چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
امتیاز اول
از همان شروع به کار دولت نهم، سفرهای استانی رییسجمهور و هیأت دولت نیز آغاز شد و قطعاً ناظران منصف و مردمیکه مستقیما واقعیتها را دیدهاند، این سفرها را به جهت اثرات خاص آن در حوزههای مختلف برای مردم و نظام، از ابتکارات و شاهبیت نوآوریهای این دولت میدانند.
اما هنوز تعداد این سفرها به اندازه انگشتان یک دست هم نرسیده بود که برخیها زبان به تخریب سفرهای استانی دولت گشودند؛ در حالی که مردم در استانهای خراسان جنوبی، ایلام، سیستان و بلوچستان و بسیاری از شهرهای محروم، به استقبال محمود احمدینژاد میآمدند، مخالفین در رسانههای خود سفرهای دولت را سفرهایی پرهزینه و صرفاً تبلیغاتی عنوان کردند و تصور میکردند که روند ادامه این سفرها متوقف شود.
زمان زیادی نگذشت که پوچی این ادعا به اثبات رسید و اخبار متعددی از مشی سادهزیستانه و روال کمهزینه این سفرها در برخی رسانهها منتشر شد تا نشان داده شود که سفرهای استانی دولت نه تنها پرهزینه نیست، بلکه با حداکثر صرفهجویی در وقت و هزینه انجام میشود.
این مسأله باعث نشد که از همت مخالفان دولت برای زیر سؤال بردن سفرهای استانی کاسته شود! چرا که وعده رییسجمهور برای سرکشی به همه جای کشور، خیلی زود عملی شده و مخالفان، این حرکت پرشتاب و فراگیر را در افزایش محبوبیت دولتمردان نهم و به طور طبیعی، برجستهشدن میزان فاصله دولتمردان گذشته با دولت کنونی در خدمترسانی به همه مردم ایران مؤثر میدیدند.
در عین حال آنها تأکید میکردند که نگاه رییسجمهور باید کلاننگر باشد و به جای آنکه وقت خود را در سفرها بگذراند، باید در تهران بنشیند و بر اساس گزارشها امور را تدبیر کند؛ در همین اثنا، مصوبات متعدد جلسات استانی هیأت دولت برای پیشرفت جهشی استانها، به بحث روز مردم و حتی رسانهها تبدیل شده بود و پیشبینی میشد که بلافاصله این مصوبات مورد هجمه قرار گیرد.
مخالفین سفرهای استانی هیأت دولت، در مصاحبهها و مقالات خود سعی در القای این موضوع داشتند که مصوبات دولت، کارشناسی نیست و ممکن نیست که دولت بتواند در طول چند ساعت، دهها مصوبه داشته باشد، غافل از آن که کار کارشناسی مصوبات و مشورت درباره آنها با مقامات و نمایندگان محلی، پیش از انجام هر سفر انجام میشود و پشتوانه کارشناسی دارد و حتی بسیاری از نمایندگانی که برای خوشآمد احزاب خود، در مجلس داد غیرکارشناسی بودن این سفرها را سر میدادند، پیش و پس از انجام سفر دولت به شهر یا استان خودشان به واقعیت ماجرا یعنی کارشناسی بودن تصمیمات پی بردند.
بعدها در نیمه دوم سال ۸۶ (دیدار دانشجویان دانشگاههای استان یزد ۱۳ دی ماه ۸۶) مقام معظم رهبری نیز به این شبهات اشاره و تأکید کردند:
ـ «این دولت انصافاً دولت پرکار و در بعضی از خصوصیات نمونه است. این که به همه شهرها میروند، این خیلی برای من مهم است؛ خیلی برای من جالب است. رییسجمهور، وزیر و مدیران ارشد اجرایی کشور به شهرهای مختلف میروند. این رفتن به شهرها خیلی تأثیر دارد. بعضی میگویند آقا ما گزارشها را که میخوانیم، نه، گزارش خواندن فرق میکند با رفتن.
شاید بیش از اغلب مدیرها برای من گزارش میآید. وقتی انسان میرود به یک شهری، میرود به یک استانی، مینشیند با یک مردمی، مینشیند با یک مجموعه جوانی، میبیند گزارشها با آنچه که واقعیت است، تفاوتهایی دارد.
انسان آنچه که میبیند و میشنود، از گزارش خیلی با ارزشتر است. این کار را امروز دولت دارد میکند. به همه جای کشور سفر میکند. یک گوشهای از این را میگیرند، تبدیلش میکنند به نقطه ضعف و ایراد گرفتن. چرا در این سفر صد تا مصوبه داشتید؛ در حالی که پنجاه تایش بیشتر قابل عمل نیست، خیلی خوب، حالا پنجاه تایش عمل بشود؛ این بهتر از هیچی نیست؟ اینها ایجاد یأس است. ایرادتراشیهای بیخود...»
مسؤولان دولتی خصوصاً متصدیان امور سفرهای استانی در معاونت اجرایی ریاستجمهوری، بیشتر وارد صحنه شدند و مراحل کارشناسی مختلف به ثمر نشستن تصویب یک مصوبه در سفر استانی را تشریح کردند. اما این نیز پایان کار نبود و یکی از سران فراکسیون دومخردادیهای مجلس در نطق خود تأکید کرد که اگر حتی این مصوبات کارشناسی شده هم باشد، اما چون با اسناد توسعه استانها منطبق نیست، پس بیهوده است. بعدها معاون پیگیری معاونت اجرایی رییسجمهور در مصاحبهای بر این نکته تأکید کرد که یکی از معیارهای اصلی آماده شدن یک پیشمصوبه برای تصویب در جلسه استانی دولت، اسناد توسعه استانها است و قطعاً تمام مصوبات با این اسناد منطبق است.
جالبتر این که بدانیم همین نماینده، در جلسه دولت در استان حوزه انتخابیه خود، از زحمات دولت در سفر استانی و مصوبات آن در این استان قدردانی کرده و از پشتوانه کارشناسی مصوبات استانی دولت ابراز رضایت فراوان کرده بود!
مخالفین همچنان به شکلهای گوناگون از قبیل انتشار برخی عکسها، تمسخر، ابهام در تعداد مردم استقبالکننده و حتی وارونگی و بزرگنمایی برخی سخنان رییسجمهور و دولتمردان، تلاش کردند تا سفرهای استانی را ناکام و بیهوده جلوه دهند تا اینکه مقام معظم رهبری با اشراف خاص خود به مسایل و حتی جزییات امور، در اوج فضای تبلیغاتی علیه سفرهای استانی دولت که هر روز اوج میگرفت، در جمع مردم سمنان تأکید کردند:
«خوشبختانه سرکشی دولت و رییسجمهور و وزرای محترم به مناطق مختلف کشور، آن آرزوی دیرینه ما را به نحو احسن برآورده کرده است.»
شدت حملات به دولت به علت استقبال روزافزون مردم از رییسجمهور خود، به قدری افزایش یافت که مقام معظم رهبری با حمایت از سفرهای استانی دولت در چند سخنرانی اکتفا نکرده و در سفر خود به استان یزد، بر اهمیت و اثرگذاری چشمگیر سفرهای استانی دولت و رییسجمهور تأکید کردند.
ایشان ۱۲ دیماه سال ۸۶ در اجتماع پرشور مردم یزد در بخشی از سخنانشان، سفر رییسجمهور به استانها را حرکتی بسیار خوب و مبارک دانستند و فرمودند:
«بنده قدردانی میکنم از این حرکت مجموعه دولت که به شهرها میروند، به راههای دور میروند، مشی مردمی اتخاذ میکنند؛ این ها باارزش است. با همه شهرها از دور و نزدیک ملاقات میکنند. بعضی از شهرها هستند که مردم آنها یک مدیرکل را هم هرگز نمیتوانستهاند ببینند، حالا رییسجمهور را، وزیر را، نزدیک خودشان میبینند، با آنها حرف میزنند؛ اینها باارزش است. ما باید قدردان این چیز ها باشیم.»
سه روز بعد نیز رهبر معظم انقلاب در دیدار عمومی مردم ابرکوه بخشی از سخنان خود را به سفرهای استانی دولت اختصاص داده و تأکید کردند:
«میبینید مسؤولین کشور، هیأت دولت، رییسجمهور به سرتاسر کشور مسافرت میکنند. این معنایش این است که نگاه و عواطف و همت مسؤولین باید میان همه شهرهای کشور تقسیم شود. اینجور نباشد که یک شهری، یک منطقهای که دوردست است، از شعاع همت و تصمیم مسؤولین دور بماند؛ نه، دور و نزدیک ندارد.
امروز در این کشور شهرهایی و مناطق دوردست و کوچکی موفق میشوند که مسؤولان کشور را، یعنی رییسجمهور را، دولت را، وزرا را از نزدیک ببینند، به آنها نامه بدهند یا حرف بزنند و از زبان آنها و حنجره آنها مستقیماً سخن بشنوند که در روزگارهای گذشته در طول تاریخ، امید این را نداشتند که حتی یک مدیر درجه سه به آنها سرکشی کند.»
با این بیانات صریح و همچنین شفافسازی دولت درباره جزییات و روند سفرهای استانی، دیگر باب مخالفتهای جنجالی با سفرهای استانی رییسجمهور بسته به نظر میرسید، اما طمع قدرت کسانی که ابزارهای رسانهای در اختیار دارند، بیش از آن است که بخواهند به امر «ولی امر» دست از لجاجت بردارند.
در عینحال مقام معظم رهبری همواره سفرهای استانی را به عنوان شاهبیت اقدامات دولت نهم مدنظر داشته و در هر موقعیتی از آن به عنوان یکی از بزرگترین کارهای دولت نهم نام بردند.
آخرین سخنان مقام معظم رهبری درباره سفرهای استانی در سخنرانی معروف ایشان در جمع اعضای هیأت دولت (۲ شهریور ۸۷) بود که از سفرهای استانی به عنوان اولین امتیاز مثبت دولت نهم نام بردند و فرمودند:
ـ «با این که سهسال از عمر این دولت گذشته، انسان احساس میکند که تحرک و نشاط و فعالیت و اقدام در این دولت محسوس است - یعنی کاهش پیدا نکرده؛ افت پیدا نکرده - این خیلی چیز با ارزشی است. در خدمت به مردم جدیت وجود دارد. رفتن به شهرها، رفتن به شهرهای کوچک، همه نقاط کشور را زیر پا گذاشتن و هیچ نقطهای از کشور را از منظر خبرگی و کارشناسی دور قرار ندادن، اینها چیزهای باارزشی است. این امتیاز اول است؛ در هر مجموعهای این امتیاز وجود داشته باشد، جا دارد که انسان از آن قدردانی کند، به آن تصریح کند و امیدوار و مطمئن باشد که خدای متعال هم به آن مجموعه کمک خواهد کرد و ثواب خواهد داد.»
حامد طالبی
منبع : اخبار انصار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست