سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا


برترین تولیدکنندگان بازار موبایل دنیا


برترین تولیدکنندگان بازار موبایل دنیا
بالاخره سال کهنه نو شد، تا تنها خاطره‌ای یا آماری ثبت شده از آن به یادگار بماند.
آمار به جا مانده از بازار محبوب‌ترین ابزار دیجیتالی قابل حمل در سال ۲۰۰۷ هم نشان از وقوع اتفاقی مهم در مسیر توسعه صنعت آن دارد.
گوشی‌های موبایل، سال میلادی گذشته را هم با بازاری پررونق پشت‌سر گذاشت که درواقع بخش بزرگ رونق آن در فصل چهارم و فروش سال نو اتفاق افتاد.
● کریسمس، فصل خوب بازار موبایل
کریسمس و فصل چهارمین سال ۲۰۰۷ با صادرات جهانی بیش از ۳۰۰میلیون گوشی موبایل فصل خوبی برای بازار این محصول بود.
براساس آخرین گزارش موسسه تحقیقاتی IDC در طول فصل چهارم سال گذشته ۳۳۴میلیون دستگاه گوشی موبایل به سرتاسر جهان صادر شده که این رقم نسبت به فصل سوم با رشد ۳/۱۵درصدی همراه بوده است.
در حالی که رشد صادرات جهانی گوشی موبایل در فصل چهارم رکورد جدیدی در این بازار محسوب می‌شود؛ اما بازار جهانی موبایل رشد سالانه کمتری را در میزان صادرات جهانی تجربه کرد.
در سال ۲۰۰۷ به طور کلی حجم صادرات جهانی گوشی موبایل به ۱/۱۱۴۴میلیون دستگاه رسید که در مقایسه با سال گذشته با رشد ۴/۱۲درصدی همراه بوده است. در این سال اگرچه تغییری بزرگ و مهم در رتبه‌بندی برترین تولیدکنندگان گوشی موبایل اتفاق افتاد؛ اما یک بار دیگر NOKIA جایگاه اول را به خودش اختصاص داد.
در واقع تغییر بزرگ به تغییر جایگاه SAMSUNG و MOTOROLA مربوط است.
SAMSUNG در سال گذشته توانست با عبور از سد MOTOROLA رتبه دوم برترین شرکت‌های تولید کننده گوشی موبایل را در اختیار بگیرد.
«RAMON LIAMAS» یکی از تحلیل‌گران IDC در خش بازار موبایل در این مورد می‌گوید: SAMSUNG با کسب جایگاه دوم به اعتبار خود در بازار جهانی افزود.
در چند سال گذشته SAMSUNG بازار گوشی‌های خود را با سرعت ثابتی حفظ می‌کرد؛ اما در سال ۲۰۰۷ این شرکت رشدی ۴ برابر سال‌های گذشته داشته است.
این شرکت در واقع با تمرکز بر فرصت‌های تجاری جدید در بازار اروپا و آمریکا و تولید گوشی‌هایی برای کاربران حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای توانست به این موفقیت برسد.
این در حالی است که MOTOROLA دقیقا راهی خلاف SAMSUNG را پیش گرفت. MOTOROLA در واقع سال ۲۰۰۷ را با تلاش برای کسب سهم بیشتر از بازار آسیا، خاورمیانه، آفریقا و اروپای شرقی پشت سر گذاشت.
اما این روزها MOTOROLA استراتژی جدیدی را برای کسب دوباره جایگاه دوم دنبال می‌کند.
به این ترتیب انتظار می‌رود در سال ۲۰۰۸ رقابت گرمی برای کسب رتبه دوم برترین تولید کنندگان به راه بیافتد.
«RYAN REITH» معاون بخش تحقیقات بازار موبایل IDC هم معتقد است: رشد بازار جهانی موبایل در سه سال گذشته در طول فصل چهارم از ۱۸ تا ۳۰درصد متغیر بوده است. اما در فصل چهارم سال ۲۰۰۷ این درصد رشد به ۶/۱۱ درصد کاهش پیدا کرد. در حقیقت رشد بازار موبایل در سه سال گذشته رشدی کاذب و غیرواقعی بوده و به تدریج این رقم منطقی‌تر شده و رشدی سالم را دنبال می‌کند. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود درصد رشد بازار جهانی موبایل در سال ۲۰۰۸ و سال‌‌های بعد از آن به درصدی یک‌رقمی برسد.»
● برترین‌های سال ۲۰۰۷
موسسه تحقیقاتی IDC در گزارش جدیدش، برترین شرکت‌‌های تولیدکننده گوشی موبایل جهان را هم معرفی کرده است که در زیر آمده‌اند.
▪ Nokia: برترین تولیدکننده گوشی موبایل جهان بیشترین حجم صادرات جهانی در فصل چهارم را نسبت به شرکت‌های رقیب داشته است. در واقع Nokia در طول فصل چهارم سال ۲۰۰۷ به طور متوسط در هر روز ۵/۱میلیون دستگاه گوشی موبایل تولید کرده است.
بیشترین حجم صادرات جهانی این شرکت فنلاندی مربوط به صادرات گوشی‌های خانواده ۱۱۰۰ و ۱۲۰۰ بوده، در حالی که بیشترین درآمد Nokia در این فصل از فروش گوشی‌های سری N این شرکت به دست آمده است.
▪ Samsung: شرکت Samsung هم در فصل چهارم سال ۲۰۰۷، سومین فصل متوالی خود را به عنوان دومین تولیدکننده برتر دنیا پشت سرگذاشت.
این شرکت کره‌ای درصد سود خود در این فصل را به درصدی ۲رقمی رساند که این موضوع در نتیجه تمرکز آن روی طراحی و تولید گوشی‌های سری Ultra اتفاق افتاده است.
▪ Motorola: این شرکت در واقع تنها تولیدکننده‌ای است که رشد سالانه‌ای با درصد منفی داشته.
در واقع Motorola با تمرکز بر بازار کشورهای در حال توسعه با کاهش چشمگیر تقاضای کاربران آمریکایی مواجه شد.
با این حال این شرکت آمریکایی با معرفی گوشی‌های جدید مانند RokR E۸، Z۱۰ و گوشی‌های سری W به دنبال بهبود وضعیت خود در بازار جهانی موبایل است. با این همه کارشناسان معتقدند این بازیابی احتمالا تا سال ۲۰۰۹ هم ادامه پیدا خواهد کرد.
▪ Sony Ericsson: چهارمین تولیدکننده برتر جهان در بازار موبایل در فصل چهارم با صادرات جهانی ۳۰میلیون دستگاهی رکورد جدیدی را در میزان صادرات محصولاتش ثبت کرد. این شرکت در حالی که بیشترین تمرکز خود را روی بازار کشورهای در حال توسعه گذاشته است، توانست به نتایج موفقی در بازار آمریکای شمالی، آمریکای لاتین و آسیای پاسیفیک دست پیدا کند.
Sony Ericsson که در حال حاضر بیشترین درآمد حاصل از فروش را در میان پنج تولیدکننده برتر گوشی موبایل جهان دارد، در فصل چهارم فروش خوبی را از گوشی‌های مدل K۵۵۰، W۲۰۰، W۳۰۰ و W۵۸۰ به دست آورد.
▪ LG Electronics: این شرکت کره‌ای توانست در فصل چهارم سال ۲۰۰۷ قدمی دیگر به سمت صادرات ۲۵میلیون دستگاهی بردارد که نتیجه موفقیت آن در بازار کشورهای توسعه یافته است.
بیشترین موفقیت LG در سال ۲۰۰۷ در واقع به خاطر عرضه گوشی‌های مدل Voyager و Venus در بازار ایالات متحده و مدل Viwty در بازار اروپا بوده است.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی تخصصی فناوری اطلاعات