یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

کشف برزگر از بندر گز


کشف برزگر از بندر گز
با ورود نسل جوان وزن ۷۴ كیلوگرم، قصه جنجالی مهدی حاجی زاده و هادی حبیبی هم به سر رسید. در شش سال گذشته التهابات ناشی از رویارویی این دو نفر در لیگ یا مسابقات انتخابی، تب كشتی را چنان بالا می برد كه هواداران آنها برای زدن همدیگر حتی تابلوهای تبلیغاتی كنار تشك را هم نادیده نمی گرفتند. امكان گرفتن آزمایش دوپینگ هم هرگز میسر نمی شد و هر بار یكی در این جنگ مغلوبه به برتری می رسید. اما غنای معدن كشتی ایران از نفت و گازش كمتر نیست. در همین ۷۴ كیلوگرم روزی منصور برزگر جایگزین محمد فرهنگدوست شد. محمدحسین محبی جای منصور برزگر را گرفت. الله مراد زرینی جانشین محمدحسین محبی بود. آیت واگذاری به جای الله مراد زرینی آمد.امیررضا خادم جای واگذاری را گرفت. دوبنده امیررضا خادم به بهروز یاری رسید. عیسی مومنی جای بهروز یاری، پژمان درستكار جای مومنی، مسعود جمشیدی جای درستكار و بالاخره مهدی حاجی زاده و هادی حبیبی.
اما در مسابقات انتخابی تیم ملی به میزبانی كرج، سعید ریاحی متولد ۱۳۶۴ از شهرستان بندر گز استان گلستان هم حبیبی را برد و هم پشت حاجی زاده را زمین زد تا حسن ختام مسابقات انتخابی، درگیری تعدادی از هواداران حاجی زاده با سایر تماشاگران روی سكوهای ورزشگاه باشد كه حدود پانزده دقیقه ای ادامه داشت.
اسم ریاحی را حتی جدی ترین علاقه مندان كشتی هم قبلاً نشنیده بودند. او هیچ میدان بزرگ و حتی متوسطی را هم تجربه نكرده بود اما چنان هوشمندانه و مجرب گارد می گرفت و در سرشاخ با حریفان به نبرد تاكتیكی می پرداخت كه فقط از نخبگان برمی آید. اسم حریف، هزاران هوادار دو آتشه حریف و پخش زنده تلویزیونی مسابقات هم مانع از لبخند زدن سعید ریاحی نمی شد. هر چند او خودش مغلوب علی اصغر بذری شد و بذری كه به حاجی زاده باخته بود، با غلبه بر حبیبی و ریاحی فاتح پیكارهای ۷۴ كیلوگرم شد.سعید ریاحی در مسابقات مقدماتی حذف شده بود اما منصور برزگر كه استاد مسلم استعدادیابی است كشتی های او را پسندید و جواز حضور در مرحله پایانی را برایش صادر كرد.اما در سه وزن باقی مانده از رقابت های انتخابی تیم ملی، نتایج شگفت انگیز كم به جا گذاشته نشد.
در ۶۰ كیلو رقابت محمد اصلانی با محمد طلایی چنان حاشیه ساز شد كه عده ای از تماشاگران برای ضرب و شتم داوران از پشت نرده ها به داخل محوطه پریدند! اصلانی در اعتراض به قضاوت داوران از حضور در ادامه مسابقات خودداری كرد اما محمد طلایی خود نیز در دیدار با مراد محمدی كه فینال زودهنگام این وزن بود به شدت از داوری لطمه خورد، به نحوی كه طلایی هم ترجیح داد در ادامه مسابقات حضور نداشته باشد. قهرمان این وزن همچون پارسال مراد محمدی بود.
● كارنامه تك مدال آور ایران از مسابقات جهانی بوداپست، در رقابت های انتخابی تیم ملی به این شرح است:
▪ دور اول: با حساب سه بر یك از سد مهدی خاكزاد (تهران) عبور كرد.
▪ دور دوم: محمد اصلانی (كرج) مقابل او حاضر به انجام مسابقه نشد.
▪ دور سوم: محمد طلایی را در سه تایم و طی یك دیدار فوق العاده جذاب و نفسگیر از پیش رو برداشت.
▪ دور چهارم: عادل شاه پلنگ از مازندران را با نتایج چهار بر صفر و یك بر صفر مغلوب كرد.
▪ دور پنجم: مرتضی پاشاامیری از مازندران را نیز شكست داد تا عنوان نخست این وزن را به خود اختصاص دهد.
اما كشتی های ۷۴ كیلوگرم آبستن حوادث بسیاری بود. هادی حبیبی و مهدی حاجی زاده طلایه داران همیشگی ۷۴ كیلوگرم، در ایستگاه بندر گز پیاده شدند و با شكل گرفتن مثلث میثم جوكار، سعید ریاحی و علی اصغر بذری بازگشت آنها به چرخه مدعیان بسیار دشوار خواهد بود.
● علی اصغر بذری با یك شكست به مقام اول دست یافت. كارنامه او به این شرح است:
▪ دور اول: با نتیجه ۷ بر ۳ از سیدحسین حسینی از كرمانشاه گذشت.
▪ دور دوم: با حساب ۶ بر یك روح الله عالی از مازندران را پشت سر گذاشت.
▪ دور سوم: مقابل مهدی حاجی زاده در تایم اول و سوم با نتایج مشابه ۲ بر یك شكست خورد و فقط در تایم دوم توانست ۴ بر یك برنده شود. بعد از این شكست بود كه بدن بذری بیدار شد و بقیه رقبا را تسلیم كرد.
▪ دور چهارم: در بهترین شرایط قرعه استراحت كه چرخشی است، به نام او خورد تا تجدید قوا كند.
▪ دور پنجم: با نتایج ۲ بر یك و ۲ بر صفر از سد هادی حبیبی (تهران) عبور كرد.
▪ دور ششم: میثم جوكار برادر كوچك تر مسعود جوكار از همدان را با نتایج مشابه یك بر صفر از پیش رو برداشت.
▪ دور هفتم: سعید ریاحی كه مصدوم شده بود، با نتایج ۲ بر یك و یك بر صفر به بذری باخت تا سند قهرمانی او را امضا كند.
در وزن ۹۶ كیلوگرم و در غیاب علیرضا حیدری و امیر گنجی، این حمید سیفی قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا بود كه بخت اول قهرمانی محسوب می شد. اما سعید ابراهیمی با درخشش خیره كننده ای تمام رقبا را از سد راه خود كنار زد تا مرد اول كشتی های این وزن باشد.
● سعید كه توسط تورج ظفری مربی سازنده نهاوند كوچ می شد، در بهترین موقعیت زمانی از ۸۴ كیلو به ۹۶ كیلوگرم آمد و مزد زحماتش را گرفت. كارنامه كشتی های او به این شرح است:
▪ دور اول: شهاب قربانی از قزوین را در دو تایم مغلوب كرد.
▪ دور دوم: حمید سیفی از همدان را برای دومین بار طی یك سال اخیر وادار به قبول شكست نمود.
▪ دور سوم: علیرضا سلیمانی از كرمانشاه را در مسابقه ای جنجالی با حساب ۴ بر ۲ مغلوب كرد. سلیمانی از تهدید داوران نیز فروگذار نبود.
▪ دور چهارم: یاسر قربانی از مازندران را هم با نتایج ۲ بر صفر و یك بر صفر شكست داد. قربانی هم دقایقی نسبت به قضاوت مسابقه معترض بود و باعث ایجاد وقفه در برگزاری این مسابقه شد؛ اتفاقی كه اگر در میادین بین المللی رخ بدهد باعث محرومیت كشتی گیر و مربیانش خواهد شد اما در رقابت های انتخابی هیچ نشانه ای از اجرای مقررات به چشم نمی خورد.
▪ دور پنجم: سعید امیری از كرمانشاه نیز مقابل سعید ابراهیمی نصیبی جز شكست نبرد.
▪ دور ششم: جعفر دلیری از كرمانشاه نیز با نتایج یك بر صفر و ۲ بر صفر به سعید ابراهیمی باخت.
نفرات اول تا سوم اوزان هفت گانه به این شرح هستند:
▪ ۵۵ كیلو: تقی داداشی (مازندران)،فرید دژم خو (آذربایجان شرقی)،محمد رضایی (همدان)
▪ ۶۰ كیلو:مراد محمدی (مازندران)،عادل شاه پلنگ (مازندران)،مرتضی یاشا امیری (مازندران)
▪ ۶۶ كیلو:مسعود مصطفی جوكار (همدان)،سیاوش گودرزی (اصفهان)،محسن بابایی (مازندران)
▪ ۷۴ كیلو:علی اصغر بذری (مازندران)،سعید ریاحی (گلستان)،مهدی حاجی زاده (مازندران)
▪ ۸۴ كیلو:رضا یزدانی (مازندران)،جمال میرزایی (همدان)،محمدباقر عالی (مازندران)
▪ ۹۶ كیلو:سعید ابراهیمی (همدان)،جعفر دلیری (كرمانشاه)،یاسر قربانی (مازندران)
▪ ۱۲۰ كیلو:فردین معصومی (گیلان)،علیرضا حیدری (كرج)،رستم مرادی (كرمانشاه)
منبع : روزنامه شرق