شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
تنوع و تعادل، شعار تغذیه سالم
هرم غذایی در كشور ما از شناخته شدهترین اشكال آموزشی یك برنامه تغذیه ای سالم است.هرم غذایی در كشور ما از شناخته شدهترین اشكال آموزشی یك برنامه تغذیه ای سالم است. در این هرم گروه نان وغلات در پایین ترین قسمت قرار دارد و بیشترین سهم را در رژیم غذایی روزانه به خود اختصاص داده است. در حالی كه در قسمت بالای هرم، گروه متفرقه كه شامل قندهای ساده و چربی ها هستند، قرار دارد كه سهم بسیار كوچكی را اشغال كرده اند و در بدنه هرم بسته به نیاز، سایر گروه های غذایی جای گرفته اند.
● گروههای غذایی كه باید آنها را بشناسیم و از همه آنها به صورت متعادل مصرف كنیم به شرح زیرهستند:
▪ ابتدا گروه نان و غلات كه از انواع نان، برنج، ماكارونی، گندم و جو تشكیل شده است. این گروه تامین كننده انرژی، بعضی از ویتامین های گروه B، آهن و مقداری پروتئین است.
توصیه میشود افراد بزرگسال روزانه حداقل ۶ واحد از مواد غذایی این گروهرا مصرف كنند. جالب است بدانید كه هر واحد از گروه نان و غلات عبارت است از یك برش ۳۰ گرمی از انواع نانهای تافتون و سنگك، چهار برش ۳۰ گرمی نان لواش و یا نصف لیوان برنج و ماكارونی پخته.
▪ گروه بعدی میوه ها و سبزی ها هستند، این گروه شامل، انواع سبزیهای برگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و میوه هایی نظیر مركبات، طالبی، موز و.... هستند. از آنجایی كه این گروه مهم ترین منبع انواع ویتامین، املاح و فیبر موردنیاز بدن هستند، توصیه میشود روزانه ۳تا۵ واحدسبزی و ۲تا۴ واحد از انواع میوه ها مصرف شود. هر واحد میوه معادل یك عدد میوه متوسط، یك چهارم لیوان طالبی، نصف لیوان حبه انگور، نصف لیوان آبمیوه و هر واحد سبزی معادل یك لیوان سبزی برگی خام مثل كاهو و اسفناج یا نصف لیوان سبزی پخته است.
▪ گروه بعدی شامل شیر، ماست و پنیر می شود. با مصرف این مواد غذایی بخش مهمی از نیاز بدن ما به مواد مغذی مهمی نظیر پروتئین، كلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامین های گروه B تامین می شود. توصیه میكنیم كه افراد بزرگسال روزانه ۲ تا ۴ واحد از مواد غذایی این گروه مصرف كنند. هر واحد از این گروه معادل یك لیوان شیر، یك لیوان ماست و۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (دو قوطی كبریت پنیر) است.
▪ گروه گوشت و تخم مرغ شامل گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)، گوشت های سفید (مرغ، ماهی و پرندگان) امعاء و احشاء (جگر، دل، قلوه، زبان و مغز) و تخم مرغ است. با مصرف مواد غذایی این گروه بخش مهمی از نیــاز بــدن به مواد مغذی نظیر پروتئین، آهن و روی تامین میشود. هر واحد ازاین گروه برابراست با ۶۰ گرم گوشت لخم پخته (دو قطعه خورشتی)، دو عدد تخـم مرغ كه برای افراد بزرگسال و سالم مصرف روزانه ۲ واحد یا بیشتر از این گروه توصیه میشود. و اما آخرین گروه، شامل انواع مواد قندی و چربی هاست. توصیه می شود افراد بزرگسال در برنامه غذایی روزانه از این گروه كمتر مصرف كنند. روغنهای جامد و مایع، پیه، دنبه، كره، خامه و سسهای چرب مثل مایونز، انواع مربا، شربت، قند وشكر، انواع شیرینیهای خشك و تر و شكلات همه در این گروه جای گرفته اند.
بازهم میگوییم كه ، هریك از این گروه ها با ارزشند و در كنارهم موجب حفظ و ارتقای سلامت می شوند.
منبع:www.salamat.ir
منبع : پایگاه اطلاعرسانی صبحانه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست