چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بیم تحلیل گران سیاسی "اسراییل" از سیاست های "اوباما"


بیم تحلیل گران سیاسی "اسراییل" از سیاست های "اوباما"
تحلیل گران سیاسی رژیم صهیونیستی بیم خود را از سیاست آمریکا در دوره "باراک اوباما" رییس جمهوری منتخب آمریکا پنهان نداشته اند. به رغم این که سران صهیونیستی ترجیح می دهند که درباره بازتاب و پیامدهای نتایج انتخابات اخیر آمریکا که به پیروزی اوباما منجر شد توضیحی ندهند و تاکنون نیز مسئولان سیاسی رژیم صهیونیستی در اظهارات خود کلامی دال بر حمایت از "اوباما" مطرح نکردند اما بدون شک آنان این ترس و واهمه خود را به دوستان خود در ایالات متحده آمریکا و برخی از خبرنگاران اسراییلی عنوان داشته اند.
روزنامه عبری زبان "هاآرتص" چهارشنبه گذشته اعلام کرد: سوالات مختلفی ذهن مسئولان برجسته اسراییلی را مشغول کرده است که به موجب آن ماهیت روابط آتی اسراییل و دولت جدید آمریکا مشخص می شود. این سوالات حول ۴ محور اصلی می چرخد: روند صلح با فلسطینیان و سوریه، مقابله با ایران و همپیمانانش، آینده همکاری های نظامی و امنیتی و لغو نیاز اسراییلی ها به گذرنامه برای ورود به آمریکا. این روزنامه همچنین می نویسد که اسراییل تلاش خواهد کرد از رییس جمهوری فعلی آمریکا تعهدات مکتوب در خصوص این مسائل اساسی دریافت کند و از اندک زمان باقی مانده به پایان دوره ریاست بوش برای امضای توافقنامه های مختلف در خصوص کمک های مالی آمریکا و یا امضای قرارداد های تسلیحاتی نهایت استفاده را ببرد.
"مارتن اندیک" سفیر اسبق ایالات متحده آمریکا در اسراییل که رابطه بسیار قوی با مسئولان اسراییلی دارد می گوید: از بسیاری از دوستان اسراییلی خود سخنانی می شنوم که از بیم آنان از پیامدهای پیروزی اوباما بر اوضاع اسراییل حکایت دارد. "اندیک" که در انتخابات مقدماتی حزب دمکراسی حامی "هیلاری کلینتون" بود در مقاله ای که روزنامه "یدیعوت آهارانوت" سه شنبه گذشته آن را منتشر کرد و در آن مطالبی نوشت تا بلکه بیم صهیونیست ها را بر طرف کند، همچنین می گوید: بنده معتقدم که این بیم بی پایه و اساس و بی فایده است. "اندیک" با استناد به گفته "اوباما" در اجلاس "ایپاک" (لابی های یهودی بانفوذ در آمریکا) به دوستان صهیونیست خود تاکید کرد که "جای هیچ نگرانی نیست."
از سوی دیگر، "شیمون شیفر" از دیگر تحلیل گران سیاسی رژیم صهیونیستی در مقاله ای که روزنامه "یدیعوت آهارانوت" آن را چاپ و منتشر کرد این امیدواری "اندیک" را بر باد داد و گفت که در صورت پیروزی "اوباما" و محقق شدن پیش گویی ها در خصوص سیطره و نفوذ دمکرات ها بر کنگره آمریکا، اسراییل میزان تاثیر گذاری خود بر دولت آمریکا را از دست خواهد داد. "شیفر" همچنین می گوید: دولت بوش تحت فشار اسراییل رابطه سیاسی خود با ایران را به تاخیر انداخت اما در دوره ریاست جمهوری اوباما فشارهای اسراییل تاثیر گذار نخواهد بود.
این نویسنده صهیونیستی پیش بینی کرده است که "اوباما" در دوره ریاستش سیاست گفت و گوی آزاد را در پیش خواهد گرفت و با بسیاری از جنبش ها و شخصیت های سیاسی که آمریکا در گذشته آن ها را به رسمیت نمی شناخت گفت و گو خواهد کرد. وی می گوید که دو تن از نزدیکان "اوباما" که پیش بینی می شود در کابینه آتی اش پست های عالی را به عهده بگیرند اخیرا با خالد مشعل رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در دمشق دیدار کردند. این نویسنده صهیونیستی همچنین در مقاله اش گفته است "اوباما" در کابینه خود کانال های گفت و گو با حماس و مشعل را ایجاد خواهد کرد. "شیفر" می افزاید: در کابینه اوباما هیچ دولت یا شخصیت یا جنبشی خارج از این کانال ها نیست و نمایندگان وی با همه گفت و گو خواهند کرد. لذا طبیعی است که اسراییل اعتراض کند. اگر نتانیاهو نخست وزیر اسراییل شود حتما اظهارات تندی را علیه آمریکا مطرح خواهد کرد اما نامبرده راه به جایی نخواهد برد اگر دمکرات ها بر کنگره آمریکا سیطره یابند اسراییل هرگز نمی تواند از مجلس نمایندگان آمریکا مانند گذشته برای اعتراض به رییس جمهوری این کشور استفاده نماید.
