چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ریسک عمده در اولدترافورد
منچستریونایتد فصل نقل و انتقال های عجیبی را پشت سر نهاده و اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم به واقع هیچ خرید عمده ای نداشته است. این یک باور عمومی است که ترکیب عموماً جوان و مستعد یونایتد خرید جدید دیگری را نمی طلبد و با این که فان درسار ۳۸ ساله آشکارا پیر شده و گیگز ۳۶ و اسکولز ۳۵ ساله هم در همین راه قرار دارند، اما سایر نفرات شیاطین سرخ جوان هستند و این تیم با نیروهای جوانی مثل اورا، هارگریوز، کاریک، اندرسون ، نانی ، ته وز، فله چه، ویدیچ و البته رونی و کریستیانو رونالدو نیازی به خریدهای ولو کم شمار ندارد و همان نفرات و نیروها برای کسب پیروزی های تازه کافی هستند. شاید هم سران منچستر و بویژه الکس فرگوسن سرمربی اسکاتلندی این تیم بر این باور باشند که تلاش موفق شان در زمینه حفظ کریس رونالدو و ممانعت از انتقال این ستاره پرتغالی به رئال مادرید چنان دستاورد بزرگی بوده که انگار یونایتد بزرگ ترین خرید «تازه و ممکن » را داشته و با تجدید درخشش همین بازیکن (هرچند به سبب عوارض عمل جراحی قوزک پا تا اوایل مهرماه غایب است ) می توان قله های قبلی را از نو فتح کرد.
● باید فکری کرد
با این حال کوشش ناموفق یونایتد برای صید دیمیتار برباتوف مهاجم بلغاری بسیار خوب تاتنهام به این معنا است که فرگی ۶۷ ساله در بیست و سومین فصل زمامداری اش در اولدترافورد بهتر از هر کس می داند که شاید اندوخته های سابق برای تجدید قهرمانی های فوق العاده جالب تیمش در لیگ انگلیس و جام قهرمانی باشگاه های اروپا کفایت نکند و باید فکری کرد. فصل پیش یونایتد بهترین خط آتش را در فوتبال انگلیس داشت، اما مسئله این است که کریس رونالدو به تنهایی ۴۲ گل برای این تیم زد و سایرین اصلاً با او برابری نکردند و رونی هم به عنوان دومین گلزن تیم مسائل حاشیه ای زیادی دارد و اصولاً وظیفه نخست او گلزنی نیست. این مسائل اصرار وسیع منچستر برای جذب برباتوف را توجیه و معنا می کند، اما اگریونایتد نتواند سرانجام یک مهاجم قوی و جدید و گلزن را جذب کند، در تقابل با رقبای اصلی و جدی اش در فصل جدید، مشکلات بیشتری در قیاس با فصل پیش خواهد داشت. معضلاتی که شاید حضور ته وز فنی و فرصت طلب درمیدان نیز حلال آن نباشد. هیچ کس در کارایی این آرژانتینی ۲۵ساله و همچنین رونی و رونالدو تردیدی ندارد اما از یک سو نمی توان انتظار داشت که این سه نفر و بخصوص رونالدو و رونی همیشه همان قدر بدرخشند که در فصل گذشته فروغ داشتند و همان طور که قبلاً آمد، عوارض مصدومیت مهاجم ۲۳ ساله پرتغالی اجازه نمی دهد او در ابتدای فصل در میدان حاضر باشد و رونی نیز در سفر اخیر یونایتد به آفریقا نوعی بیماری ویروسی گرفته است که باعث شده است که هفته های ابتدایی فصل فاقد آمادگی لازم باشد.
● آشناتر از گذشته
این نکته حساس هم وجود دارد که رقبا نیز طبعاًً بیشتر از گذشته با سیستم و روال بازی نفرات کلیدی یونایتد آشنا شده اند و به تبع آن بهتر می توانند با آن کنار بیایندو راهی برای مهار آن بیابند. بحث فنی دیگر در یونایتد آثار و تبعات نداشتن یک مهاجم نوک در اندازه های «رود فان نیستلروی» ستاره پیشین منچستر و فوروارد کنونی رئال مادرید است که سبب شده همیشه از رونالدو و رونی و همچنین ته وز سهمی بیش از حد معمول در کار گلزنی طلب شود، حال آن که اگر یک «مهاجم هدف» کلاسیک در پیشانی خط حمله تیم وجود داشته باشدو توپ ها به او ختم شود و وی در بسیاری از دفعات ضربات آخر را بزند، می توان به توفیق های بیشتری رسید و به علاوه از بار مسئولیت های سنگین و بیش از اندازه رونی و کریس رونالدو کاست و به آنها مجالی برای تنفس داد. اگر یونایتد ماههاست برای صید برباتوف می کوشد، با آگاهی از مسئله فوق است ، زیرا می توان او را مردی در قواره های فان نیستل روی دانست و کارایی های وی در بازی سازی حتی از این مهاجم نامدار هلندی نیز بیشتر است.
● تضمینی بر آینده نیست
حامیان پر و پاقرص یونایتد و مربی نامدار و سرسخت اش می گویند اگر هم چنین نشود و یونایتد فصل جدید را بدون هیچ مهاجم جدیدی ادامه بدهد و تا آخرین مهلت نقل وانتقال های تابستانی (۱۰ شهریور) آدمی در اندازه های برباتوف را در تور خود نیندازد، باز جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت، زیرا فصل پیش یونایتد با همین سرمایه و نفرات به میدان آمد و با فتح توأمان لیگ انگلیس و جام قهرمانان باشگاه های اروپا یکی از بهترین فصول خود را پشت سر گذاشت. اما این یک ریسک بزرگ است و فرگوسن در ۶۷ سالگی فهمیده تر از آن است که نداند توفیق یک سیستم و نفرات مجری آن تضمینی بر تکرار آن در آینده نیست و باید همیشه طرحی نو و فکری تازه داشت. مربی سابق آبردین خوشحال است که اگر هم اصرارش در حفظ رونالدو باعث کم علاقه تر شدن این مهاجم تکنیکی نسبت به شیاطین سرخ شده و شاید او برخلاف فصل گذشته برای یونایتد سنگ تمام نگذارد و جانفشانی نکند، اما همین که فعلاً به رئال نمی رود به این معنا است که حریف بزرگ مادریدی منچستر در جام قهرمانی باشگاه های اروپا قویتر از چیزی که در گذشته بود نخواهد شد.
الحاق رافایل فان درفارت هلندی به رئال قطعاً یک امتیاز بزرگ برای کهکشانی هاست، اما کریس رونالدو چیز دیگری است و اگر او به برنابئو می رفت، در برآوردهای موجود کفه ترازو را بطور محسوسی به سود رئال و به ضرر یونایتد سنگین می کرد و امروز اگر تیم فردیناند و گیگز قویتر نشده باشد، این دلخوشی را دارد که لااقل مانع تقویت رئال شده و این طبق استدلال فوق، نوعی پیروزی است. اگر کریس رونالدو همان طور که خود بشدت می خواست در دو سه هفته اخیر جذب رئال می شد، بدترین اتفاق ممکن برای یونایتد بود، زیرا کمترین فرصت را در اختیار تیم انگلیسی برای خرید جانشینی جهت او باقی می گذاشت و حتی اگر معتقد باشیم که چنین خریدی اصولاً امکانپذیر است، باید اعتراف کنیم که چنین مهاجم تازه ای کمترین وقت را برای وفق یافتن با محیط جدیدش می داشت و این به خودی خود یک دردسر مهم در اوایل فصل جدید برای شیاطین سرخ می بود.
● تیم «آسیب ندیده»!
فصل پیش آنان اوقاتی ایده آل را از بابت کمبود و قلت آسیب دیدگی نفرات اصلی خود گذراندند. درست است که گری نویل کاپیتان کهنه کار تیم تقریباً در تمام طول فصل مصدوم و غایب بود، اما از یک سو وس براون جای او را در پست مدافع راست پر کرد و از سوی دیگر برای منچستر مسئله مهمتر آسیب ندیدن مهره های بسیار کلیدی ترش مانند رونالدو، رونی، فردیناند و ته وز بود که به آن نایل شد.
این مسئله به شکل و حدی بود که معمولاً در گذشته با این وسعت در اولدترافورد مشاهده نشده بود و به همان میزان و منوال تکرار آن در فصل جدید دور از انتظار و غیرقابل باور نشان می دهد و بنابراین هر مصدومیت شدیدی برای نفرات کلیدی تیم باید جزیی ثابت از زندگی شان در این فصل تلقی گردد و طلیعه و شروع کننده این روند نیز وضعیت هفته های اخیر رونالدو و رونی و دور ماندن اولی از تمامی هفته های ابتدایی فصل و سر حال نبودن دومی در یکی دو هفته نخست است.فصل پیش یونایتد در حالی از نعمت آسیب ندیدن طولانی مدت نفرات کلیدی اش بهره مند شد که حریفانش از این موهبت بی بهره ماندند و چلسی بارها امثال چک، تری، لمپارد و دروگبا را از صحنه دور دید و این قصه برای روسیچکی، هلب، توره و فان پرسی در آرسنال و کیول در لیورپول تکرار شد.
اما تضمین و اطمینان در مورد تکرار آن خوش اقبالی عظیم مثل این می ماند که کسی پیدا و مدعی شود که در انگلیس دیگر باران نخواهد بارید! بازی کم نقص، محکم و هماهنگ زوج ریوفردیناند و نمانیا ویدیچ صربستانی در قلب خط دفاعی یونایتد در فصل گذشته از دلایل اصلی قهرمانی های این تیم بود و آنها در لیگ برتر انگلیس بسیار کم گل خوردند، اما به همان میزان تکرار آن نمایش قوی در فصل جدید غیرممکن می نماید و فرگوسن باید برای چنان موردی و وقوع لرزش هایی بیشتر در این خط و گلهای خورده قدری فزون تر و جبران آن از طریقی دیگر، از حالا فکری بکند تا اگر رخ داد، غافلگیر نشود. یونایتد در بازیهای خانگی اش نیز بسیار درخشید و تکرار آن وجه هم در این فصل دشوار خواهد بود و دردسرهایی در راه آرمیده است.
● حریف اصلی
خطر بزرگ وحریف اصلی برای یونایتد در فصل جدید، مثل تمام ۴ فصل گذشته چلسی خواهد بود. درست است که در استمفورد بریج هیچ کس و هیچ چیز با خوزه مورینیو مربی اجباراً کوچ کرده این تیم برابری نمی کند ولی به هر حال لوییس فیلیپه اسکولاری سرمربی برزیلی این فصل آبی های لندن بسیار بهتر، فهیم تر و کارآمدتر از آورام گرنت مربی بی هویت، بی دانش، ناتوان و ضعیت فصل پیش آنهاست و به علاوه چلسی برخلاف آنچه تصور می شد ناراضیان ماجرای جدایی مربی پرتغالی خود و در صدر آنان فرانک لمپارد را برای خود حفظ کرده و در نتیجه نه تنها از نظر پرسنل و نیروی انسانی تضعیف نشده بلکه با صید «دکو»ی پرتغالی و برزیلی تبار از بارسلونا، بهتر از پیش شده است و اگر «فیل بزرگ» فرمو ل های بازی در لیگ انگلیس را به سرعت بیابد، تیم تری و دروگبا می تواند یک بار دیگر بشدت به پای یاران کاریک و هارگریوز بپیچد و این یک فرضیه پرطرفدار است که هر فصل که بگذرد کارایی های اسکولز و گیگز مسن لاجرم کمتر شده و طول مدت حضورشان در میدان کاهش خواهد یافت و منچستر قطعاً جانشینی برای این دو مهره کلیدی و همچنین رونالدو، رونی، ته وز و فردیناند ندارد.
وصال روحانی
منبع: Match
منبع: Match
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست