شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
چگونه یک گوشی موبایل انتخاب کنیم؟
انتخاب یک گوشی موبایل مناسب همان اندازه که به سلیقه شخصی کاربر مربوط می شود به نیاز های او نیز بستگی دارد. گوشی های همراه از نظر تعداد مشخصه ها متفاوت هستند و با توجه به نوع کارکردشان تنوع ساختاری و ظاهری پیدا می کنند. در هر حال، انتخاب یک گوشی موبایل امری کاملاً شخصی است؛ چرا که می خواهید گوشی همراهی را انتخاب کنید که مناسب شماست و از کار کردن با آن لذت ببرید. در انتخاب یک گوشی موبایل معیارهای زیادی تأثیرگذار هستند. در نظر گرفتن تمام این معیارها، به انتخاب گوشی همراهی می انجامد که بهترین آمیزه را از نظر طراحی، مشخصه ها و عملکرد ارائه می کند.
● ساختار ظاهری
گوشی های همراه در دو نوع اصلی عرضه می شوند: گوشی های تاشو و مکعبی. گوشی های تاشو غالبا زمانی کارآمد هستند که می خواهید گوشی همراه خود را در جیب یا کیف حمل کنید. به این ترتیب، احتمال شماره گیری های تصادفی به صفر می رسد. اما مدل های مکعبی، گوشی های محکم تری هستند که کار کردن با آنها برای بیشتر کاربران راحت است. در این میان، تعداد مدل های کشویی و چرخشی نیز به طور روز افزونی افزایش یافته است. هنگام تصمیم گیری برای خرید یک گوشی همراه حتماً گوشی را در دست بگیرید و آن را نزدیک گوش خود ببرید تا از خوش دستی و راحتی کار با آن مطمئن شوید. در یک طراحی خوب، به اندازه، چیدمان دکمه ها و تنظیمات آن، اندازه حروف متن، رنگ و اندازه صفحه نمایش توجه کنید. اگر دستان بزرگی دارید، طبیعی است که باید با گوشی ای کار کنید که دکمه های بزرگی داشته باشد تا هنگام فشار دادن آنها با مشکل مواجه نشوید. به رزولوشن صفحه نمایش و میزان خوانایی آن نیز توجه کافی داشته باشید. اگر یک گوشی تاشو می خواهید، دقت کنید که این گوشی به یک صفحه نمایش خارجی مجهز باشد، چراکه در این صورت دیگر نیازی به باز کردن گوشی برای تشخیص هویت تماس گیرنده نخواهید داشت. در پایان، به یاد داشته باشید که می خواهید از گوشی موبایل خود لذت ببرید و آن را همه جا همراه خود داشته باشید. بنابراین، مهم است که این گوشی علاوه بر جذابیت و زیبایی، کاربری آسانی نیز داشته باشد. خوش رنگ باشد و از در دست گرفتن آن احساس ناخوشایندی نداشته باشید. از آن جایی که بعضی گوشی های همراه از قدرت و قابلیت های بیشتری برخوردار می باشند، گوشی همراهی را انتخاب کنید که مناسب نوع فعالیت شما باشد.
● مشخصه ها
اگر گمان می کنید تصمیم گیری برای انتخاب یک گوشی موبایل کار دشواری است، انتخاب مشخصه های مورد نیاز نیز کار چندان راحتی نمی باشد. تعداد مشخصه های ممکن موجود در گوشی های همراه بسیار زیاد است. از این رو، ضروری است تک تک مشخصه ها را به دقت مورد بررسی قرار دهید. به عنوان یک اصل کلی خرید، هرگز بیشتر از نیازتان خرید نکنید. اگر گوشی همراهی می خواهید که صرفا امکان برقراری تماس را ممکن سازد، بهتر است با یک گوشی ابتدایی کار کنید. اما اگر می خواهید گوشی موبایل خود را به منظور ارسال و دریافت ایمیل یا تنظیم امور روزانه به کار بگیرید، ضروری است با گوشی پیشرفته تری کار کنید. هم چنین، اگر به قابلیت های سرگرم کننده و جالب گوشی های همراه اهمیت می دهید، می توانید گوشی های دوربین دار را امتحان کنید یا آنکه مدل هایی را بررسی نمایید که به قطب نما یا ترمومتر و سایر قابلیت های کاربردی جالب مجهز باشند.
● عملکرد
اگر قصد دارید گوشی همراه تان را به عنوان گوشی موبایل اصلی خود به کار ببرید، بهتر است گوشی همراهی را انتخاب کنید که عمر باتری خوبی بیشتر از سه ساعت مکالمه مداوم و پنج روز عمر مفید در حالت انتظار داشته باشد. هم چنین، نسبت به کیفیت گوشی و بلندی صدای آن نیز اطمینان حاصل کنید.
صرفاً به نقد ها و بررسی ها تکیه نکنید. بهتر است از دوستان و آشنایانی که گوشی همراه مورد نظر شما را به کار می برند نیز سؤال کنید. کیفیت مکالمه بیشترین اهمیت را دارا می باشد و نسبت به نوع گوشی، موقعیت جغرافیایی کاربر، تعداد تماس گیرندگان در زمان معین و شرایط آب و هوایی متغیر است. به یاد داشته باشید همیشه می توانید گوشی موبایل خود را در مهلتی که به شما داده می شود تست کنید و در صورت لزوم، آن را تعویض نمایید.
۱۰ مشخصه کلیدی که باید به آن توجه کرد:
۱) نرم افزارهای برنامه ریزی شخصی:
حتی ابتدایی ترین گوشی ها نیز به نرم افزارهای برنامه ریزی شخصی مجهز می باشند. برنامه هایی مانند تقویم، زنگ ساعت و ماشین حساب.
۲) دفترچه تلفن و قابلیت شماره گیری صوتی:
حداکثر می توانید چه تعداد تماس را ذخیره کنید؟ قابلیت شماره گیری صوتی به شما امکان می دهد تا تماس های خود را بدون استفاده از صفحه کلید برقرار سازید. این قابلیت، کاربری گوشی را بسیار آسان و راحت می سازد.
۳) مرورگر وب:
به کمک این مشخصه می توانید به صورت بی سیم صفحات وب را مرور کنید و از اطلاعاتی مانند اخبار، اخبار ورزشی، گزارش آب و هوا و بازار بورس با خبر شوید. مرورگرهای WAP (پروتوکل دسترسی بی سیم: Wireless Access Protocol) به منظور مشاهده سایت ها و نمایش آنها بر روی صفحه نمایش های کوچک تلفن های همراه طراحی شده اند. البته، تمام سایت ها با مرورگر WAP سازگار نیستند. علاوه بر این، می توانید گوشی های متصل به اینترنت را به عنوان یک مودم به کار برید. اما برای این کار باید یک کابل دیتای مناسب نیز خریداری کنید.
۴) ارسال و دریافت پیام و ایمیل:
پیام های متنی (SMS) صرفاً متن ارسال می کنند. پیام های چند رسانه ای (مولتی مدیا) نیز علاوه بر متن، تصاویر و فیلم های ویدیویی را نیز می توانند مخابره می کنند. اگر می خواهید یک ایمیل شخصی یا کاری را بر روی گوشی خود دریافت کنید، حتماً نسبت به پشتیبانی گوشی خود از این مشخصه مطمئن شوید. مخابره پیام و ایمیل هزینه بیشتری دارد. هم چنین، بهتر است گوشی همراهی را انتخاب کنید که به یک صفحه کلید کامل و یکپارچه کارآمد مجهز باشد تا به این ترتیب، سرعت تایپ شما افزایش یابد.
۵) دوربین عکاسی و فیلمبرداری:
به کمک دوربین می توانید عکاسی کنید و از تماشای کلیپ های کوتاه ویدیویی خود لذت ببرید. در صورت تمایل می توانید عکس ها و کلیپ های خود را با دیگران نیز به اشتراک بگذارید. دوربینVGA بعضی از گوشی های همراه کیفیت بالایی ندارد، اما مدل هایی هم هستند که رزولوشن بهتری دارند که حتی گاهی به چند مگاپیکسل نیز می رسد. بسته به نوع گوشی و دوربین آن، از مشخصه های مختلفی برخوردار خواهید شد.
۶) بلندگو/ مکالمه گروهی:
بلندگوی به کار رفته در گوشی ها کاربری چند منظوره ای دارد. به کمک این بلندگو می توانید همزمان با مکالمه، با کامپیوتر نیز کار کنید. توجه داشته باشید برای این کار باید از یک بلندگوی دو طرفه (ارسال و دریافت صدا) استفاده کنید. این بلندگو موجب می شود هر دو طرف مکالمه به طور همزمان با هم صحبت کنند. بدین ترتیب، مسافرانی که به منظور اهداف کاری ناچارند سفرهای متعددی را بدون آمادگی قبلی انجام دهند و ملاقات های غیر پیش بینی شده داشته باشند، می توانند از قابلیت مکالمه گروهی گوشی همراه خود بهره ببرند.
:Push to talk(۷
به کمک این قابلیت می توانید با افراد یا گروه ها ارتباط داشته باشید. این قابلیت برای کاربرانی که می خواهند هر از گاهی با همکاران خود در تماس باشند بسیار کارآمد است.
۸) بلوتوث:
این مشخصه به کاربر امکان می دهد به صورت بی سیم با گوشی های دیگر ارتباط داشته باشد، مثلا برای برقراری مکالمه. گوشی های متعددی هستند که امکان مبادله اطلاعات به صورت بی سیم یا همزمان سازی(Synchronization) آنها را با استفاده از سیستم بلوتوث یا کامپیوترهای سازگار با بلوتوث فراهم می کنند. البته توجه داشته باشید که به کار گیری بلوتوث در بعضی از گوشی های همراه محدودیت برد و فاصله دارد.
۹) قابلیت های مولتی مدیا و حافظه:
در اینجا می توان به قابلیت هایی مانند پخش کننده موسیقی، پشتیبانی از فایل های MP۳ و رادیو FM اشاره کرد. به تازگی، گوشی هایی به بازار عرضه شده اند که از امکانات پخش ویدیویی و مکالمه تصویری با استفاده از قابلیت های نسل سوم پشتیبانی می کنند. گوشی هایی هم هستند که به کمک آنها می توانید فایل های موسیقی دانلود نمایید. البته، این کار مستلزم صرف هزینه بیشتری است و منطقه شما نیز باید تحت پوشش قابلیت های نسل سوم قرار داشته باشد (متاسفانه در حال حاضر در کشور ما این امکان هنوز وجود ندارد). توجه داشته باشید که حافظه گوشی شما باید ظرفیت بالایی داشته باشد (قابلیت نصب کارت حافظه به شدت توصیه می شود). هم چنین، وجود دکمه های مخصوصی برای قابلیت های موسیقی در قسمت بیرونی گوشی کارآیی آن را افزایش می دهد (مانند امکانات موجود در گوشی های سری واکمن یا W سونی اریکسون).
۱۰) لوازم جانبی و قابلیت های شخصی سازی گوشی:
بعضی از گوشی ها در قاب های مختلفی که از تنوع رنگی خوبی هم برخوردار می باشند عرضه شده اند. هم چنین، می توانید از لوازم جانبی همراه آنها نیز استفاده کنید. در انتخاب یک گوشی مناسب به نوع طراحی هماهنگ با سلیقه خود توجه کنید. آیا به گوشی بدون بازی یا برنامه های مختلف علاقه دارید؟
انتخاب گوشیی موبایل بر اساس نوع کاربر:
▪ کاربر با نیازهای ابتدایی
یک گوشی موبایل کم هزینه، بدون زرق و برق که تنها در مواقع اضطراری به کار می رود.
ـ Motorola V۱۹۵
ـ LG VX۳۴۰۰
ـ Nokia ۶۰۳۰
ـ Sanyo SCP-۲۴۰۰
▪ مدیران پر مشغله
مناسب کسانی که می خواهند تقریبا همه جا به محیط کار خود دسترسی داشته باشند. دفترچه تلفن جامع، هماهنگ سازی خوب اطلاعات تماس ها ها، بلندگو، مکالمه گروهی، بلوتوث، تلفن بین المللی، ایمیل و صفحه کلید QWERTY قابلیت هایی هستند که باید به آنها توجه کرد. برای این منظور یک گوشی همراه هوشمند انتخاب مناسبی است.
ـ Palm Treo ۷۰۰p
ـ RIM BlackBerry ۸۷۰۳e
ـ Cingular ۸۵۲۵
ـ T-Mobile Dash
▪ کاربر متوسط
اگر هدف اصلی شما از داشتن یک گوشی همراه برقراری مکالمه در مواقع لزوم است اما همچنان می خواهید از قابلیت های دیگری هم بهره مند شوید، این گوشی ها هر دو کاربری فوق را دارا می باشند.
ـ ۶۱۳۳ Nokia
ـ LG LX۳۵۰
ـ Nextel Motorola i۵۸۰
ـ Samsung SGH-D۸۰۷
▪ کسانی که زیاد اهل سفر هستند
اگر کاربری هستید که همیشه سفر می کند باید از گوشی هایی استفاده کنید که باتری آنها عمر بالایی دارد، قابلیت push-to-talk را پشتیبانی می کنند یا آنکه به صفحه کلید خوب و کارآمدی مجهز هستند. در صورتی که مکررا به خارج از کشور سفر می کنید نیز استفاده از یک گوشی بین المللی به شما پیشنهاد می شود.
ـ G zOne Type V
ـ Sony Ericsson W۸۱۰i
ـ T-Mobile Sidekick ۳
ـ Motorola Nextel i۹۳۰
▪ افراد اهل مد
گوشی همراهی را انتخاب کنید که آیینه شخصیت شما باشد. گوشی همراهی که قاب های آن قابل تعویض باشد یا آنکه طراحی آن به روز باشد.
ـ Motorola Pebl
ـ Motorola Krzr K۱m
ـ Samsung MM-A۹۰۰
ـ Samsung Sync
افراد اهل قابلیت های چند رسانه ای (مولتی مدیا)
با راه اندازی شبکه های ۳G، گوشی هایی به بازار عرضه شدند که به قابلیت پخش ویدیویی مجهز بودند. گوشی های دوربین دار چند مگاپیکسلی مجهز به پخش کننده های موسیقی، مدل های بسیار مناسبی هستند که در اینجا پیشنهاد می شود.
ـ LG LX۵۵۰
ـ LG enV
ـ LG CU۵۰۰
ـ Nokia ۵۳۰۰
من گوشی همراهم را دوست دارم، اما این گوشی به چه قابلیت هایی مجهز است؟
● امکانات جانبی:
زیبایی گوشی های همراه در این است که می توانید امکانات جانبی دیگری را که در عین کارآمد بودن، جالب هم باشند به آن اضافه کنید. فراموش نکنید که هر کدام از این امکانات جانبی تنها برای مدل های خاصی ساخته شده اند.
▪ قاب های مختلف:
نوع قابی که انتخاب می کنید در واقع بیان کننده شخصیت و سلیقه شما است. بعضی از گوشی ها حالت چرخشی دارند و در یک چشم به هم زدن تغییر ظاهر می دهند. برخورداری از این قاب ها مستلزم صرف هزینه ای بیشتر می باشد. به کمک این قاب ها و محافظ ها می توانید به راحتی و در نهایت آرامش، گوشی خود را همه جا همراه داشته باشید.
▪ انواع زنگ ها:
نوع زنگ، گوشی شما را در میان جمعیت از دیگر گوشی ها متمایز می کند. این زنگ می تواند جدیدترین ترانه گوگوش باشد یا یک تصنیف زیبای سنتی. همچنین، می توانید در دفترچه تلفن خود برای افراد مختلف زنگ خاصی را تنظیم کنید. به این ترتیب، با شنیدن صدای زنگ، بی آنکه به گوشی نگاه کنید می توانید فرد تماس گیرنده را شناسایی کنید. این زنگ ها می توانند مونوفونیک، پلی فونیک با کیفیت بالاتر یا حتی از نوع MP۳ باشند.
▪ بازی ها:
بازی ها همیشه دوستان خوبی هستند و می توانند در مواقع بیکاری شما را سرگرم کنند. هنگام خرید یک گوشی به این نکته توجه کنید که آیا گوشی مورد نظر شما بازی های Java یا BREW را پشتیبانی می کند یا خیر. اگر عاشق بازی های کامپیوتری هستید و ساعات زیادی را صرف بازی می کنید، بهتر است گوشی همراهی بخرید که نه تنها به یک دکمه چند جهته جوی استیک مجهز باشد، بلکه صفحه کلید آن نیز کاربری راحت و چیدمان خوبی داشته باشد. گوشی هایی هم هستند که امکان دانلود بازی های مختلف را فراهم می کنند.
▪ تصاویر:
به کار گیری تصاویر مختلف، اعم از شخصیت های کارتونی یا پس زمینه های جالب و زیبا، وجهه خاصی را به گوشی شما می بخشد. گوشی هایی هم هستند که امکان تعریف کردن این تصاویر را برای افراد مختلف موجود در دفترچه تلفن گوشی دارند و به این ترتیب، به عنوان یک caller ID تصویری به کار می روند. اگر با گوشی دوربین دار کار می کنید، خوب است بدانید سرویس هایی هستند که امکان مدیریت آن لاین تصاویر را به شما می دهند. به این ترتیب، می توانید تصاویر مورد نظر خود را از کامپیوتر به سایت مورد نظر آپلود کنید، سپس این تصاویر را بر روی گوشی خود دانلود نمایید.
▪ باتری اضافی:
گوشی خود را با ذخیره بیشتر باتری شگفت زده کنید. حتی می توانید از باتری هایی که ظرفیت آنها افزایش یافته است استفاده نمایید یا آنکه یک شارژر اضطراری بخرید.
▪ هدست های بلوتوث:
این گونه هدست ها نه تنها هنگام رانندگی کارآمد هستد، بلکه زمانی که مجبورید مدت زیادی گوشی به دست صحبت کنید بسیار سودمند هستند.
اگر گوشی همراه شما فاقد هدست بلوتوث است ولی دارای سیستم ارتباط بلوتوث می باشد، به راحتی می توانید از هدست های بی سیم موجود در بازار استفاده کنید.
▪ برنامه های اضافی:
بسته به نوع گوشی و شبکه سرویس دهنده ای که به شما خدمات ارائه می کند می توانید از برنامه ها و نرم افزارهای اضافی بهره ببرید. به عنوان مثال، Sprint امکان برخورداری از یک نسخه پشتیبانی به صورت بی سیم را برای ذخیره تماس های شما فراهم می کند، حال آنکه Verizon Wireless به برنامه GPS با نام VZ Navigator مجهز است.
justpersian.com
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست