چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
قدرت - Power
سال تولید : ۱۹۸۵
کشور تولیدکننده : آمریکا
محصول : لوریمار
کارگردان : سیدنی لومت
فیلمنامهنویس : دیوید هیمل استاین.
فیلمبردار : آندری بارت کوویاک.
آهنگساز(موسیقی متن) : سای کولمن.
هنرپیشگان : ریچارد گیر، جولی کریستی، جین هاکمن، دنزل واشینگتن، ا.ج. مارشال، بیاتریس استریت، فریتس ویوِر، مت سالینجر، مایکل لرند و ج. ت. والش.
نوع فیلم : رنگی، ۱۱۱ دقیقه.
«پیت سینت جان» (گیر)، مشاور بانفوذ کاندیداهای سیاسی در امور رسانهها، پس از آنکه «روبرتو سِپدا» - کاندیدای لیبرال ریاست جمهوری یکی از کشورهای آمریکای جنوبی - را راهنمائی میکند که چطور از حادثه سوء قصد به جانش، بیشترین بهره را ببرد، به آمریکا باز میگردد. در نیویورک، تازهترین مشتریاش، «والاس فرمنِ» میلیونر (ویور) است، یکی از مدعیان انتخابات فرمانداری نیو مکزیکو که قرار است «سینت جان» برای معرفی شخصیت ملالآور او به مردم راهحلی پیدا کند. «سناتور سام هاستینگز» (مارشال)، یکی از قدیمیترین و صمیمیترین مشتریهایش، او را به واشینگتن فرا میخواند و به او میگوید که از انتخابات مجلس سنا در اوهایو خود را کنار میکشد. کمی بعد، «آرنولد بیلینگز» (واشینگتن) - یکی از مردان با نفوذ پایتخت که بهطور پنهانی با صادرکنندگان نفت خاورمیانه در ارتباط است - به او پیشنهاد میکند در انتخابات اوهایو به نفع تاجری به نام «جروم کید» (والش)، فعالیت کند. «سینت جان» پس از ترک واشینگتن به همسر سابقش، «الن» (کریستی) - که روزنامهنگاری سیاسی است - برمیخورد و بعدتر استاد سابقش، «ویلفرد باکلی» (هاکمن) را ملاقات میکند که ظاهراً «سینت جان» توصیهاش را (برای حمایت از نامزدهائی که به آنان اعتقاد دارد) فراوش کرده است. «سینت جان» با عجله خودش را از سیاتل به نیو مکزیکو میرساند تا «فرمن» را در مبارزه انتخاباتیاش یاری کند، درحالی که «باکلی» هم برای کمک به رقیب «فرمن» آمده و «سینت جان» را برای انتخاب چنین مشتری نالایقی مسخره میکند. «سینت جان» به نیویورک باز میگردد و با «کید» ملاقات میکند که به وضوح قصد مقابله با سیاستهای «هاستینگز» را در زمینه انرژی دارد، در حالی که «سینت جان» به دنبال کشف ارتباطهای نهانی «بیلینگز» است، «الن» بهدنبال دلیل واقعی کنارهگیری «هاستینگز» میگردد. وقتی کاندیدای جدیدی بهنام «فیلیپ آرونز» (سالینجر) - یک استاد آرمانگرای دانشگاه - وارد رقابت انتخاباتی اوهایو میشود، خود «سینت جان» هم نگران میشود. «الن» واقعیتهائی را درباره زندگی خصوصی «هاستینگز» برای او میگوید و هر دو از «خانم هاستینگز» (استریت) میشنوند که مدتی با «بیلینگز» شریک بوده و بعد، «بیلینگز» بهعنوان حقالسکوت وادارش کرده که شوهرش را مجبور به کنارهگیری کند؛ خود «بیلینگز» هم به «سینت جان» میگوید که قصد ارعاب او را داشته و دیدگاههای سیاسی او را به باد انتقاد میگیرد. در اوهایو «باکلی» هم به کمک «آرونز» میآید. «سینت جان» به مشتریاش توصیه میکند در مناظره تلویزیونی هرچه به ذهنش میآید، بگوید و بعد همراه «الن»، نتیجه را از تلویزیون تماشا میکند. «فرمن» در نیو مکزیکو میبازد و در اوهایو، «آرونز» در یک غافلگیری «کید» را شکست میدهد.
* فیلمی برای همه آنانی که از فیلمهای «افشاگرانه به سبک آمریکائی» لذت میبرند. لومت در شبیهترین اثرش به شبکه (1976). او آنجا دنیای گردانندگان رسانه پُرقدرت تلویزیون را نشانه رفته بود و اینجا دنیای گردانندگان مبارزات انتخاباتی در آمریکا را که حتی برای خود تماشاگران آمریکائی، پیش از این، چندان شناخته شده نبود. نقطه ضعف فیلم کمبود یک خط داستانی منسجم (شبیه به شبکه) است و نقطه قوت آن بازی اغلب بازیگران نقشهای اصلی، بهخصوص گیر که مثل همیشه پُرانرژی و نافذ ظاهر میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست