یکشنبه, ۱۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 8 September, 2024
مجله ویستا

اتاق کودکان؛ از بازی تا تکلیف


اتاق کودکان؛ از بازی تا تکلیف
بسیاری از ما برای اینكه یك فضای مناسب در اتاق فرزندانمان ایجاد كنیم، دچار مشكل هستیم. همیشه به این فكر می كنیم كه كدام وسیله و كدام رنگ را برای اتاق كودكانمان در نظر بگیریم تا آنها در آن احساس آرامش كنند. اتاق فرزندانمان فضای خصوصی آنهاست. وقتی فرزندمان كودك است، مجاورت اتاق آنها با اتاق بزرگترها یكی از ضرورت هاست. اگر تعداد اتاق های شما در خانه بیش از دو عدد است، سعی كنید اتاقی كه نزدیكتر به اتاق شماست را برای آنها انتخاب كنید. وقتی آنها كمی بزرگتر شدند و شما كمی آسوده خاطر شدید، می توانید اتاقی كه برای آنها انتخاب كرده بودید را به اتاق كار، انباری و یا اتاق مطالعه تغییر دهید. البته این تنها برای خانه هایی با بیش از دو اتاق خواب صادق است.
مدرسه كودكان را با دنیای دیگری آشنا می كند. آنها را از نظر شخصیتی و مسؤولیت پذیری دچار تغییر و تحول می كند. در نتیجه اتاق آنها هم باید در این تغییر شخصیتی آنها تغییر كند.
«قرار دادن هر چیز در سر جایش» این قانونی ممكن است كه اگر جایی مشخص برای هر چیز وجود نداشته باشد، تقریباً هرگز عملی نیست. پس به هنگام انتخاب اتاق خواب برای فرزندان، طراحی فضایی برای قرار دادن وسایل مشكل به هم خوردگی اتاق را در آینده حل خواهد كرد. به وجود آوردن كشوهایی زیر تخت و استفاده از فضای زیر تخت، همچنین تقسیم بندی كمد لباس توسط ساخت چند كشو به آسانی این مشكل را حل می كند.
جای بازی
بچه های كوچك فضاهای كوچك و نقلی را دوست دارند. شما باید در انتخاب جای بازی برای كودكانتان خوب دقت كنید. درست كردن جایی كوچك زیر پنجره می تواند فضای دوست داشتنی را برای كودكان فراهم كند. اگر حتی اتاقی كه برای كودكتان انتخاب كرده اید فضای باز زیادی دارد، آن را تقسیم كنید و فضای بازی كردن را در آنجا محدود كنید. اتاق كودكان را سعی كنید با وسایلی كه مورد استفاده آنها نیست، شلوغ نكنید. فراموش نكنید برای كودكان، بازی كردن در جایی كه وسایل كمتر است، لذت بخش تر است. سعی كنید دور و بر آنها را هم با وسایل شكستنی پر نكنید تا با دخالت های شما برای جلوگیری از بازی كردن كودك با این وسایل، موجب كاهش هیجان آنها شوید.
اگر توانایی مالی دارید، می توانید كف اتاق كودكتان را با كفپوش های مخصوص كودكان بپوشانید. در غیر این صورت كفپوشی برای اتاق انتخاب كنید كه در صورت افتادن وسیله یا خط افتادن روی آن قابل برطرف شدن باشد. یك راه حل هم این است كه شما كف محل بازی كودكتان را با پارچه و یا تخته بپوشانید تا برای كف پوش اصلی اتاق اتفاقی رخ ندهد.
كودكان و تكالیف مدرسه
برای كودكانی كه به مدرسه رفته اند و هر روز زمانی را برای انجام تكالیف و كارهای مدرسه اختصاص می دهند هم نیاز به فضایی جداگانه است. همانطور كه برای محل كارتان میز و صندلی مخصوصی انتخاب می كنید، برای اتاق كودكتان هم باید این كار را انجام دهید. انتخاب میز و صندلی مناسب موجب كاهش خستگی، به هم خوردن كمتر حواس و تمركز بیشتر در كار می شود.
میز: برای نوجوانان میز تحریر و درس خواندن باید ارتفاعی معادل ۷۶ سانتی متر داشته باشد. این برای بچه ها و نوجوانان بین ۸ تا ۱۵ سال است. اما میز كامپیوتر برای افراد در همین سن باید كمی كمتر از میز تحریر باشد. اندازه میز كامپیوتر باید چیزی حول و حوش ۶۶ سانتی متر در نظر گرفته شود. در مورد میز كامپیوتر این نكته را هم باید اضافه كنیم كه ارتفاع آن در صورتی كه كشویی در پایین آن برای كیبورد و موس وجود داشته باشد می تواند كمی از این بلندتر هم باشد.
جمع آوری: در اتاق فرزندانتان محلی یا ظرفی را برای جمع آوری كاغذها و برگه های كودكانتان درنظر بگیرید. البته آنهایی كه بعداً موردنیاز خواهد شد. كابینت و كشوهای میز جای مناسبی برای این كارند. همچنین می توانید جعبه كفش خالی را بردارید و این كاغذها كه نیازی فوری به آن نیست را داخل آن بگذارید. برای اینكه این جعبه كفشهای خالی جای اضافه هم اشغال نكنند می توانید آنها را زیر تختخواب قرار دهید، جایی كه قبلاً هم در مورد آن صحبت كرده بودیم.
صندلی: صندلی هایی كه شما در محل كار از آن استفاده می كنید، بهترین صندلی است كه شما می توانید برای فرزندانتان كه می خواهند تكالیفشان را انجام دهند یا اینكه از كامپیوتر استفاده كنند تهیه كنید. البته لازم نیست حتماً دست اول باشند. به سراغ مغازه ها بروید و یكی از آن دست دوم های سالم را بخرید.
نور: اكثر بچه ها تكالیفشان را به هنگام عصر و زمانی كه هوا تاریك شده است انجام می دهند. پس باید در انتخاب درست و صحیح نور برای جلوگیری از آسیب رسیدن به چشمان جداً دقت كنید.
چراغ های مركزی كه به سقف آویزان هستند معمولاً روشنایی كاملی ایجاد می كند. برای اینكه سایه های اطراف میز مطالعه و میز تحریر را كمتر كنید می توانید از چراغ مطالعه هم استفاده بكنید. چراغ مطالعه باید ۳۰ سانتیمتر از میز تحریر ارتفاع داشته باشد و لامپی هم كه برای آن به كار می گیرید باید حداقل ۶۰ و حداكثر صد وات باشد و نكته آخر اینكه به فرزندانتان توصیه كنید از خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش كامپیوتر (مونیتور) جداً خودداری كنند.
منبع : روزنامه ایران