چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
اقتدار مورالس
![اقتدار مورالس](/mag/i/2/eqnbk.jpg)
ایالات متحده آمریکا در صدد بود تا با اعمال نفوذ در همه پرسی اخیر بولیوی ضربه سختی را به مورالس و چپ گرایان آمریکای لاتین وارد نماید.اما پیروزی مورالس در این همه پرسی معادلات کاخ سفید را بر هم ریخت. رئیس جمهور بولیوی تاکید کرده است که رای مثبت مردم برای ابقای وی نشان دهنده حمایت مردم از اقدامات و اصلاحات دولت است. اوو مورالس پس از اعلام نتایج همه پرسی در این کشورکه با هدف تعیین سرنوشت رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور و ۹ فرماندار این کشور برگزار شد، اظهار نمود که مردم بولیوی با رای اعتماد به وی از طرح های دولت از جمله ملی شدن شرکت ها و نهادها حمایت کردند. رئیس جمهور بولیوی همچنین مخالفان خود را برای پیشرفت و توسعه کشور به آشتی ملی دعوت کرد. در همه پرسی سراسری شصت درصد مردم بولیوی به ابقای ایوو مورالس رای مثبت دادند.در این انتخابات همچنین هشت تن از وزرای دولت نیز حضور داشتند. چهار تن از فرمانداران ایالتی از حزب مخالف و عضو کابینه دولت با پیروزی در سمت خود باقی ماندند.اقدامات مورالس باعث شکاف میان مردم فقیر و ثروتمند و همچنین غرب و شرق بولیوی شده است.
پیروزی مورالس در همه پرسی بولیوی با استقبال شدید هوگوچاوز رئیس جمهور ونزوئلا همراه بود. رئیس جمهور ونزوئلا پیروزی اوو مورالس همتای بولیویایی خود در همه پرسی در این کشور را پیروزی تمام آمریکای لاتین می داند. چاوز در این خصوص معتقد است: “آنچه که در بولیوی بهوقوع پیوست پیروزی در برابر امپریالیسم تلقی می شود. در جریان همه پرسی اخیر بولیوی طرح جنگ امپریالیسم با شکست روبرو شد. آمریکا باید بداند که انقلابی آرام در آمریکای جنوبی در جریان است و در همین راستا مردم بولیوی راه درست توسعه را نشان دادند. “ رئیس جمهور بولیوی رسانه های وابسته به جناح محافظه کار را بازنده بزرگ همه پرسی اخیر در این کشور دانسته است. اوو مورالس که در جریان همه پرسی یکشنبه هفته گذشته در این کشور با کسب بیش از ۶۷ درصد آرا در سمت خود ابقا شداعلام نموده است که رسانه های وابسته به جناح محافظه کار در صدد بی اعتبار کردن دولت وی و زیر سوال بردن دموکراسی بر آمدند اما بازنده بزرگ همه پرسی شدند. به عقیده مورالس،این رسانه ها به حقوق شهروندان در خصوص اطلاع رسانی صحیح احترام نگذاشتند و به اتهام زدن و بدنام کردن دولت پرداختند اما پاسخ مردم در همه پرسی حمایت از پروسه تحولات در بولیوی بود. مورالس تصریح نموده است که رسانه های در اختیار مالکین، سرمایه داران و شرکت های فرا ملیتی قبل از برگزاری همه پرسی انواع اتهامات را به دولت وارد کردند اما شاهد هستیم که در نهایت مردم خود را تحمیل کردند.
رئیس جمهور بولیوی که از ابتدای سال ۲۰۰۶ قدرت را در این کشور در دست گرفته است در انتخابات قبلی کمتر از ۵۴ درصد آرا را به دست آورده بود اما بر اساس نتایج رسمی در همه پرسی اخیر موفق به کسب ۶۷ درصد آرا شد. در نهایت اینکه پیروزی اخیر مورالس در همه پرسی بولیوی می تواند نقطه آغازی دیگر برای مخالفان امپریالیسم نوین در آمریکای لاتین باشد.بر این اساس چاوز ومورالس به عنوان دو سیاستمدار محبوب در آمریکای لاتین می توانند معادلات سیاسی و اقتصای منطقه را در راستای مقابله با سیستمهای توسعه طلبانه آمریکای شمالی ترسیم نمایند.
حامد رشیدی
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست