شنبه, ۱۴ مهر, ۱۴۰۳ / 5 October, 2024
مجله ویستا
چه چیزهایی آکنه را آکنهتر میکنند؟!
به ارتباط آكنه با تخمدان كیستدار اشاره كردیم. در هر چرخه ماهیانه نیز آكنه میتواند تشدید شود. بهجای گفتن عبارت <جوش نزن>! میتوانیم كاملتر بگوییم:<جوش نزن، جوش میزنی>! تحقیقات انجام شده نشان میدهد كه استرسها و فشارهای روانی میتواند به تشدید آكنه كمك كند.
دستكاریها و فشار وارد كردن روی جوشها، ترمیم آن را كندتر میكند. ضمن آنكه با این كار باعث اضافه شدن هر چه بیشتر آلودگی به محیط پرتنش جوشها میشویم. فشارها و ساییدگیهایی كه در شرایط مختلف وارد میشود هم آكنه را شدیدتر میكند. ضایعات در حال ترمیم دوباره پاره میشوند و واكنشهای التهابی بدن شدیدتر میشوند. اِسكراب و سایر اعمال انجام شده در سالنهای زیبایی میتواند چنین اثری داشته باشد. وسایل حفاظتی ورزشی مثل هدبندها هم میتوانند در تماس با پوست پیشانی چنین كاری كنند.
بعضیها داروها، آثار و عوارض جانبیای دارند كه میتواند زمینهساز بروز آكنه و شدت یافتن آن باشند. مثل برخی داروهای مورد مصرف در بیماریهای روانی و صرع، و نیزكورتونها. حتی برخی آنتیبیوتیكها هم میتوانند صورت را پرجوش كنند. بنابراین برای جلوگیری از شدید شدن آكنه، بایستی از مصرف خود سرانه داروها اجتناب كنید و یا اگر داروهای فوق را زیر نظر پزشك مصرف میكنید و احساس میكنید جوشهای صورتتان بیشتر یا ملتهبتر شده حتما او را در جریان بگذارید.
محركهای شیمیایی محیطی هم در آخرین بررسیهای انجام شده میتواند عامل تشدید آكنه باشد. شایعترین محركهای شیمیایی محیطی كه همه ما در مواجهه مكرر با آنها هستیم، همانها هستند كه در هوای آلوده شهرهای بزرگ، یافت میشوند. پس احتمالا در شهرهای با هوای آلوده، آكنههای بیشتر و شدیدتری در بین افراد بیشتری خواهیم دید. سایر محركهای شیمیایی مانند مواد روغنی و هیدروركربنها و مواد شیمیایی كلردار كه ممكن است در برخی كارگاهها وجود داشته باشد، بهخصوص اگر در محیط گرمی باشند، باعث تشدید آكنه میشود.
مثل اكثر بیماریهای دیگر، روی نقش ژنتیك در بروز و تشدید آكنه هم تحقیقاتی انجام شده است. این تحقیقات سعی داشتهاند بفهمند آیا داشتن ژنهای خاصی باعث میشود فرد مستعد بروز آكنه شود و یا آكنه را در آن فرد شدیدتر میكند یا خیر؟ این مطالعات بر روی ژنتیك و نژاد انجام شده ولی هنوز نتیجه قطعی و روشنی نداشتهاند. آنچه كه فعلا میدانیم آن است كه چنین تاثیری وجود دارد. تحقیقات آینده نتایج شفافتر و كاربردیتری را در اینباره ارائه خواهد داد.
منبع : روزنامه سلامت
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست