پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

از دفاع احمدی نژاد تا اعتراض های کروبی


از دفاع احمدی نژاد تا اعتراض های کروبی
● جلسات اضطراری اصلاح طلبان
در پی رد صلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح طلب در سراسر کشور، جلسات ویژه ای در ستادهای ائتلاف اصلاح طلبان برگزار شد.
علاوه بر جلسات اضطراری اعضای کمیته های مختلف ستاد ائتلاف اصلاح طلبان، احزاب و گروه های مختلف عضو ستاد نیز چهارشنبه شب جلسات ویژه ای تشکیل دادند و درباره واکنش لازم به ردصلاحیت گسترده نیروهای اصلاح طلب بحث و تبادل نظر کردند.
براساس این گزارش جمع بندی نهایی ستاد ائتلاف بزودی به اطلاع عموم خواهد رسید.
● زهرا اشراقی : دولت معتقد است هر کس با من نیست باید حذف شود
نوه حضرت امام (ره) با نفی تحریم انتخابات در شرایط موجود، اصلاح طلبان ردصلاحیت شده را به اعتراض به هیئتهای نظارت دعوت کرد.
زهرا اشراقی، رئیس کمیته جوانان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در گفتگو با بهارستان با عادی و قابل پیش بینی خواندن آنچه در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس ششم روی داد آن را مغایر با شرایط یک انتخابات سالم ارزیابی کرد و اظهار داشت: سلامت انتخابات زمانی حاصل می شود که رقابت گسترده باشد و این امری است که با وضعیت فعلی که کاندیداهای اصلاح طلبان از اقلیت هم اقلیت تر است، حاصل نمی شود.
وی اضافه کرد: البته پیش بینی می کردیم که دولت فعلی اصلاح طلبان را در سطح گسترده رد صلاحیت کند زیرا این دولت معتقد است که هر کس با من نیست و مانند من فکر نمی کند باید حذف شود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه هیچگاه تحریم انتخابات را پیشنهاد نمی کنم، اظهار داشت: در این مرحله اصلاح طلبان رد صلاحیت شده باید اعتراض خود را به مراجع قانونی ارایه دهند.
● صداقت را از رئیس ستاد انتخابات کشور بیاموزیم!
با وجود‌ آن‌که مسئولان برگزاری انتخابات، ادعا می‌کنند در بررسی‌های این دوره، میزان رد صلاحیت کمتر از دور قبل است، بررسی کمی و کیفی افراد تأیید صلاحیت نشده و آمارهای مربوط به انتخابات مجلس هفتم، حاکی از آن است که ریزش انجام شده این دور توسط هیأت‌های اجرایی، بیش از ریزش انجام شده توسط هیأت‌های نظارت در انتخابات مجلس هفتم است، به گونه‌ای که هرچند به باور بسیاری، ردصلاحیت انجام شده در انتخابات مجلس هفتم بی‌سابقه بود، اکنون صلاحیت حدود چهل تن از نمایندگان این مجلس و ده‌ها وزیر و مدیر ارشد سابق زیر سؤال رفته است.
به گزارش تابناک، افشار پس از بررسی اولیه صلاحیت‌ها از سوی هیأت‌های اجرایی اعلام کرده: رد صلاحیت شدگان این دوره، در مقایسه با دوره‌های پیش، کمتر است، به گونه‌ای که در انتخابات مجلس هفتم، از میان همه داوطلبان، ۴۴ درصد در هیأت‌های اجرایی و نظارت رد صلاحیت شدند و فهرست آنان به شورای نگهبان ارایه و در پایان، ۲۷ درصد رد صلاحیت قطعی شدند و این بار صلاحیت ۶۹ درصد از ثبت‌نام کنندگان در هیأت اجرایی تأیید شده است.
این در حالی است که شمار کسانی که برای نمایندگی مجلس هفتم نام‌نویسی کرده بودند، بنابر اظهارات مقامات مسئول، ۸ هزار و ۱۵۷ نفر بوده که از این تعداد، ۳ هزار و ۶۰۵ نفر از سوی هیأت‌های نظارت و تنها ۴۳۴ نفر از سوی هیأت‌های اجرایی ردصلاحیت شدند که با این وصف، ردصلاحیت هیأت‌های اجرایی در دور پیش تنها ۵.۳ درصد بوده است که یک‌ششم ۳۱ درصد ردصلاحیت هیأت‌های اجرایی کنونی است.
هرچند ستاد انتخابات با غفلت از آمار بالای ۸۰ درصدی سواد در ایران تعداد افراد تأیید صلاحیت نشده را اعلام نکرد، با ضرب و تقسیم انجام شده مشخص می‌شود جمعا حدود ۲۲۵۰ تن تأیید صلاحیت نشده‌اند که از میان آنها بیش از ۱۲۰۰ تن رد صلاحیت شده و صلاحیت حدود هفت هزار تن دیگر احراز نشده است.
جالب آن‌که طبق اعلام معاون سیاسی وزارت کشور، تنها ۲۵۷ تن به دلیل نقص مدرک تحصیلی و عدم استعفای به موقع رد صلاحیت شده‌اند و افشار که تعداد دقیق این افراد را اعلام کرده، مواردی چون اعتیاد یا قاچاق مواد مخدر، محکومیت به حدود شرعی، وابستگی به رژیم سابق، اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران، نداشتن اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی، عضویت یا هواداری از گروهک‌های تجزیه‌طلب و ضدانقلاب، وابستگی و ارتباط با سرویس‌های اطلاعاتی بیگانگان، اهانت به مقدسات دینی، پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومین(ع)، اغتشاش در کشور و هواداری از فرق منحرف مذهبی، که علت عدم تأیید صلاحیت بیش از ۱۴۰۰ تن بوده را در کنار هم اعلام کرده است.
● دفاع احمدی نژاد از ردصلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح طلب ومستقل
محمود احمدی نژاد از نحوه عملکرد هیات های اجرایی در بررسی صلاحیت ها دفاع کرد.
یک روز پس از ارسال نامه های «عدم احراز صلاحیت» برای اکثریت کاندیداهای اصلاح طلب، احمدی نژاد در کسوت بالاترین مقام اجرایی که برگزاری انتخابات را برعهده دارد در مقابل دوربین ها قرار گرفت و در حاشیه جلسه هیات دولت مسوولیت ردصلاحیت گسترده را متوجه کسانی کرد که در انتخابات ثبت نام کرده اند.
وی ثبت نام «افراد فاقد صلاحیت» را برنامه ای از پیش تعیین شده و وابسته به جریان های خاص دانست و با انتقاد از کسانی که هیات های اجرایی را «شماتت» می کنند، کسانی را که در انتخابات ثبت نام کرده اند سزاوار «سرزنش» دانست.
رئیس جمهور افزود؛ سوال اساسی که در اینجا وجود دارد اینکه چرا برخی آدم های غیرواجد شرایط قانونی را برای حضور در انتخابات جلو می اندازند؟ اینها باید توجه کنند که ما باید خودمان را با قانون تطبیق دهیم.
وی همچنین گفت: اگر جای شماتت باشد باید به سراغ دسته هایی برویم که چنین افرادی را وارد صحنه کرده و از این طریق هزینه های بسیاری را درست می کنند.
رئیس جمهور از «گروه هایی که افراد فاقد صلاحیت قانونی را به میدان انتخابات وارد می کنند»، پرسید؛ چرا این کار را می کنید؟ شما خودتان قانون را بخوانید و نیایید. قطعاً این به معنای بد بودن کسی نیست چرا که هر فردی می تواند آزادانه زندگی کرده و حقوق شهروندی اش را هم داشته باشد اما سوال اساسی این است که چرا اصرار دارید آدمی که واجد شرایط نیست را به میدان انتخابات بفرستید.غلامحسین محسنی اژه ای نیز انتقاد از ردصلاحیت ها را «غوغاسالاری» توصیف کرد و خطاب به احزاب و گروه ها گفت؛ اگر گروه ها و احزاب اقدامی انجام دهند یا حرفی بزنند یا مطلبی بنویسند، وزارت اطلاعات تذکر می دهد و آنان نیز گوش می کنند اما اگر گوش نکنند ناچار باید به دستگاه قضایی معرفی شوند.محسنی اژه ای با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات گفت؛ تلاش ما این است که بر همه اوضاع اشراف اطلاعاتی داشته باشیم و اقدامات پنهان و آشکار دشمنان و بدخواهان را شناسایی کنیم و به مسوولان اعلام کنیم و در صورت نیاز به مردم نیز بگوییم.
● صدر:دایره اصولگرایی را تنگ نکردیم
صدر درباره نامزدان جبهه متحد اصولگرایان در قم اظهار داشت: سعی شده فرآیند به شکلی انجام شود تا تمام نیروهای دلسوز با هم باشند و فهرست افراد منتخب در این استان به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم داده شده و آنها به زودی نظر خود را اعلام می‌کنند.
وی گفت: دولت نهم شعارهای اصیل انقلاب اسلامی همچون عدالت را در جامعه احیا کرد و بر تداوم راه امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی تاکید کرد.
وی گفت: ما دایره اصولگرایی را تنگ نکرده ‌ایم و شاخص های اصولگرایی همان هشت شاخصه‌ای است که مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام فرمود و هر کس که این شاخص‌ها را قبول داشته باشد در جبهه اصولگرایان قرار دارد.
● رضایی، قالیباف و لاریجانی هم عضو جبهه متحد هستند
اکثر قریب به اتفاق اصولگرایان سازوکار موجود در جبهه متحد اصولگرایان را پذیرفته‌اند و خود را به آن پایبند می‌دانند.
عضوشورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان گفت که همه شخصیت‌های اصولگرا از جمله قالیباف، لاریجانی و رضایی به این جبهه تعلق دارند.
اسدالله بادامچیان پنجشنبه شب در همایش مناطق و اقشار جبهه پیروان خط امام و رهبری، افزود: اگر نماینده‌ای ضعیف وارد مجلس شود بطور قطع نخواهد توانست چندان در روند امور تاثیرگذار باشد.
بادامچیان گفت: کسانی که قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول ندارند صلاحیت نمایندگی مجلس را ندارند و زمانی که فردی دارای مشکلات اخلاقی است، نمی تواند وارد مجلس شود.
قائم‌مقام دبیرکل حزب موتلفه‌اسلامی، رسیدگی به وضعیت تورم،اشتغال ومسکن را از اولویت‌های مجلس هشتم عنوان کرد.
بادامچیان تاکید کرد: افرا ترسو و مرعوب به درد مجلس هشتم نمی‌خورند از سویی تفکر شجاع اما بی‌منطق نیز اثری نخواهد داشت و مجلس هشتم باید از افرادی تشکیل شود که بتوانند مقتدرانه حرف نظام را بزند.
● ردصلاحیت وزیر خاتمی به دلیل اعتیاد
وزیر سابق دولت سیدمحمدخاتمی به دلیل مضحک اعتیاد رد صلاحیت شد.
وی به دو بهانه ۱ـ اعتیاد و ۲- مسائل مالی مربوط به قراردادهای برخی شرکت های زیرمجموعه حوزه راه و حمل و نقل، توسط هیات های اجرایی انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شد.
این وزیر دولت اصلاحات از بخت های اصلی ورود به مجلس هشتم فهرست ائتلاف اصلاح‏طلبان بود که انتظار می رفت رای بسیار بالایی را در تهران کسب کرده و در رده های نخست فهرست نتایج انتخابات تهران قرار گیرد.
عزم جناح حاکم برای رد صلاحیت تمام نامزدهای ائتلاف اصلاح طلبان حتی چهره های خوشنام و شاخص مورد اعتماد نظام از پروژه خطرناک اقتدارگرایان برای مجلس هشتم حکایت می کند.
● واکنش کروبی به ردصـلاحـیـت ها
اخباری که از رد صلاحیت ها از سراسر کشور داشتیم، وضعیت بسیار شگفت آوری را نشان می داد.
دبیر کل حزب اعتماد ملی گفت: از حقوق همه رد صلاحیت شدگان چه اعضای حزب اعتمادملی و چه سایر اصلاح طلبان و چهره های مستقل و حتی چهره های اصولگرایی که اعتراض دارند و به ناحق رد شده‌اند دفاع می کنم.
مهدی کروبی که در جلسه فوق العاده شورای مرکزی حزب اعتمادملی سخن می گفت ضمن اظهار ناخشنودی از آنچه رد صلاحیت گسترده کاندیداهای اصلاح طلب می‌نامید، خاطرنشان کرد: من همواره با رد صلاحیت های سیاسی مخالف بوده و هستم و آن را به نفع نظام و کشور نمی دانم.
کروبی با تاکید براین که امروز نیز رد صلاحیت های گسترده را به نفع نظام‌وجمهوریت کشور نمی دانم خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم جمهوریت را لحاظ کنیم باید میزان را رای مردم بدانیم و از قبل تعیین کردن وضعیت انتخابات به نفع کشور نیست.
دبیرکل حزب اعتمادملی با تاکید بر این که یک انتخابات غیررقابتی پسندیده و مطابق با اسلامیت و جمهوریت نظام نیست، گفت: با توجه به این مساله مذاکرات خود را برای احقاق حق کسانی که به ناحق رد صلاحیت شده اند با بزرگان نظام و مسوولین دستگاه های اجرایی، اعضای شورای نگهبان و شخصیت های برجسته سیاسی آغاز می کنم.
کروبی همچنین با اشاره به دلایل برگزاری این جلسه فوق العاده خاطرنشان کرد: اخباری که از رد صلاحیت ها از سراسر کشور داشتیم وضعیت بسیار شگفت آوری را نشان می داد.
کروبی با بیان این که در این جلسه با گزارشاتی که رییس کمیته انتخابات و رییس کمیته مناطق ارایه خواهند کرد مطلع خواهیم شد که چقدر میزان رد صلاحیت ها در سراسر کشور زیاد شده است خطاب به اعضای شورای مرکزی گفت: از همه شما تقاضا دارم پیشنهادات و راهکارهای خود را برای رفع این وضعیت شفاف و روشن مطرح کنید و هر تصمیمی که شورای مرکزی بگیرد من نیز به عنوان دبیر کل موظف به اجرای آن هستم و تا پایان هم براساس تصمیمات شورای مرکزی حرکت خواهم کرد.
● رد صلاحیت پسر خزعلی
مهدی خزعلی، پسر آیت الله خزعلی با انتشار نامه ای در وب سایت خود، به ردصلاحیت وی در انتخابات مجلس اعتراض کرد.
در بخشی از این نامه آمده است؛ باور کنم کسی که هفت سال دوره طب عمومی و چهار سال دوره رزیدنتی چشم پزشکی و پانزده سال مدیریت دو موسسه فرهنگی و انتشاراتی و سه نشریه علمی و فرهنگی را عهده دار بوده است و هنوز مستأجر است ، و هیچ از رانتی استفاده نکرده است، هیچ مجوز و یا موافقت اصولی نگرفته است، هیچ ملک دولتی یا مصادره ای نخریده است و حتی در ملک مصادره ای نماز نگزارده است و تلاش فرهنگی خود را از یک زیرپله شروع کرده است و صاحب بیش از ۱۴۰ عنوان کتاب علمی است و زندگی اش را از راه قلم می­گذراند ، توسط کسانی رد صلاحیت شود که در خانه های میلیاردی مصادره ای زندگی می کنند و هر از چندگاهی اتومبیل بنز بیت المال را تبدیل به احسن می نمایند!
با صدای بلند می گویم من همان خزعلی ام که کوچه های چهارمردان و آبشار مرا می شناسند، آنروز که مرگ بر شاه می گفتم برای استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود، جز برای خدا فریاد نمی زدم، آنروز که در جبهه آماده شهادت بودم، در دفاع از نظام اسلامی و ولایت فقیه بود و امروز که قلم می زنم در جبهه فرهنگی برای مقابله با تهاجم فرهنگی، دفاع از انقلاب اسلامی و ولایت فقیه است و تا آخرین نفس و آخرین قطره خون در حفظ و پاسداری از دو یادگار امام راحل(ره) خواهم کوشید.
اینجانب بر این اعتقادم که رسول گرامی اسلام(ص) پس از خود دو یادگار برای امت بجا گذاشت، کتاب و عترت، خمینی کبیر(ره) نیز دو یادگار برای امت بجا نهاد، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، و در طول سالهای انقلاب در عمل ثابت کردم که تا پای جان در حفظ و نگهداری دو ثقل و یادگار امام امت ایستاده ام. نگذارید متظاهرین دین فروش، مدعیان کرامت که این روزها بازارشان داغ است، خود و خاندان خود را به انقلاب بچسبانند و آنچنان انقلابی و دین مدار جلوه کنند که حتی زاهدان، عابدان و مجاهدان در نظر مردمان رنگ ببازند.
جای آن دارد که خون موج زند در دل لعل زین تغابن که خزف می شکند بازارش
منبع : دسترنج