جمعه, ۱۶ آذر, ۱۴۰۳ / 6 December, 2024
مجله ویستا
رایحه درمانی
آروماتراپی یا رایحه درمانی یعنی استفاده از عطرها در درمان.
در این روش از روغن های گیاهی خوشبو مانند گل سرخ، لیمو، سنبل، یا نعنا برای درمان استفاده می شود.
این عصاره ها را به صورت ماساژ روی سطح پوست یا در شستشو یا تنفس مستقیم و یا پخش کردن در محل زندگی به کار می برند. از این روش برای تسکین درد، مواظبت از پوست، کاهش اضطراب و خستگی و نیرو بخشیدن به بدن استفاده می شود. عطرها می توانند بر روی حالات خلقی موثر باشند، خستگی و اضطراب را کاهش دهند و باعث آرامش شوند.
هنگامی که عطرها استشمام می شوند از طریق پیاز بویائی و تحریک اعصاب بر روی مغز اثر میگذارند.
روغنها یا عصارههای مورد استفاده در این روش, اسانسهای آروماتیکی(معطر) هستند که از گیاهان, گلها, درختان, میوه ها, پوست درختان, علفها و دانهها استخراج میشوند.و از آنها برای درمان بیماریهای جسمی یا روانی مشخصی استفادهمیشود و میتوانند باعث بهبود و یا پیشگیری از بیماریها شوند.
در این روش از حدود یکصد و پنجاه عصاره استفادهمیشود.
بیشتر این مواد خاصیت ضدعفونی کننده دارند. برخی نیز خواص ضد ویروسی و ضدالتهابی, کاهش دهنده درد، ضدافسردگی و یا خلطآور دارند.
این مواد میتوانند خواص دیگری مانند ایجاد آرامش، بهتر کردن هضم غذا و افزایش دهنده ادرار داشتهباشند. برای ایجاد بهترین آثار درمانی, این اسانسها باید از مواد اولیه خالص و طبیعی تهیه شوند و مواد مصنوعی چنین خواصی ندارند.
رایحه درمانی یکی از روشهایی است که نسبت به سایر روشهای درمانی از پیشرفت سریعی برخوردار بوده است و به صورت گستردهای در منازل، کلینیکها و بیمارستانهابرای موارد مختلفی از جمله کاهش درد حین زایمان، کاهش درد ناشی از عوارض شیمی درمانی در بیماران سرطانی و توانبخشی بیماران قلبی استفاده می شود.
در کشور ژاپن مهندسان از عطرها برای طراحی فضای داخلی استفاده میکنند. در چنین مواردی به طور مثال از رایحه سنبل یا رزماری که بین مشتریها منتشر میشود برای آرامش بخشیدن به کسانی که منتظر هستند استفاده میشود و یا از عطر لیمو و اوکالیپتوس برای جلوگیری از کاهش هوشیاری کارمندان بانک به کار می رود.
● تاریخچه رایحهدرمانی:
این روش سابقه شش هزار ساله و یا بیشتر دارد. در یونان، روم و مصر باستان همگی از مواد معطر برای درمان استفاده میکردند. به توصیه پزشک مصری ایمهوتپ، از روغن های معطر برای استحمام، ماساژدادن و مومیاییکردن اجساد در شش هزار سال پیش استفادهمیکردند. در مصر باستان ایمهوتپ خدای طبابت و درمان بود. هیپو کارت (در یونان باستان) خدای پزشکی بود و از حمامهای رایحهدرمانی و ماساژ و از دود کردن مواد معطر برای درمانکردن مردم آتن استفادهمیکرد.
رایحه درمانی نوین در سال۱۹۳۰ دوباره شکل گرفت. هنگامی که شیمیدان فرانسوی، رنه موراسین گاته فوس، واژه آروماتراپی (رایحه درمانی ) را برای استفاده درمانی از عطرها ابداع کرد. او شیفته خواص سنبل در درمان زخمهای سوختگی دست خود بدون برجا گذاشتن هیچ اثری ( اسکار زخم ) شد.سپس شروع به تحقیق در مورد خواص درمانی عطرها در درمان بیماریهای جسمی و روانی کرد. در طول جنگ جهانی دوم جراح فرانسوی ارتش دکتر جین والنت، از عصارههای معطر به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کرد.پس از آن مادام, مارگارت ماروی, رایحه درمانی را به عنوان یک روش درمانی گسترش داد.
او عطرهای مختلف را برای درمان بیماریها تجویز می کرد.او به استفاده از عطرها برای ماساژ دادن در درمان اعتبار بخشید.
▪ رایحه درمانی هنگامی که عطرها به صورت همزمان بر جسم و ذهن اثر کنند بیشترین تاثیر را دارد.
رایحه درمانی چه کار می کند؟
ـ عطرها حس قدرتمند بویایی را تحریک میکنند. بوهایی که ما استشمام میکنیم آثار مشخصی روی احساسات ما دارند. پزشکان دریافتهاند که در بیمارانی که حس بویایی خود را از دست دادهاند در ریسک ابتلا به مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار دارند. ما انسانها قدرت تشخیص ۱۰۰۰۰ نوع بوی مختلف را دارا هستیم.
تحریکات بوهای مختلف از طریق مژکهای بویایی به سیستم لیمبیک (قسمتی از مغز که خلق و خو، روحیات و قدرت یادگیری ما را کنترل می کند ) میروند.مطالعات با استفاده از امواج مغزی نشان دادند که بوی سنبل امواج آلفای مغز را در قسمت پشت سر افزایش میدهد,که این امواج نشاندهنده آرامش هستند. بوی یاس امواج بتا را در ناحیه جلوی مغز افزایش میدهد, که با وضعیت هوشیاری بیشتر در ارتباط است.
مطالعات دانشمندان نشان داده است که عطرها از موادی تشکیل شدهاند که میتوانند آثار خاصی بر جسم و روح ما داشته باشند.ترکیبات شیمیایی آنها پیچیدهاست , ولی بیشتر شامل الکلها، استرها و آلدئیدها هستند. در ادامه در مورد مواد موثر عطرها، کاربردهای درمانی و تحقیقات انجام شده صحبت خواهیمکرد.
دوستان عزیز این مطالب صرفا برای افزایش آگاهی شما از سایت های معتبر جمعآوری و ترجمه شده است و نه برای استفاده درمانی. برخلاف نظر اکثر مردم برخی داروهای گیاهی در صورتی که بیرویه استفاده شوند میتوانند بسیار مهلک باشند.با تشکر از توجه شما.
دکتر حامد ترکمان
منبع : سایت سیمرغ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست