چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

جیت کان دو و مدعیانی از نوع دیگر


جیت کان دو و مدعیانی از نوع دیگر
متأسفانه مدت زمانی بود که در کشور عزیزمان اشخاصی جیت کان دو را به ظاهر آموزش معرفی می‌نمودند در حالی‌که این اشخاص هیچ‌گونه درک و شناخت درستی از مسائل فنی و فلسفی شیوه پیش‌رفته و مبارزاتی جیت کان دو نداشتند جالب‌تر این‌که این اشخاص تا به حال هیچ‌گونه دوره و مراحل آموزشی را در هیچ سازمان معتبر جهانی طی ننموده‌اند و آگاهی این افراد از JKD فقط به چند فیلم و کتاب آموزشی بروسلی ختم می‌شود.
و باز این افراد هنوز نمی‌دانند که JKD زمان بروسلی با JKD معاصر بسیار تغییر و پیش‌رفت چشم‌گیری در جهان داشته است البته اصول و پایه اصلی این سیستم هیچ تغییری نکرده است. همان‌طور که اشاره شد این افراد مدت زمان بسیاری را در ایران به آموزش ناصحیح و غیراصولی به اسم جیت کان دو می‌پرداختند و به این طریق لطمات بسیاری بر پیکره جیت کان دو وارد آورده‌اند و جایگاه این هنر رزمی را متزلزل ساخته‌اند. در سال ۱۳۸۱ جانی تازه در کالبد بی‌جان JKD پدیدار شد.
استاد سعید قهرمان‌بیک JKD واقعی را در ایران بنیانگذاری نمود و بسیاری از علاقمندان به JKD با دیدن تکنیک‌های واقعی و کاربردی که این استاد در آکادمی خود به اجرا می‌گذاشتند به قدرت واقعی این هنر رزمی پی بردند و متوجه شدند تا به حال JKD در ایران آموزش داده می‌شد سبکی من‌درآوردی نمایشی و غیرکاربردی بوده است. اوج قدرت‌نمائی JKD در اولین سمینار سالیانه سبک با حضور سیفو رضا شورکی که از اساتید بزرگ در JKD جهانی یکی از بزرگ‌ترین شاگردان دان اینوسانتو هستند ایشان با اجرای تکنیک‌های مختلف و مخرب (جوجیتسو، موی‌تای، کالی اسکریما، وینگ چون) قدرت واقعی JKD را به رخ تمام علاقمندان حاضر در سمینار کشاند با به اجرا درآوردن تکنیک‌ها و دریچه‌ای تازه فراروی JKD ایران باز و دوره جدیدی در هنرهای رزمی آغاز شد. با ورود و آغاز فعالیت سازمان جهانی JKD کالی اسکریما در ایران اشخاصی که سابق بر این جیت کان دو را فقط به اسم معرفی نموده بودند.
در مدت زمان کوتاهی آرام آرام فعالیتشان کمرنگ و کمرنگ‌تر شد در این‌جا به ۴ عامل مهم مسکوت شدن و عدم فعالیت‌های غیر جیت کان دوئی‌ها اشاره می‌نمائیم.
۱) عدم دانش و اطلاعات فنی و تئوری این اشخاص
۲) نداشتن مدارک فنی از یک سازمان معتبر جهانی JKD
۳) فعالیت گسترده و با قدرت سازمان جیت کان دو کالی اسکریما ایران
۴) بن‌بست فنی که هنرآموزان قدیمی و جدید در JKD با آن روبه‌رو شده بودند.
خشت اول گر نهد معمار کج
تا ثریا رود دیوار کج
با تمامی این تفاسیر پس از کنار این به ظاهر اساتید در JKD این‌بار نوبت به شاگردان این اساتید رسیده است که دم از استاد بزرگ بودن.. را در JKD بزنند.
در بیشتر موارد تبلیغات به تقلید از عکس‌های آگهی‌های اعضاء سازمان جیت کان دو کالی اسکریما ایران پرداخته و متأسفانه آنها حتی بلند نیستند از روی عکس‌های تبلیغاتی ما به‌درستی تقلید بنمایند. عزیزان مثل اساتید خود هیچ‌گاه اعلام نکرده‌اند کجا دوره‌های آموزشی خود را به پایان رسانده‌اند و چه دارند. مدارکی که معتبر باشد این اساتید خود را در خیال شاگرد بروسلی و یا شاگردانش می‌دانند و یا یک کارت عضویت اینترنتی از یک سازمان کوچک بی‌اعتبار با پرداخت چند دلار ناقابل دریافت نموده‌اند. متأسفانه این اشخاص حتی یک دفتر و باشگاه کوچک برای فعالیت خود ندارند لازم به‌ذکر است که سازمان جیت کان دو کالی اسکریما ایران اقدامات لازم را از طریق مراجع قانونی برای جلوگیری از فعالیت‌ این‌گونه به ظاهر مربیان که به‌طور غیررسمی می‌باشند به اجرا گذاشته و در حال پیگیری می‌باشد. این مقاله برای هنرجویانی که سال‌ها پیش این اساتید آموزش‌ دیده‌‌اند نوشته شده است که بدانند JKD را تا به حال آموزش ندیده‌اند.
با آرزوی موفقیت برای تمامی رزمی‌کاران واقعی در ایران و به امید این‌که جایگاه واقعی تخصص در هنرهای رزمی ایران استحکام یابد.
قاسم خدائی، نائب‌رئیس سبک جیت کان دوکالی اسکریما ایران
منبع : مجله‌رزم‌آور