چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
ورزش و درمان بیماریها
فعالیتهای بدنی گوناگون، علاوه بر اینکه از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کرده و نقش پیشگیری را بعهده دارند، بلکه قادرند در درمان بسیاری از بیماریهای متداول مؤثر واقع شده و یک نقش درمانی را بعهده گیرند. بدین منظور توجه شما را به اثرات درمانی ورزش در ارگانهای مختلف بدن و بیماریهای مربوطه جلب می نماییم.
● فشار خون بالا:
با انجام ورزشهای معمولی همراه با رژیم غذایی و استراحت مناسب در طی یکسال، می توان فشار خون ماکزیمم را از ۱۷ به حدود ۱۴ رسانید. همانطور که می دانید ورزشکاران معمولاً دچار عارضه فشار خون نمی شوند، و ورزش حتی در سنین ۶۰ تا ۸۰ سالگی می تواند در متعادل نگه داشتن فشار خون نقش بسزایی داشته باشد. زیرا در اثر فعالیتهای بدنی، عروقی که در سطح بدن جریان دارند انبساط یافته و در نتیجه جریان خون افزایش پیدا کرده و فشار خون سقوط می نماید. در نتیجه ورزشهایی چون پیاده روی و کوهنوردی بخوبی قادرند فشار خون را متعادل نگه دارند.
● ازدیاد چربی خون:
ورزش منظم و مستمر در بیمارانی که دارای چربی خون بالائی هستند قادر است کلسترول و چربی مضر خون (LDL ) را کاهش و در عوض باعث ازدیاد چربی مفید خون (HDL ) شوند و در نتیجه از اثرات منفی ناشی از ازدیاد چربی خون در بروز بیماریهای قلبی عروقی و سنگهای صفراوی جلوگیری نماید.
● بیماران قلبی:
انجام فعالیتهای بدنی سبک طبق آمارهای جهانی نه تنها قادر است انواع دردهای قلبی پایدار و ناپایدار را تسکین و کاهش دهد بلکه سبب حل شدن لخته های داخل خون شریانی قلب نیز شده و از بروز سکته های قلبی و در کسانی که سکته کرده اند از سکته های بعدی ممانعت بعمل آورد. همچنین ورزشهای سبک مانع از رسوب پلاکهای چربی در داخل عروق کرونر قلب و یا عروق سایر نقاط بدن شده و در پیگیری بیماریهای قلبی و عروق موثر می باشند.
● بیماری دیابت (مرض قند)
امروزه ثابت شده که ورزشهای مناسب در افرادی که به دیابت مبتلا هستند و حتی انسولین نیز تزریق می نمایند بسیار مفید بوده و مقاومت بدن را در برابر عوارض حاصله از این بیماری بیشتر می نماید.
● بیماریهای ریوی
با انجام ۳ بار در هفته ورزش متعادل و هر بار نیم ساعت، می توان مقاومت عضلات و اعضای داخلی را بیشتر کرده و ظرفیت انتشار اکسیژن را در ریه ها افزایش داده و به دنبال آن از تنگی نفس و فیبروز بافتهای جلوگیری نمود. ورزش قادر است در افراد سیگاری که سالیان زیادی این ماده سمی را وارد ریه ها نموده اند و اینک پس از حدود ۱۵ تا ۲۰ سال منتظر بروز بیماریهایی چون آسم، آمیفنرم و برونشیت مزمن می باشند، توان و تحمل عضلانی ریه را بیشتر نموده و تهویه ریوی را آسانتر می نماید.
● اثرات ورزش در شادابی روح و روان:
در حین انجام فعالیتهای بدنی ترشح میانجی های عصبی و شبه مورفینی، مثل انکفالینها و اندورفین ها و سروترنین در خون افزایش یافته و با اثرات
منبع : سازمان بسیج دانش آموزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست