پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
چشماندازها و افقهای روشن صنعت برق در سال ۸۶
بهار سال ۸۶ با جلوهای دیگر از كار و تلاش در عرصه صنعت برق كشور آغاز شده است
سال ۸۶ ، سالی نو برای درافكندن طرحهای نو برای مقابله و برخوردبامسایل بنیادی و اساسی درصنعتبرقكشور است.
با توجه به پیشبینیهای انجام شده در سال جاری ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق كشور اضافه میشود. علاوه بر آن تا پایان سال ۸۸ كه سال به پایان رسیدن برنامه چهارم توسعه اقتصادی- اجتماعی است ظرفیت نامی كل نیروگاههای كشور به میزان ۵۸ هزار و ۶۸۶ مگاوات خواهد بود.
در سال ۸۸ ، همچنین طول خطوط انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ كیلوولت به ۶۳ هزار و ۴۶۳ كیلومتر مدار خواهد رسید و طول خطهای فوق توزیع ۱۲۲، ۶۳ و ۶۶ كیلوولت نیز از رقم ۹۳ هزار و ۳۵۹ كیلومتر مدار تجاوز خواهد كرد.
ظرفیت ایستگاههای ۴۰۰ و ۲۳۰ كیلوولت نیز در سال جاری و سالهای ۸۷ و ۸۸ نیز افزایش پیدا میكند به گونهای كه ظرفیت این ایستگاهها در سال ۸۸ به ۱۲۶ هزار و ۴۴۱ مگاولت آمپر میرسد و ظرفیت ایستگاههای ۱۳۲ و ۶۳ و ۶۶ كیلوولت هم به میزان ۹۲ هزار و ۳۷۶ مگاولت خواهد رسید.
در ارتباط با بخش توزیع نیز سیاستهای جدیدی در سال ۸۶ مدنظر خواهد بود به گونهای كه در این بخش، فعالیتهای آن برای دستیابی به امور كیفی ارتقاء خواهد یافت. این بخش به تعبیر كارشناسان از نقشی چند جانبه برخوردار است در درجه اول بحث خدمترسانی برای این بخش مطرح بوده و تامین رضایت مشتركان مدنظر است. ضمناً این بخش انرژی برق را به عنوان یك كالای گران قیمت عرضه میكند كه با تشكیل بازار برق و فعالیت گسترده آن، بخش توزیع از اهمیت بیشتری در سال جاری نسبت به گذشته پیدا میكند. بخش توزیع دارای نقشی فنی نیز برای نگهداری، راهبری و توسعه شبكههای توزیع است و در همان حال این بخش حفظ ارتباط و هماهنگی را با دیگر بخشهای بالادست صنعت برق برعهده دارد و به همین دلیل هدایت و راهبری این حجم از فعالیت گسترده در شركتهای توزیع بسیار مهم و اساسی است. بدون تردید سیاستگذاری منسجم و یكپارچگی و داشتن هماهنگی لازم با دیگر بخشهای صنعت برق، بخش توزیع را مقید میكند كه هرچه بهتر و اساسیتر در جهت سیاستهای كلان این صنعت حركت كند.
ارتقای رضایت مشتركان و بهبود بهرهوری اقتصادی و رشد دادن پایداری فنی از جمله اهداف كلان بخش توزیع در سال ۸۶ خواهد بود. در این میان نیز بخش انتقال به دلیل ارتباط گستردهای كه بین تولید و توزیع برقرار میكند جزو كلیدیترین و یا میتوان گفت بنیادیترین بخشهای صنعت برق است. بهمین دلیل در طول برنامه چهارم توسعه كه در سال ۸۸ به پایان میرسد همه ساله به طور متوسط ۵۴۳۶ كیلومتر مدار خطوط انتقال، ۸۴۲۸ كیلومتر مدار خطوط فوق توزیع و ۱۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای انتقال و ۷۷۸۰ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای فوق توزیع به بهرهبرداری خواهند رسید.
در آغاز بهار سال ۸۶ ، گامهای محكم، متین و بنیادی صنعت برق در راه توسعه و تامین برق مطمئن و پایدار همچنان استوارتر برداشته خواهد شد...
منبع : ماهنامه پیک برق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست