)
سومین تیم بزرگ فرگوسن كاملاً متفاوت بود. تكنیك و تداوم، یك ركورد به یادماندنی را رقم زد. رونالدو جای كانتونا را گرفته و نقش خارجی ها پررنگ به نظر می رسید. شاید بزرگترین دستاورد فرگوسن به زیر كشیدن چلسی به حساب می آمد كه شكست ناپذیر تلقی می شد. سرمربی منچستریونایتد طبق معمول مخالف جریان آب شنا كرد.
۳) فصل ۱۹۹۳-۱۹۹۲ ( ۴۲ بازی، ۲۴ برد، ۱۲ تساوی، ۶ باخت، ۶۷ گل زده، ۳۱ گل خورده و ۸۴ امتیاز)
فرگوسن هرگز اولین قهرمانی خود را كه طی رقابتی طاقت فرسا باآستون ویلا و نورویچ حاصل شد، فراموش نمی كند.خط حمله ضعیف تیم تا ماه نوامبر (زمان حضور اریك كانتونا) به سختی گل می زد اما در ادامه اوضاع دگرگون شد. انتظار نایب قهرمان فصل ۱۹۹۲-۱۹۹۱ پس از كسب ۷ پیروزی پیاپی بسر رسید.
۴) فصل ۱۹۹۹-۱۹۹۸ (۳۸ بازی، ۲۲ برد، ۱۳ تساوی، ۳ باخت، ۸۰ گل زده، ۳۷ گل خورده و ۷۹ امتیاز)
فصل باشكوه اولدترافوردی ها با فتح لیگ برتر انگلستان كلید خورد. بلوم كوئیست، یورك و استام ستاره های جدید اولدترافورد بودند، با این حال آرسنال به راحتی تسلیم نشد. رسانه های گروهی انگلستان می گفتند فرگوسن بیش از توانایی بازیكنان به رنگ چشم ها و ابروها توجه می كند اما خرید اندی كول نه چندان خوش قیافه و بازدهی بالای او كنار یورك نشان داد پیرمرد اصلاً سهل انگار نیست. سرانجام شیاطین سرخ در آخرین بازی فصل آرسنال را به زیر كشیدند.قهرمان لیگ و جام حذفی انگلستان از ماه دسامبر تا می فقط یك بار باخت و به طور كلی فصل فوق العاده ای را به پایان رساند.
۵) فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ (۳۸ بازی، ۲۵ برد، ۸ تساوی، ۵ باخت، ۷۴ گل زده، ۳۴ گل خورده و ۸۳ امتیاز)
درخشش بكهام، كین و اسكولز درآمیخته با ۴۴ گل نیستلروی (این هلندی در ۸ بازی آخر ۱۴ بار تور دروازه رقیبان را لرزاند) آرسنال را كه دو سوم فصل درصدر بود به زیر كشید. بله! در آخرین فصل تشكیل مربع طلایی، جام به اولدترافورد بازگشت.
۶) فصل ۱۹۹۴-۱۹۹۳ (۴۲ بازی، ۲۷ برد، ۱۱ تساوی، ۴ باخت، ۸۰ گل زده، ۳۸ گل خورده و ۹۲ امتیاز)
شور، تكنیك و انگیزه، منچستریونایتد را متمایز كرده بود و در یك رقابت نزدیك كنی دالگلیش، سرمربی بلكبرن مقابل فرگوسن كم آورد. ستارگان آن نسل شیاطین سرخ به هیچ تیمی رحم نمی كردند. در نهایت با فتح جام حذفی اولین دوگانه عصر فرگی رقم خورد.
۷) فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ (۳۸ بازی، ۲۸ برد، ۷ تساوی، ۳ باخت، ۹۷ گل زده، ۴۵ گل خورده و ۹۱ امتیاز)
منچستریونایتد بدون آنكه به خود فشار بیاورد، قهرمان شد. اقتدار آنها وقتی به مرز غرور رسید كه از جام حذفی انصراف دادند تا در جام باشگاه های جهان حاضر شوند اما نه آرسنال و نه لیورپول و نه لیدز یونایتد هیچ كدام نتوانستند از قهرمانی مردان فرگوسن آن هم در فاصله ۴ هفته مانده به پایان فصل جلوگیری كنند.
۸) فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ (۳۸ بازی، ۲۴ برد، ۸ تساوی، ۶ باخت، ۷۹ گل زده، ۳۱ گل خورده و ۸۰ امتیاز)
اهالی اولدترافورد در مرحله یك چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا مغلوب بایرن مونیخ شدند اما قبل از فرا رسیدن سال جدید با اختلاف ۱۱ امتیاز در صدر جدول لیگ برتر یكه تازی می كردند.در فصل درخشش شرینگهام، آرسنال ۶ بر یك مقابل پرطرفدارترین تیم جزیره زانو زد تا قهرمانی زودهنگام قرمزها تثبیت شود.
۹) فصل ۱۹۹۷-۱۹۹۶ (۳۸ بازی، ۲۱ برد، ۱۲ تساوی، ۵ باخت، ۷۶ گل زده، ۴۴ گل خورده و ۷۵ امتیاز)
منچستریونایتد تا به حال ۹ بار قهرمان لیگ برتر شده است و جالب آنكه موفقیت فصل ۱۹۹۷-۱۹۹۶ با كمترین مجموع امتیازات نسبت به ۸ قهرمانی گذشته رقم خورد. در فصلی كه بكهام در اوج بود، جوانان منچستریونایتد جام را از پسرهای مغرور لیورپول دزدیدند. قرمزها در نیم فصل اول ۵ بر صفر به نیوكاسل باختند و بلافاصله با نتیجه ۶ بر ۳ مقابل ساوتهمپتون زانو زدند اما درخشش سولشار (او اولین فصل حضور كامل در تیم را سپری می كرد) و كین بزرگ برای جبران كافی به نظر می رسید. لیورپول، نیوكاسل و آرسنال باز هم راه به جایی نبردند، با این حال یاران كین در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان حذف شدند.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی