دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
پیامدهای بیکاری در ایران
![پیامدهای بیکاری در ایران](/mag/i/2/f1j6i.jpg)
نتایج بررسیها نشان میدهد که بیکاری مهمترین عامل فقر در ایران است.
حدود ۶۰ درصد از خودکشیها در ایران به طور مستقیم با مساله بیکاری در ارتباط است.
فقدان فرصت شغلی مناسب برای قشر تحصیل کرده و نخبگان جامعه ایران موجب بروز معضل فرار مغزها شده است و برآورد میشود که سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۲۵ هزار نفر از متخصصان و تحصیلکردههای ایران، کشور خود را ترک میکنند.
نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه (میس)، طرح اختصاص بودجه یک میلیارد دلاری در سال ۲۰۰۲ برای وام دادن به بنگاههای خصوصی کوچک با نرخ بهره پایین جهت ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی جدید را شکست خورده ارزیابی کرد.
این نشریه در یک گزارش به تحلیل موضوع بیکاری در ایران پرداخته است.
به گزارش فارس، نشریه میس در این گزارش که به بررسی تحلیلی نتایج اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بیکاری در ایران پرداخته است، آورده است: بحران بیکاری گسترده در ایران ۴۰درصد مردم این کشور را که ۲۸میلیون نفر را شامل میشود، به زیر خط فقر مطلق یا نسبی برده است. هزینههای اقتصادی بیکاری در ایران به عنوان یک چالش بزرگ اقتصادی تا حد زیادی شفاف، آشکار و قابل محاسبه است و برکسی پوشده نیست که نیروی کار آسیب پذیرترین عامل تولید است و در صورت از دست رفتن یا آسیبدیدن دیگر قابل جبران نیست.
این گزارش در ادامه به نتایج اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بیکاری در ایران پرداخت و افزود: نتایج غیراقتصادی و به عبارت دیگر معنوی بیکاری معمولاً مخفی است و به راحتی نیز قابل محاسبه نیست.
نشریه میس، مهمترین نتیجه اجتماعی و اقتصادی بیکاری در ایران را فقر اعلام کرد و در واقع فقر ایرانیان را ریشه در بیکاری دانست و نوشت: در ایران همانند دیگر کشورها، بیکاری گسترده یک جاده مستقیم به سمت فقر است و مطابق آخرین آمارهای ارائه شده از سوی سازمان رفاه ۱۲درصد از جمعیت این کشور که ۹میلیون نفر را شامل میشود. زیر خط فقر زندگی میکنند و ۱۷درصد یعنی ۱۱میلیون نفر نیز فقیر هستند و این در حالی است که بر اساس آمارهای واقعی ۴۰درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق و نسبی زندگی میکنند و نتایج بررسیها نشان میدهد که بیکاری مهمترین عامل این میزان فقر در ایران است.
این گزارش در ادامه فقر ناشی از بیکاری را موجب بروز دیگر معضلات اجتماعی از جمله خودکشی، طلاق، اعتیاد، فعالیتهای اقتصادی زیر زمینی، جنایت، رشوهخواری و فساد مالی ارزیابی کرد و افزود: حدود ۶۰درصد خودکشی در ایران به طور مستقیم با مساله بیکاری در ارتباط است.
نشریه اقتصادی میس در ادامه به نتیجه دیگر بیکاری در ایران اشاره کرد و نوشت: فقدان فرصت شغلی مناسب برای قشر تحصیل کرده و نخبگان جامعه ایران موجب بروز معضل فرار مغزها شده است و برآورد میشود که سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۲۵ هزار نفر از متخصصان و تحصیلکردههای ایران کشور خود را ترک میکنند.
این گزارش بروز ناامنی و بیثباتی سیاسی را یکی دیگر از نتایج بیکاری در کشور ذکر کرد و نوشت: جوانی که یک فرصت شغلی مناسب در اختیار داشته باشد، انگیزه کمتری برای حضور در اغتشاشهای خیابانی و تظاهراتها علیه حاکمیت این کشور را دارد.
به گزارش فارس، نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه در ادامه به اقدامات انجام شده توسط دولت ایران برای مبارزه با بیکاری در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: دولت ایران اقداماتی همچون آموزش حرفهای، تاسیس پایگاه دادههای اطلاعات، اعتبارات یارانهای و تخصیص مستقیم بودجه به برخی بخشهای اقتصادی که از بیکاری بیشتری رنج میبرند را در پیش گرفت، ولی تاکنون این اقدامات نتایج مختصری به همراه داشته است.
بنابراین گزارش، تلاش دولت ایران برای اعزام نیروی کار به اروپا، جنوب شرق آسیا و دیگر کشورهای منطقه نیز موفق نبود و اعزام چند هزار نفر از میلیونها بیکار دردی را دوا نکرده است.
میس دلایل عدم موفقیت طرح اعزام نیروی کار به خارج کشور را در خصوص بیکاران غیر ماهر سطح پایین دستمزد در کشورهای هند و بنگلادش ذکر کرد و افزود: بیکاران ماهر ایران نیز به اندازه نیروی کار کشورهای اروپای شرقی و دیگر کشورهای توسعه یافته حرفهای و کار کشته نیستند که بتوانند با کارگران ماهر دیگر کشورها رقابت کنند.
این نشریه اقتصادی طرح اختصاص بودجه یک میلیارد دلاری در سال ۲۰۰۲ برای وام دادن به بنگاههای خصوصی کوچک با نرخ بهره حداقل جهت ایجاد ۳۰۰هزار فرصت شغلی جدید را نیز شکست خورده ارزیابی کرد و افزود: تفاهمنامه همکاری که در سال ۲۰۰۴ میلادی بین ایران و سازمان ملل متحد برای حل مشکل بیکاری این کشور امضا شد، نیاز به آزمایش و بررسی بیشتر دارد.
نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه در عین حال با اشاره به این که نرخ رشد جمعیت ایران از ۹/۳درصد در سالهای گذشته به ۴/۱درصد در حال حاضر رسید، ابراز امیدواری کرد، فشار جمعیت بر بازار کار ایران تا پایان دهه جاری خاتمه یابد و نرخ طبیعی بیکاری در این کشور برقرار شود.
ارسال شده توسط : محمود جعفری
منبع : مركز توسعه كارآفرینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست