سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

سیب زمینی های سمی


سیب زمینی های سمی
اخیراً دانشمندان، موفق به كشف ماده بسیار سمی به نام آكریلامید شده اند كه به خصوص در سیب زمینی سرخ كرده و چیپس به وفور یافت می شود كه تنها در آلمان سالیانه بیش از ۸ هزار نفر قربانی می گیرد! طبق پژوهش های دانشمندان مختلف، آكریلامید در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده در گوشت گاو و یا انواع بیماری های پوستی می تواند برای انسان ها تا ۱۰۰ برابر خطرناك تر باشد. تمامی محصولات غذایی كه دارای قند، آلبومین و یا آسپاراگیان هستند دارای آكریلامید هستند. آكریلامید اما در زمانی خود را نمایان می كند كه محصولات غذایی بر اثر گرما و خشكی تغییر حالت دهند. برای جلوگیری از جذب آكرولامید بهتر است به چند مورد كلی و ساده توجه كنید: به جای مصرف از چیپس سیب زمینی، از چیپس ذرت استفاده كنید. به جای چیپس می توانید از بادام زمینی و یا چیپس (ناچوس) استفاده كنید. به جای بیسكویت های معمولی كه آنان نیز سرخ می شوند از بیسكویت های ویفری استفاده كنید. به جای نان سیاه و یا برشته شده می توانید از نان برشته نشده استفاده كنید. در نان برشته شده مقدار زیادی آكریلامید وجود دارد به همین دلیل حداكثر از نان های نازك برشته نشده استفاده كنید. در ضمن نان سوخاری هم می تواند آلترناتیو خوبی به جای نان برشته شده باشد. از آنجا كه قهوه نیز دارای آكریلامید است، توصیه می شود از مصرف بیش از ۱ فنجان و یا نهایتاً ۲ فنجان قهوه در روز صرف نظر كنید، در مقابل قهوه، چای آلترناتیو خوبی برای نوشیدنی گرم است. بر خلاف مواد غذایی كه در بالا ذكر شد مواد غذایی زیر عاری از هرگونه آكریلامید هستند، برای همین سعی كنید كه در مواد غذایی خود بیشتر از اینگونه مواد غذایی استفاده كنید. این مواد غذایی عبارتند از: گوشت، كالباس، سوسیس، ماهی، شیر، پنیر، ماكارونی، برنج، سبزیجات و انواع میوه جات. سیب زمینی را هیچگاه در یخچال نگهداری نكنید. سیب زمینی هایی كه كمی لك پیدا كرده اند، مطلقاً برای سرخ كردن مناسب نیستند. قبل از استفاده و پخت سیب زمینی، سیب زمینی را پوست كنده و لااقل به مدت یك ساعت در آب قرارشان دهید. آب، قند موجود در سیب زمینی را به خودش جذب كرده و به این طریق احتمال تشكیل آكریلامید پائین می رود. شما می توانید حتی اگر سیب زمینی را در آب نگذاشتید آن را قبل از سرخ كردن آب پز كنید. سیب زمینی آب پز شده در هنگام سرخ كردن از خود آكریلامید تولید نمی كند.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید