سه شنبه, ۲۰ آذر, ۱۴۰۳ / 10 December, 2024
مجله ویستا
انسان و طبیعت خوراک
● بادام
بادام یکی از میوههای مقوی و پر انرژی است. طبیعت بادام معتدل و بر دو نوع شیرین و تلخ میباشد که تلخ آن سمی، و خوراکی نیست. بادام دارای خواص درمانی زیادی است که بطور مختصر به شرح آن میپردازیم: بادام نرمکنندهٔ سینه، مسکن سرفه و خلط آور است. دستگاه مثانه را تقویت و سوزش ادرار را رفع میکند، تقویتکننده قوای جنسی و برطرفکنندهٔ اسهال میباشد. در هر ۱۰۰ گرم بادام ۶۳۵ کالری، ۲۷۰۰ میلیگرم سلولز، ۴۷۰ میلیگرم فسفر، ۸/۱ میلیگرم منگنز، ۲۵۵ میلیگرم منیزیم، ۴/۴ میلیگرم آهن، و مقادیری مس و ویتامینهای C و E و P و گروه B وجود دارد. بادام نارس که به آن چاغاله بادام میگویند برای تقویت معده و لثهها مفید میباشد. شکوفه بادام قدرت جنسی مردان را افزایش ولی در خانمها موجب نقصان آن میشود.
خوردن روغن بادام برای دفع یبوست بکار میرود و برگ خشک آن برطرفکنندهٔ اسهال میباشد. مالیدن روغن بادام به لب، ترک آن را برطرف میکند و پوست صورت را صاف و روشن میسازد. پس سعی کنید از این میوه از ابتدا که شکوفه است سپس چاغاله بادام و مغز بادام، روغم بادام و برگهای آن کمال استفاده را ببرید.
● توت
توت میوهای است که در اغلب نقاط ایران میروید و انواع مختلفی دارد که شاهتوت، تمشک، توت ترش و شیرین و توت سیاه و سفید را شامل میشود. توت شیرین، گرم و ملین، زیاد کننده خون، مقوی سینه و تقویتکنندهٔ حواس میباشد. زیاد خوردن آن برای طحال مضر است.
توت ترش، سرد و خشک و یبوستآور است و فشار خون را پائین میآورد، عطش و تلخی دهان را برطرف میکند. بطور متوسط، در هر ۱۰۰ گرم توت ۶۰ کالری، ۵۰/۰ میلیگرم منگنز، ۰۲۰/۰ میلیگرم ید، ۱۵/۰ میلیگرم مس، و مقادیری ویتامین C و B۵ و A موجود میباشد. توت نیز خواص درمانی زیادی دارد که به بعضی از آنها اشاره میکنیم؛ از توت سفید میتوان برای تقویت اعصاب استفاده کرده و همچنین چاقکننده و ملین نیز میباشد. ضماد کردن آب یا روغن توت برای درمان گزیدگی حشرات سودمند است. خوردن توت مخصوصاً توت خشک بجای قند برای مبتلایان به دیابت مفید است. توتفرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین A میباشد که عامل رشد و نمو انساج و برای خانمهای باردار بسیار مفید است.
ویتامین B موجود در آن عامل تعادل اعصاب میباشد. از توتفرنگی میتوان ماسکهای معطری ساخت که به مدت بیست دقیقه روی پوست باقی بماند.
ماسک فوق پوست را روشن میکند و چین چروک آن را از بین میبرد. در ضمن همیشه سعی کنید که این میوه خوشمزه را حتماً خوب شسته و ضد عفونی کرده و سپس میل نمائید تا دچاری بیماریهای عفونی معده و روده نشوید. پس در فصل بهار استفاده کامل از این میوه، شربت و مربای آن را فراموش نکنید.
● زرشک
مطالعات نشان داده، مصرف زرشک برای درمان پولیپ بینی، سرطان دهان و تومورهای کبدی مفید و مؤثر است. عصاره ریشه و ساقه زرشک برای درمان بیماریهای مزمن پوستی، پسوریازیس (پوست ریزی)، پلاک دندان (که عامل اساسی ایجاد پوسیدگی دندان است)، آماس لثه، سالک و نیز در ترک اعتیاد تأثیر بسزائی دارد. مواد موجود در ریشه زرشک خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد انگلی و ضد تک یاختهای دارد.
● زغال اخته
مصرف مدام زغال اخته باعث کاهش اوره خون در افراد میشود. زغال اخته سرشار از تانن بوده و خاصیت ضد عفونیکنندگی و میکروبکشی آن معروف است. همچنین مصرف این میوه، مقدار دفع خون در قاعدگی ماهانه زنان را کاهش میدهد. خوردن این میوه به کسانی که مبتلا به اختلال صفرا، کبد و التهاب غدد لنفاوی هستند، توصیه میشود.
منبع : ماهنامه طمطراق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست