چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مرگ سیاسی جناح سازشکار فلسطین
کابوس جنگ ۳۳ روزه با حزب الله لبنان همچنان ذهن مقامات ارشد صهیونیستی بویژه ژنرالهای ارتش صهیونیستی را به خود مشغول داشته و آنها را به شدت آزار می دهد. به گزارش روزنامه صهیونیستی « هاآرتص » « ایهود باراک » وزیر جنگ جدید اسرائیل برای پشت سرگذاشتن این کابوس در تدارک انجام چند فقره عملیات نظامی برآمده تا احساسات سرکوب شده و سرخوردگی ارتش رژیم صهیونیستی را احیا کند. « هاآرتص » از تمرین عملیات ارتش صهیونیستی برای تصاحب کرانه غربی رود اردن سخن به میان آورده و تصریح کرده است که این عملیات در واقع شبیه سازی یک جنگ احتمالی در کرانه باختری به معنای تمرین برای جنگ شهری ارزیابی شده است . پیش از این قرار بود چنین عملیاتی در اوایل بهار یا اوایل تابستان به اجرا درآید ولی با در نظرگرفتن تحولات داخلی فلسطین که نوار غزه بطور کامل در اختیار « حماس » قرار گرفته و فتح و تشکیلات خودگردان به ریاست محمود عباس تقریبا بر کرانه باختری نقش اول را ایفا می کنند این عملیات « بدون توجیه » تلقی شد و مسکوت ماند.
شواهدی دردست است که نشان می دهد کودتای محمود عباس و جناح فتح علیه دولت « اسماعیل هنیه » در اصل یک طرح اسرائیلی برای تقویت روحیه صهیونیست ها بوده که در نوار غزه با ناکامی هم پیمان صهیونیست ها به شکست انجامید و عملا غزه از کنترل محمود عباس خارج شد. صهیونیست ها در همان مقطع در فکر استفاده از توان نظامی در هر مقیاس مورد نیاز در کرانه باختری برآمدند تا این منطقه را بطور کامل در اختیار محمود عباس قرار دهند و در واقع بهانه ای برای انجام عملیات نظامی در کرانه باختری بدست آورند تا به سرکوب فعالان اسلامی بپردازند. لکن به دلایلی که هنوز کاملا بازگو نشده حماس فعالیتهای خود را در کرانه باختری تعطیل کرد و عملا صهیونیست ها فرصتی برای انجام عملیات نظامی در کرانه باختری بدست نیاوردند. اسرائیل سپس با حمله هوائی به سوریه و حتی بمباران چند هدف در خاک سوریه سعی داشت با دمشق درگیر شود تا بلکه روحیه درهم شکسته در ارتش اسرائیل را تحریک و تقویت کند اما این طرح نیز بدون نتیجه رها شد.
صهیونیست ها سپس با همکاری واشنگتن در فکر به راه انداختن کنفرانس صلح پائیزی در « آناپولیس » برآمدند تا بلکه از این طریق به نمایش همبستگی اعراب و اسرائیل بپردازند و چنین وانمود کنند که از عواقب خفت بار شکست در جنگ ۳۳ روزه با حزب الله لبنان نجات یافته اند و اعراب از همراهی با اسرائیل استقبال می کنند ولی چشم انداز روشنی برای کنفرانس صلح پائیزی هم متصور نیست . « محمد حسنین هیکل » سیاستمدار با نفوذ مصری از کنفرانس آناپولیس بعنوان مقدمه ای برای حضور اسرائیل در بازارهای عرب و تصاحب قدرت اقتصادی دنیای عرب توسط صهیونیستها یاد می کند و درباره عواقب ناخوشایند همدستی با صهیونیست ها در این مقوله هشدار می دهد. این در حالیست که « اسماعیل هنیه » و جناح حماس از شرکت کنندگان احتمالی اجلاس آناپولیس بعنوان خیانتکارانی یاد می کند که از پشت به ملت فلسطین خنجر می زنند و راه همکاری و همدستی با اشغالگران را در شرایطی انتخاب کرده اند که اسرائیل دچار سردرگمی و شکست شده است .
طرح عملیات تمرینی ارتش صهیونیستی در چنین شرایطی آنهم در مقیاس رسانه های صهیونیستی صرفا جنبه تهدید دنیای عرب را دارد و هدف آنست که از این طریق سعی شود که مرتجعین عرب را برای پیوستن به اسرائیل تشویق و تا حدودی مرعوب سازند و چنین وانمود سازند که در صورت شکست کنفرانس آناپولیس نظامیان اسرائیلی برای تضمین ادامه حیات ننگین اسرائیل وارد عمل خواهند شد. همین امر نشان می دهد که موجودیت اسرائیل بر اثر جنگ ۳۳ روزه تا چه حد متزلزل شده و مورد سئوال قرار گرفته است . اینکه چنین تهدیداتی تا چه حد مبتنی بر واقعیات است سئوال مهمی است که بایستی برای یافتن پاسخ آن تلاش کرد ولی مسئله اینست که توسل به چنین اقداماتی ممکن است اوضاع را به مراتب وخیم تر از شرایط امروزی به زیان اسرائیل تغییر دهد و روند تحولات را بازهم به زیان اسرائیل تثبیت کند.
در میدان عمل اگر قرار باشد اسرائیل به یک سرزمین فلسطینی حمله کند طبعا ترجیح می دهد که این سرزمین غزه باشد ولی در غیاب جاسوسان و خبرچینان « فتح » در غزه احتمال موفقیت چنان عملیاتی نزدیک به صفر است و حال آنکه گمانه زنیهائی وجود دارد که حتی شکست سنگین اسرائیل در غزه را همانند شکست در جنگ ۳۳ روزه را پیش بینی کرده اند . حتی در طیف صاحبنظران هم پیمان اسرائیل به صهیونیست ها توصیه می شود که از انجام عملیات جنون آمیزی که هیچ احتمال موفقیتی برای آن متصور نیست امتناع کنند و این احتمال را در نظر بگیرند که حوادث جنوب لبنان و بویژه ناکامیهای مطلق ارتش صهیونیستی برای تسخیر « بنت جبیل » تکرار شود. فراموش نکنیم که کوماندوهای ویژه و نیروهای برگزیده اسرائیلی با حملات سنگین و متمرکز خود نیز نتوانستند « بنت جبیل » را از دست نیروهای حزب الله لبنان خارج کنند و حتی برای چند ساعت هم که شده پرچم اشغالگران را بر روی خاک این منطقه نصب کنند. البته اسرائیل حتی خبرنگاران نظامی متعددی را با هزینه های سنگین از گوشه و کنار جهان به منطقه عملیاتی برده بود تا خبر پیروزی نظامی احتمالی اسرائیل را بدون فوت وقت از همان جا به دنیا مخابره کنند ولی خبرنگار خبرگزاری فرانسه از همانجا به دنیا اعلام کرد که فشار سنگین ارتش اسرائیل برای نفوذ به « بنت جبیل » با شکست تحقیرکننده ای مواجه شده و نیروهای نظامی اسرائیل برای فراز از جبهه عملیاتی به بهانه های مختلفی متوسل می شوند و وی شخصا در جبهه اسرائیل فرماندهی را مشاهده کرده که از شدت ترس و فشار روانی لباس فرماندهی خود را ملوث کرده بود!
اینکه چرا تصرف « بنت جبیل » برای رهبران اسرائیل و ژنرالها و فرماندهان ارشد صهیونیستی تا این اندازه « حیاتی » شده است به موضوعی برمی گردد که « سیدحسن نصرالله » دبیرکل حزب الله لبنان در سفر به « بنت جبیل » آنرا دژ تسخیرناپذیر ملت لبنان معرفی کرد و در اجتماع عظیم ساکنان این منطقه . بنیان رژیم صهیونیستی را سست تر از خانه عنکبوت خواند.
آنچه در این میان اهمیت دارد رسوخ و نفوذ روحیه تمرد و فرار از جنگ در ساختار ارتش صهیونیستی است که زنگهای خطر را برای ژنرالها و سیاستمداران به صدا درآورده است . برخی گزارشات حاکیست که در دوران وزارت « عمیر پرتز » وزیر جنگ سابق اسرائیل در طول دوران جنگ ۳۳ روزه دستکم ۳۵ نفر در رده های مختلف نظامی از صحنه های جنگ بدون هماهنگی با فرماندهان خود گریخته و یا در صحنه های جنگی از اجرای دستورات مافوق تمرد کرده اند. بر این مسئله بایستی موضوع « مهاجرت منفی » را نیز افزود. این پدیده نشانگر آنست که تعداد مهاجرین از سرزمینهای اشغالی از تعداد کسانیکه با فریب شبکه های صهیونیسم جهانی به اسرائیل مهاجرت می کنند بیشترشده و در واقع عده کسانیکه از اسرائیل می گریزند بیش از کسانی است که با فریبکاری و نیرنگ به اسرائیل فرستاده می شوند.
دقیقا به همین دلیل است که وزارت جنگ اسرائیل برای احیای روحیه صهیونیست ها تحت فشار قرار گرفته ولی نگرانی عمده در تل آویو و حتی واشنگتن اینست که مبادا یک عملیات از نوع جنگ ۳۳ روزه به نتایج کاملا معکوسی منجر شود و روند تحولات را در مسیری برگشت ناپذیر به حرکت درآورد و شتاب حرکت اسرائیل در ناکامیهای بی انتها را دوچندان کند. مقامات صهیونیستی با همین دیدگاه به مسائل امروز فلسطین می نگرند و در عین اصرار برای یافتن راه حل مطمئن در جهت احیای روحیه و ارتش و سیاستمداران امیدوارند که شکست و ناکامی در جبهه فلسطینی را بدون هزینه کردن از اسرائیل به دست آورند.
اعمال فشار بر جناح خائن فتح و محمود عباس برای رویاروئی روزافزون با جنبش حماس و دولت « اسماعیل هنیه » دقیقا با همین انگیزه صورت می گیرد که حتی به قیمت بی اعتباری فتح و اثبات مزدوری طیف محمود عباس هم بایستی این فشار سیاسی ـ تبلیغاتی علیه نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین حفظ و بلکه افزایش یابد. بدین ترتیب سئوال اینست که چرا ناگهان رسانه های صهیونیستی از طرح اجرای عملیات تمرین نظامی ارتش صهیونیستی در کرانه باختری سخن بمیان می آورند جدی ترین احتمال اینست که محمود عباس و جناح خائن فتح را برای خیانت بیشتر و اعمال فشار بیشتر علیه حماس تحت فشار روحی ـ تبلیغاتی بگذارند و به آنها چنین القا کنند که اگر برای یکسره کردن کار حماس به توفیقی نرسند حتی کرانه باختری را هم در جریان یک عملیات نظامی اسرائیل از دست خواهند داد.
رفتار اخیر صهیونیست ها با جناح خائن فتح و طیف محمود عباس دقیقا همین دیدگاه را تقویت می کند که آنها با تحقیر تطمیع و تهدید جناح سازشکار سعی دارند از آنها امتیازات بیشتری را بگیرند و از آخرین ظرفیت ها برای تضمین روند سازش با اشغالگران بهره گیری کنند. منابع صهیونیستی و مقامات ارشد نظامی در این زمینه مطالبی را فهرست کرده اند که جمع بندی نهائی آن چشم انداز تاریکی را برای جناح خائن فتح ترسیم می کند.
۱) کنفرانس صلح پائیزی در آناپولیس کمترین شانسی برای موفقیت ندارد و این روند سیاسی ـ تبلیغاتی برای احیای موقعیت اسرائیل پیشاپیش محکوم به شکست است .
۲) تا زمانیکه جنبش حماس و دولت منتخب آن کنترل کامل نوار غزه را در اختیار دارد و توافقات قبلی جناح خائن فتح با اسرائیل را به رسمیت نشناسد و ازجمله موجودیت اسرائیل را به رسمیت نشناسد و در عین حال بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان اصرار می ورزد هیچگونه پیشرفتی متصور نخواهد بود.
۳) با درنظرگرفتن بافت جناح خائن فتح و طیف محمود عباس این احتمال که آنها بتوانند جنبش حماس و دولت اسماعیل هنیه را بهر قیمت ممکن و حتی بکمک حمایت خارجی از میان بردارند بسیار غیرممکن بنظر می رسد و در نتیجه محمود عباس و جناح خائن فتح ویژگیهای مورد انتظار به عنوان « شریک صلح » را فاقد است . بدین ترتیب اهداف رژیم غاصب و تروریستی اسرائیل از طریق دادوستدهای سیاسی با طیف محمود عباس قابل دسترسی نیست . با درک این مسائل و جمع بندی آن بنظر می رسد که طیف محمود عباس و جناح خائن فتح در واقع دراند گور خود را بدست خود می کنند و آینده سیاسی خود را در مسیری پرشتاب در معرض مخاطرات جدی قرار داده اند. در واقع جناح فتح و محمودعباس دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند و این بمنزله « مرگ سیاسی جناح سازشکار فلسطین » است .
بدین ترتیب هیچ چیز در قلمرو صهیونیستی برای اجرای برنامه های آینده پنهان از دیدگاه ناظران سیاسی منطقه نیست . مسئله کاملا روشن است . یا جناح خائن فتح و محمودعباس می توانند با دریوزگی و رفت وآمدهای سیاسی دربارهای بی افتخار عرب را به نمایش سیاسی ـ تبلیغاتی در کنفرانس صلح پائیزی در آناپولیس بکشانند و نمایش موفقی به سود اسرائیل برپا شود یا آنکه این اجلاس هم با شکست اسرائیل به پایان می رسد و این پایان عمر سیاسی طیف سازشکار محمود عباس و جناح خائن فتح است که با تحرکات همه جانبه اسرائیل برای حذف کامل سازشکاران به دست اسرائیل و روی کارآوردن طیف جدیدی از مزدوران اسرائیل در کرانه باختری به اجرا درخواهد آمد. این اقدام البته نیازی به عملیات نظامی ندارد ولی بهر قیمت ممکن و حتی عملیات نظامی هم لازم الاجراست . این بار وقتی « احمد قریع » رئیس گروه مذاکره فلسطینی قرار بود درباره مسائل فیمابین با وزیر خارجه اسرائیل دیدار کند نظامیان اسرائیلی به وی اجازه عبور از پست های ایست و بازرسی را ندادند. این بدان معناست که سازشکاران فلسطینی دیگر حتی ارزش تحقیرشدن هم ندارند!
رژیم صهیونیستی برای پشت سرگذاشتن کابوس جنگ ۳۳ روزه با حزب الله لبنان در تدارک چند فقره عملیات نظامی برآمده تا احساسات سرکوب شده و سرخوردگی ارتش صهیونیستی را احیا کند
« هاآرتص » از تمرین عملیات ارتش صهیونیستی برای کرانه غربی رود اردن سخن بمیان آورده و تصریح کرده که این عملیات در واقع شبیه سازی یک جنگ احتمالی و بمعنای تمرین جنگ شهری است
حمله هوائی به سوریه کنفرانس صلح پائیزی در آناپولیس کودتای محمود عباس علیه حماس و تمامی طرحهای سیاسی ـ تبلیغاتی رژیم صهیونیستی در یکساله اخیر با هدف مقابله با کابوس این رژیم در جنگ لبنان و احیای افسانه شکست ناپذیری اسرائیل مطرح شده است .
رژیم صهیونیستی برای تهدید اعراب در جهت تشویق به حمایت از کنفرانس آناپولیس ادعا می کند که در صورت شکست کنفرانس صلح پائیزی نظامیان اسرائیلی برای تضمین ادامه حیات ننگین این رژیم غاصب وارد عمل خواهند شد .
دستپاچگی سران رژیم صهیونیستی در یکسال اخیر بخوبی نشان می دهد که شکست در جنگ ۳۳ روزه تا چه حد موجودیت اسرائیل را متزلزل کرده و حیات آنرا را مورد سئوال قرار داده است
مسئله اینست که توسل به اقدامات نظامی جنون آمیز صهیونیست ها ممکن است اوضاع را بمراتب وخیم تر از شرایط امروزی به زیان آنها تغییر دهد.
صهیونیست ها ترجیح می دهند در غزه علیه حماس وارد عمل شوند ولی در غیاب جاسوسان و خبرچینان فتح در غزه احتمال موفقیت عملیات نظامی اسرائیل نزدیک به صفر است . نظامیان ارشد صهیونیستی شکست در غزه را همانند جنگ ۳۳ روزه پیش بینی کرده اند .
حتی در طیف صاحبنظران هم پیمان اسرائیل به صهیونیست ها توصیه می شود که از انجام عملیات جنون آمیزی که هیچ احتمال موفقیتی برای آن متصور نیست اجتناب کنند و نگران تکرار ناکامیها در « بنت جبیل » باشند .
اسرائیل برای انعکاس خبر پیروزی احتمالی در عملیات اشغال « بنت جبیل » لبنان خبرنگاران جنگی را از هرگوشه جهان به منطقه آورده بود ولی در میدان عمل همان خبرنگاران گزارشات شکست سنگین اسرائیل را به دنیا مخابره کردند .
رسوخ و نفوذ روحیه تمرد و فرار از جنگ در ساختار ارتش صهیونیستی زنگهای خطر را برای ژنرالها و سیاستمداران رژیم صهیونیستی به صدا درآورده است .
اعمال فشار بر جناح خائن فتح و طیف محمود عباس برای رویاروئی با جنبش حماس دقیقا با این انگیزه صورت می گیرد که حتی به قیمت بی اعتباری سازشکاران فشار علیه نیروهای مقاومت بیشتر شود ولی این اقدام نتایج معکوس داده است .
صهیونیست ها به این جمع بندی رسیده اند که محمود عباس و جناح خائن فتح ویژگیهای مورد انتظار بعنوان یک « شریک صلح » را فاقدند و دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند .
جناح فتح و محمود عباس با خوش خدمتی برای صهیونیستها در واقع گور خود را بدست خود می کنند و آینده سیاسی خود را در مسیری پرشتاب در معرض مخاطرات جدی قرار داده اند. این بمنزله مرگ سیاسی جناح سازشکار فلسطینی است .
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست