شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا


مناطق حفاظت شده و شکارگاه‌ها ، استان بوشهر


محدودیت‌های پوشش گیاهی و خشكی و گرمی عمومی هوا، سبب شده است تنها جانورانی بتوانند در این ناحیه زندگی كنند كه با محیط طبیعی آن سازگار شده‌اند. در بیابان‌ها و كوهپایه‌ها و ارتفاعات داخلی به ویژه كوه سیاه اطراف خورموج و اطراف چشمه‌ها، تنگه‌ها و فضاهای سبز این استان،‌ حیوانات وحشی گوناگونی زندگی می‌كنند. از مهم‌ترین جانوران این نواحی می‌توان به كل، بز، میش و قوچ وحشی اشاره كرد كه تعداد كل آن‌ها را حدود 5000 تا 6000 رأس برآورد كرده‌اند.
علاوه بر حیوانات مذكور،‌ در آب‌‌های خلیج‌فارس و جزایر محدوده‌ این استان، جانوران دریایی فراوانی وجود دارند كه برخی از آن‌ها بومی و برخی دیگر مهاجراند و فقط گهگاه از آن عبور می‌كنند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها، میگو (ملخ دریایی)، انواع كوسه (بمبك)، دولفین (پی‌سو)، لاك‌پشت، خرچنگ، انواع عروس دریایی (دُل)، ماهی مركب (خساك)، ماهی عقرب (فریاله) و سفره ماهی (لُقمه) را می‌توان نام برد.
پرندگان بسیاری در استان بوشهر،‌ خاصه در سواحل آن دیده می‌شوند كه مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از : كبك، تیهو، بی‌دم، بلدرچین، هوبره،‌ قمری، سار، پرستو، قبا سوزك، ترنی، حمامی، كلاغ جیروك، بلبل، تلیلی، شالو، مرغ غواص، حواصیل، درنا، هفت‌ رنگ، خردل، دراج، كبوتر چاهی و هدهد. برخی از این پرندگان تنها در فصل زمستان برای صید ماهی از هند و آفریقا به سوی خلیج‌فارس مهاجرت می‌كنند. این پرندگان مهاجر مدتی در سواحل و جزایر اطراف استان اقامت كرده و سپس به وطن اصلی خود مراجعت می‌كنند. اما برخی دیگر از پرندگان این استان بومی این منطقه هستند و زیستگاه اصلی آنان نیز همین استان است.
در استان بوشهر چهار منطقه حفاظت شده به شرح زیر وجود دارد :