وی در ادامه مقاله می نویسد: اوباما مواضع خود در خصوص راه های حل منازعه فلسطینیان با رژیم صهیوینستی را پنهان نداشته است. به گفته برخی از آمریکایانی که با مسئولان اسراییلی دیدار داشته اند اوباما بار دیگر موضوع مذاکرات اسراییل و سوریه تحت نظارت آمریکا را مطرح خواهد کرد و وی معتقد است که بر خلاف دشوار بودن مذاکره با فلسطینیان اما با سوری ها می توان به سرعت به توافقی دست یافت. و وزیر خارجه ای که به جای رایس در کابینه اوباما خواهد آمد در سفرهای خود به خاورمیانه مانند رایس، مساله سوریه را فراموش نخواهد کرد.
"شیفر" در خاتمه مقاله می نویسد: به رغم آن چه گفته شد باید یادآور شویم که در کابینه اوباما سه نفر یهودی ساکن شیکاگو وجود دارند و این سه نفر از همان آغاز راه، اوباما را همراهی کرده اند. روزنامه عبری زبان "معاریو" درباره این سه مشاور "اوباما" دوشنبه گذشته نوشت: مسئولان وزارت خارجه اسراییل برای نزدیک شدن به مشاوران اوباما و با هدف ایجاد رابطه بسیار خوب با آنان تمامی تلاش خود را به کار گرفته اند و مسئولان صهیونیستی بر این باورند که "برای نفوذ در گوش های اوباما، باید به مشاورانش نزدیک شد."
این روزنامه می افزاید که مسئولان وزارت خارجه اسراییل هنگامی که سناتور "جان بایدن" به عنوان معاون اوباما انتخاب شد نفس راحتی کشیدند به این دلیل که "بایدن" با اسراییلی ها همواره ابراز همدردی می کند.
به نوشته "معاریو"، اسراییل از این می هراسد که اظهارات و موضع گیری های اوباما در حمایت "اسراییل" بدون پشتوانه حقیقی و تنها برای این باشد تا رای دهندگان یهودی را متقاعد سازد که وی دوست اسراییل است.
بنا به اعلام این روزنامه، ایران و برنامه هسته ای اش یک مساله نگران کننده برای مسئولان اسراییلی است. اگر اوباما پیروز شود سیاست هایی متفاوت با سیاست ها و برنامه های "جان مککین" در قبال اسراییل و خاورمیانه اتخاذ خواهد کرد اوباما راه های دیپلماتیک را بر راه حل نظامی ترجیح می دهد. این روزنامه همچنین می افزاید: اوباما در خصوص مذاکراتی که در صدد اجرای آن با ایرانیان است پیش شرطی نگذاشته و معتقد است که حمله به تاسیسات هسته ای ایران به عنوان آخرین گزینه است و این کاملا مغایر با دیدگاه مککین است که برای ایرانیان پیش شرط گذاشته و معتقد است که حمله به ایران در صورت بروز خطر، اقدامی اجتناب ناپذیر اسد.
از سوی دیگر، ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت: هم اوباما و هم مککین هر دو دوستان صمیمی اسراییل هستند. وی در این زمینه گفته است: هر رییس جمهوری که انتخاب شود دوست صمیمی اسراییل خواهد بود. بنده هم اوباما و هم مککین را می شناسم و بدون شک می توان به هر دوی آن ها اعتماد کرد. اولمرت در ادامه می گوید: هر دوی آن ها به اسراییل آمده اند و بر نیازهای امنیتی اسراییل به خوبی آگاهند و می توانم بگویم که هر دو دوستان واقعی اسراییل هستند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک روز قبل از اعلام نتایج انتخابات آمریکا گفت: مشکل اسراییل این نیست که چه کسی رییس جمهور ایالات متحده آمریکا می شود بلکه مشکل اسراییل تصمیماتی است که ما خود باید درباره آینده و مرزهای کشور و ایجاد رابطه با همسایگان مان اتخاذ نماییم. ما پیوسته فکر می کنیم که آمریکا یا کشورهای دیگر به خاطر ما، مشکلات مان را با فلسطینیان و سوری ها حل می کنند اما این ها فکر و خیالی بیش نیست و باید خود را از قید این اوهام برهانیم.
اولمرت درباره بوش می گوید: تلاش بوش برای تامین امنیت اسراییل سال های طولانی فراموش نخواهد شد.
منبع : مرکز اطلاع رسانی فلسطین