چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
درباره فرانک لمپارد هافبک برجسته چلسی
اگر رونالدینیو مثل كودكی می ماند كه بر اثر دیدن توپ فوتبال ذوق زده شده باشد، فرانك لمپارد نیز حالت یك قهرمان داستان ها و كتاب های كمیك كودكان را دارد و مثل آنها تلاشگر، متمركز بر كار، سرسخت، نیك كردار و اهل كمك به نیازمندان نشان می دهد.كارهای بزرگ او برای چلسی و در درجاتی پایین تر تیم ملی انگلیس باعث شده است كه او عنوان مرد دوم سال فوتبال اروپا را تصاحب كند و یكی از سه كاندیدای مرد سال فوتبال دنیا هم باشد. به واقع لمپارد در یك سال اخیر جوایز متعدد دیگری را هم برده و به عنوان مثال از دیدگاه روزنامه نگاران به عنوان مرد برتر فصل گذشته لیگ انگلیس نیز انتخاب شده است.و بالاترین تعریف و تمجید از وی از جانب خوزه مورینیو مربی چلسی صورت گرفته كه او را كامل ترین بازیكن كنونی جهان فوتبال خوانده است و این اعتقادی است كه چند چهره سرشناس دیگر فوتبال جهان مثل ماتیاس سامر مربی سابق دورتموند و اشتوتگارت هم دارند.با این حال لمپارد از زمان انتقال ۱۱میلیون پوندی اش از وستهام به چلسی در سال ۲۰۰۱ روزهای سخت نیز كم به خود ندیده است. به عنوان مثال در فصل اول بازی در استنفوردبریج، لمپارد بسیار سنگین و كند و كم تحرك توصیف شد و خیلی ها گفتند پول پرداختی برای او بیش از اندازه بوده و وی ارزش اش را نداشته است.در عین حال حتی در آن زمان نیز لمپارد با سختكوشی و فداكاری اش مربیان خود را راضی و متقاعد ساخت و مشخص بود كه سال ها كار زیر نظر پدرش كه راهنمای او و خود یك فوتبالیست مطرح و از «خوب»های زمان خود (و نامش مثل پسرش فرانك) بود، ثمر داده است.
• از پارك ها تا ...
هافبك برجسته كنونی چلسی می گوید: «در آن سال ها پدرم مرا به پارك و زمین های تمرینی اطراف خانه مان می برد تا در كنار هم سن و سال های خود بازی كنم و تمرینات آمادگی جسمانی انجام بدهم.»حتی امروز و در اوج شهرت هم لمپارد مثل بكام اضافه بر تمرینات باشگاهی و گروهی تمرین های اختصاصی و اضافی نیز انجام می دهد و ضربات آزاد متعددی را نیز می زند تا در این زمینه هم پخته شود. اگر جز این بود و این استمرارها در كار نبود، امكان نداشت لمپارد بتواند ماه پیش ركورد حضورهای متوالی را در لیگ برتر انگلیس بشكند و حتی از مرز ۱۶۲ بازی پیاپی نیز عبور كند. كار او بیشتر از آن رو باورنكردنی و عظیم می نماید كه او یك هافبك و مرد وسط میدان است، حال آن دیوید جیمز ركورددار سابق دروازه بان منچسترسیتی است و طبعاً یك سنگربان بسیار كمتر از لمپارد در خطر محرومیت ها و مصدومیت ها و برخوردهای سنگین قرار دارد.لمپارد ظاهراً فقط یك هافبك است، اما او امسال بهترین گلزن تیمش نیز بوده است و هرگاه جلو می رود، با یك شوت و یا یك «پاس گل» برای تیمش فرصت سازی می كند. مهارت و خونسردی او به حدی است كه حتی وظیفه و عنوان پنالتی زن اول تیم ملی انگلیس نیز فراتر از دیوید بكام به وی واگذار شده است. كسی این را هم فراموش نكرده است كه لمپارد در راه صعود مستقیم انگلیس به مرحله نهایی جام جهانی ۲۰۰۶ زننده ۵ گل برای این كشور بود. اگر از پدر او و تاثیرگذاری عمیق او بر كار فرانك گفتیم، باید از نقش هری ردنپ نیز یاد كنیم كه عموی فرانك است و اصول اولیه فوتبال را به او در وستهام آموخت و پایه های استعداد وی را گذاشت.
• بالاتر از همتاهایش
لمپارد برخلاف بسیاری از فوتبالیست های انگلیس از یك طبقه متوسط و فقیر نیامده و برعكس در یك مدرسه خصوصی درس خوانده و نمرات تحصیلی اش هم در سطحی بالا بود و اگر فوتبالیست نمی شد قطعاً در یك دنیای شغلی و تحصیلی و آكادمیك نیز به حد و حدودی قابل توجه می رسید. به همین خاطر بود كه وقتی سال پیش جایزه بازیكن سال لیگ برتر انگلیس را دریافت می داشت، نطقی را ایراد كرد كه از سطح متعارف دانش بسیاری از همتاها و «هم حرفه ای ها»ی او فراتر می رفت. او طی این نطق نه تنها از همبازیانش بلكه تمام اعضای خانواده خود و به خصوص مادرش تشكر كرد، سپس در یك اقدام دیگر طی یك مهمانی كه خودش ترتیب داده بود، ۵۰۰ هزار پوند به عنوان اعانه و كمك نقدی برای كودكان و نوجوانان مبتلا به سرطان جمع آوری كرد.او شاید فقط یك ایراد داشته باشد و آن نداشتن جلال و شكوه فردی رونالدینیو و نبوغ شگفت انگیز وی در كارهای فنی باشد كه همین مسئله سبب می شود به لحاظ تبلیغاتی هم پشت سر وی قرار گیرد.
• فرانك لمپارد در یك نگاه
۱۹۷۸: در ۲۰ ژوئن این سال در رامفورد اسكس انگلیس به دنیا می آید. پدرش فوتبالیست حرفه ای و عضو وستهام است.
۱۹۹۲: خودش نیز در ماه آگوست این سال در ۱۴ سالگی عضو وستهام می شود و ۱۸۷ بازی برای این تیم انجام می دهد.
۱۹۹۵: در ماه اكتبر به طور قرضی به سوانسی می رود.
۱۹۹۹: در ماه اكتبر این سال اولین بازی ملی اش را برای انگلیس در برابر بلژیك انجام می دهد.
۲۰۰۱: در ماه ژوئن در ازای ۱۱میلیون پوند به چلسی منتقل می شود.
۲۰۰۳: تقریباً بازیكن فیكس تیم ملی انگلیس می شود.
۲۰۰۴: در یورو ۲۰۰۴ در سه نوبت برای تیم ملی انگلیس گل می زند.
۲۰۰۵: با چلسی ابتدا در ماه مارس فاتح جام اتحادیه انگلیس می شود و سپس در ماه مه در اولین قهرمانی چلسی در لیگ انگلیس طی ۵۰سال گذشته شریك می شود.
۲۰۰۵: در ماه نوامبر عنوان دومین مرد برتر سال فوتبال اروپا را به دست می آورد.
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست