چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اینترنت ازجنسی دیگر تبــلیغـــات


اینترنت ازجنسی دیگر تبــلیغـــات
● اینترنتII
آیکون ساعت شنی با وجود گسترش و بزرگ شدن هر لحظه اینترنت (World wide web) هنوز کند می چرخد و اینترنت به (World wide wait) تبدیل شده است. کاربران چه قدیمی و چه جدید فهمیده اند بازی درحال عوض شدن و قواعد اینترنت در حال تغییر و نو شدن است تا راه خود را به سوی آنچه اینترنت II نامیده می شود، پیداکند.
اینترنت کنونی قابلیت اجرای برنامه های کاربردی نسل بعد را ندارد و درحال جان کندن است.
آیا سرعت کنونی اینترنت برای دریافت و ارسال فایل ها در سال های آینده قابل قبول خواهدبود؟ آیا نمی توان در سطح جهان از رایانه هایی که در حال کار نیستند برای پردازش اطلاعات سنگین استفاده کرد؟ پاسخ سؤالات فوق به راهی ختم خواهدشد با عنوان اینترنت II.
اینترنت برتر از تمام فناوری هایی ظاهر شده است که جهان را به هم مرتبط می سازد. اما این فناوری نیز مانند سایر فناوری های دیگر آفت هایی دارد مانند هکرها، ویروسها و غیره.
اینترنت کنونی را در حقیقت می توان نسخه توسعه یافته شبکه ARPANET نامید. شبکه ای که در سال ۱۹۶۹ توسط سازمان ناسا پایه گذاری شد و سپس چند دانشگاه آمریکا به این شبکه پیوستند و بعد نیز به مرور کشورها عضو این شبکه یکپارچه شدند.
هدف اصلی و ابتدایی از راه اندازی شبکه آرپانت امورتحقیقاتی و پژوهشی بود. اما این شبکه بعدها در جهت اهداف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره نیز به کار گرفته شد.
تعمیر و رفع مشکلات شبکه کنونی اینترنت سخت و دشوار شده است، بنابراین محققان برروی امکان ایجاد شبکه جهانی جدید درحال مطالعه و تحقیق هستند که این شبکه با نام اینترنت II شناخته می شود.
اینترنت کنونی از پروتکل IPV۴ استفاده می کند که نزدیک به ۲۰ سال قدمت دارد و به عقیده بعضی عمر این پروتکل به سر آمده است. مشکل اصلی در این پروتکل تعداد محدود آدرس های IPV۴ برای پشتیبانی از اینترنت فعلی و اینترنت II است. پدیده اینترنت II یا Grid Technology پدیده ای است که به عنوان جانشین اینترنت فعلی در بعضی از کشورها شناخته شده است. اینترنت II با داشتن بهترین و سریع ترین ابزارهای جست وجو (Search)، سرعت بسیار بالا و داشتن امکانات قوی برای تحقیق و پژوهش جایگزین شایسته اینترنت در سال های آتی خواهدبود. سرعت انتقال اطلاعات در یک پایگاه اینترنت II ده ها گیگابایت در ثانیه خواهدبود، البته هنوز زمان زیادی برای رسیدن به اینترنت II وجوددارد. این فناوری حاصل همکاری ۱۳۰ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی به منظور توسعه اینترنت به صورت شبکه ای با قابلیت های پیشرفته تر برای تحقیقات و آزمایش های دانشگاهی است.
● مبنای کار اینترنت II
طراحی اینترنت II که با اینترنت کنونی نیز سازگار است، مسیری را در جهت دستیابی به پهنای باند بیشتر و نرخ انتقال اطلاعات افزون تر مهیا می کند. لذا امتیازات اینترنت II توانایی یکپارچه کردن شبکه های محلی و بومی، افزایش اطمینان و افزایش ظرفیت شبکه است.
در اینترنت II برخلاف اینترنت کنونی از پروتکل IPU۶ به جای پروتکل IPU۴ استفاده می شود. (internet protocol version). در اصل شماره IP که در حال حاضر از ۴ بخش تشکیل شده است در اینترنت II شش بخشی خواهدبود که این تغییر پروتکل افزایش پهنای باند را به دنبال خواهدداشت و زمان دسترسی به اطلاعات به زمان حقیقی بسیار نزدیک تر می شود.
● کاربردهای اینترنت II
با تبدیل اینترنت کنونی به اینترنت II در تمام گرایش های فنی، مهندسی، علوم و غیره می توان شاهد تغییرات شگرفی بود که در زیر به عنوان نمونه به چند مورد از آنها اشاره می شود.
▪ پزشکی: تصویربرداری سه بعدی از اعضای بدن و معاینه تخصصی پزشکی از راه دور، بدون حضور پزشک در محل بیمار
▪ سرگرمی: ارائه تصاویر ویدیویی با سرعت و کیفیت بسیار بالا به صورت دو طرفه
▪ آموزشی: ایجاد امکانات آموزشی میان دو مؤسسه دور از هم و تعامل استاد و دانشجو بدون نیاز به حضور استاد و دانشجو در کلاس درس
▪ نجوم: کنترل تلسکوپ از راه دور و مشاهده اطلاعات دریافتی از تلسکوپ به صورت بلادرنگ
● مزایای اینترنت II
درحقیقت می توان گفت اینترنت II برای سه منظور مهم طراحی شده است:
۱) افزایش پهنای باند اطلاعاتی (Band width)
۲) چندکاره بودن شبکه (Multi task)
۳) امنیت بالای دریافت و اجرای اطلاعات (Securiety)
● افزایش پهنای باند
اگر جزو کاربران اینترنت کنونی هستید، حتماً از کندی سرعت اینترنت شاکی و گله مند هستید. شما در بهترین حالت dial up سرعتی حدود ۴۴mbps را خواهید داشت و در صورت استفاده از سرویس های ADSL این سرعت اندکی افزایش یافته و تا ۵۱۲mbps و یا بیشتر هم خواهد رسید (البته با افزایش هزینه های شما) - ممکن است سرعت دریافت و ارسال اطلاعات برای شما اهمیت حیاتی داشته باشد - در این موقع مجبور خواهید بود که بیشتر هزینه کرده و به سراغ سرویس های vsat بروید که بعد از گرفتن مجوزهای لازم، این سرویس برای شما فعال خواهدشد و البته هزینه های زیادی را نیز باید برای استفاده از این سرویس به صورت ماهیانه پرداخت کنید.
مواردی که در بالا عنوان شد تنها گوشه هایی از مشکلات دستیابی به اینترنت کنونی است، یکی از مهم ترین اهداف اینترنت II دستیابی به پهنای باند بیشتر برای کاربران است که همزمان با افزایش سرعت دریافت و ارسال اطلاعات درخواستی، پهنای باند تخصیص یافته به کاربران و مشترکان نیز در این سرویس افزایش پیداکند.
● چندکاره بودن شبکه
تنها مزیت اینترنت II در افزایش پهنای باند خلاصه نمی شود. آیا نمی توان از سرعت و قدرت رایانه ها در مواقعی که کاربران با آن کاری انجام نمی دهند برای انجام امور محاسباتی دقیق و سریع بهره گرفت؟
در اینترنت II امکانی فراهم شده است تا کاربران در صورت تمایل و اعلام آمادگی شخصی جهت دراختیار گذاشتن منابع سخت افزاری خود در شبکه به صورت رایگان قادر به انجام این کار باشند.
کافی است که شما با وصل شدن به آدرس یک پایگاه اینترنتی که از پروتکل های اینترنت II پشتیبانی می کند، Screen saver دلخواه خود را نصب کرده و در مواقعی که از رایانه خود استفاده نمی کنید به سایر کاربران اجازه دهید که از منابع سخت افزاری رایانه شما جهت پردازش های سنگین استفاده کنند و درحقیقت رایانه خود را درمواقع بیکاری وقف امور پژوهشی و تحقیقاتی کنید تا شما نیز در پیشرفت علم نقشی برعهده داشته باشید و نیز با ایجاد امکان استفاده از منابع سخت افزاری سایر رایانه ها، رایانه خانگی خود (pc) را به ابرقدرتی بی رقیب تبدیل کنید.
● امنیت بالای دریافت و ارسال
اینترنت فعلی با مشکلات امنیتی بسیاری دست به گریبان است. هکرها، فیشرها و غیره همواره در کمین نشسته اند تا در صورت کوچک ترین غفلت شما و یا سرویس دهنده شما اطلاعات شما را دزدیده و به حراج بگذارند.
هر از چندگاهی نسخه های اصلاح شده آنتی ویروس ها، آنتی اسپم ها، آنتی تروژن ها و غیره برروی شبکه دراختیار کاربران قرارمی گیرد و شما مجبور خواهیدبود برای در امان ماندن از شر این میهمان های ناخواسته آنتی ویروس خود را به روز کنید (up to date) با هکرها چه می کنید؟ هکرها همیشه یک قدم از شما جلوتر هستند و هر زمان که اراده کنند سدهای پولادین را شکسته و به web site شما نفوذ خواهندکرد و اطلاعات شما را در چشم برهم زدنی به یغما می برند. برای جلوگیری از نفوذ این دزدان دنیای دیجیتال چه فکری کرده اید؟
اینترنت II سعی کرده است تا حدودی مشکلات امنیتی موجود در اینترنت کنونی را برطرف نماید و با شش بخشی شدن آدرس های اینترنتی تا حدودی امنیت در شبکه ها بالاتر خواهدرفت و از نفوذ هکرها نیز جلوگیری به عمل خواهدآمد.
● فرایندهای اصلی اینترنت II
در اینترنت II فرایندهای زیادی وجودخواهدداشت. اما سه فرایند اصلی این پدیده تکنولوژیک عبارتند از:
۱) گریدهای اطلاعاتی (Data grid)
۲) گریدهای جوینده (Scavenging Grid)
۳) گریدهای محاسباتی (Computing Grid)
▪ Data grid
این gridها وظیفه ذخیره سازی اطلاعات و سپس ارائه آن به کاربران را برعهده دارند.
مشتریان این گریدها بدون توجه به موقعیت مکانی قابلیت دسترسی به این اطلاعات را دارا خواهندبود.
در این نوع گرید دستگاه هایی که با سیستم ارتباط دارند مسئول به اشتراک گذاری اطلاعات هستند.
▪ Scavenging Grid
این گریدها به صورت مداوم به دنبال ظرفیت های خالی در اینترنت هستند تا از منابع آزاد درجهت پردازش های سنگین بهره بگیرد و البته با کسب اجازه قبلی از صاحبان سیستم ها
▪ Computing Grid
این گریدها که بعضی آن را جزئی از scavenging Grid می دانند، وظیفه استفاده از منابع بلااستفاده رایانه های شخصی را در جهت پردازش های نرم افزاری برعهده دارد و سرعت پردازش اطلاعات در این سیستم ها افزایش چشمگیری خواهدداشت و لذا می توانیم نرم افزارهای سنگین را برروی رایانه های قدیمی اجرا کرده و نیاز به ارتقای سیستم ها تا حدودی کاهش پیداخواهدکرد.
نویسنده : وحید نقشینه
منبع : شبکه فن آوری اطلاعات ایران