شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کنف


کنف
● خصوصیات گیاهی: کنف از گیاهان لیفی است که در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم از پوست ساقه جهت تهیه الیافت کشت می گردد ، هر چند که دانه کنف نیز جهت روغن گیری قابل استفاده است .
کنف با نام علمی Hibiscus cannabinus L. گیاهی است یکساله از تیره پنیرک (Malvaceae)
میوه کنف بصورت کپسول است .
سازگاری: کنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یک فصل رشد بدون یخبندان حداقل ۲۰۰ روزه نیاز دارد .
کنف ما هیتا گیاهی کوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز کمتر از لوبیا روغنی است .
نیاز کنف به آب زیاد است .
کنف به شوری خاک نسبتاً مقاوم است .
● تناوب زراعی: کنف از گیاهانی است که حاصلخیزی خاک را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاک را ضعیف می سازد .
● از تناوبهای مناسب کنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود :
▪ شبدر ـ ذرت ـ کنف ـ آیش
▪ شبدر ـ کنف ـ گندم
▪ کنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش
● کود شیمیایی: حدود ۹۰ کیلو ازت ، ۱۴۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم اکسید فسفر و در صورت ضرورت ۱۰۰ کیلوگرم اکسید پتاسیم برای هر هکتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از کل ازت را قبل از کاشت و بقیه را بصورت سرک و ۱ تا ۵/۱ ماه بعد از سبز شدن به خاک داد .
● تاریخ کاشت: حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر کنف حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است .
عامل دیگری را که می بایستی در انتخاب تاریخ کاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشک در اول پائیز است .
● آفات و امراض: آفتی اختصاصی برای کنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور کلی آفات کنف با پنبه مشترک است
منبع : کشاورزی


همچنین مشاهده کنید