چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
عرصه نوآوری صنعت برق گسترده است
امسال که سال نوآوری و شکوفایی است در عرصه صنعت برق کشور به ویژه در حیطه تحقیقات و پژوهشها، انسجام مهندسی ارزش، نمونهسازی و مهندس معکوس و ... فعالیتهای بسیارگستردهصورتگرفته و میگیرد.
توسعه فنآوری و تقویت حمایت ساخت داخل تجهیزات و امکانات و ... بخشی از فعالیتهایی که در عرصه صنعت برق در زمینه نوآوری و شکوفایی به مرحله اجرا میرسد.
یکی از جلوههای مهم نوآوری و شکوفایی و خلاقیت در عرصه صنعت برق توجه به امر مهم تحقیقات است؛ زیرا سهم تحقیقات در تولید ناخالص ملی در تمامی کشورها به عنوان یک شاخص مهم مورد توجه بوده و در کشورهای توسعه یافته این رقم نزدیک به ۳ درصد میرسد.
برنامهریزیها در کشور ما برای توسعه تحقیقات به شکلی است که پیشبینی شده در سالهای آتی تولید ناخالص ملی به ۳ درصد و همطراز با کشورهای توسعه یافته ارتقاء یابد.
با تکیه بر این مساله و برای اینکه اهداف والای سال نوآوری و شکوفایی در عرصه صنعت برق به مرحله اجرا برسانیم نیازمند بسیج امکانات پژوهشی موجود و ایجاد ظرفیتهای جدید در امر پژوهش و فنآوری بوده و در این ارتباط باید از نوآوران، محققان، خلاقان و ... حمایت و پشتیبانی کرد.
بدیهی است که ایجاد فرصتهای مناسب برای محققان و دسترسی به راهکارهای آسان و سهلالوصول برای رسیدن به فنآوریهای مورد نیاز در تمامی عرصهها مدنظر است.
در طول یک دهه گذشته، به ویژه در دو سه سال اخیر، صنعت برق گامهای بلندی درمورد نهادینه کردن امر پژوهش، نوآوری و تحقیقات برداشته است.
نگاهی به تاریخچه تحقیقات و پژوهش در صنعت برق کشور بیانگر آن است که از سال ۷۲ فعالیت گستردهای در این زمینه شروع شد که نتیجه این فعالیتها در قالب بند ”ب“ تبصره ۴۹ قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور ظاهر شد و به شرکت توانیر اجازه داده شد که از محل منابع داخلی خود تسهیلاتی را برای نمونهسازی، ایجاد با توسعه خط تولید قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در اختیار پژوهشگران و صنعتگران قرار دهد.
به طور کلی میتوان گفت اهداف تحقیقات در صنعت برق کشور، انجام و اجرای طرحهای تحقیقاتی سودمند و دارای منافع اقتصادی برای صنعت برق بوده که به روزآوری و نوآوری در صنعت برق دنبال میکند.
به همین دلیل است که برای توسعه و گسترش نوآوری در تحقیقات،انجام پژوهش و تحقیق به شرکتهای برق منطقهای واگذار شده و حذف فعالیتهای موازی در فرآیندهای مرتبط با امر تحقیقات صورت گرفته است.
به منظور پیشبرد اهداف پژوهشی و نوآوری در صنعت برق کشور موضوع استاندارد و کنترل کیفیت ساخت داخل مورد توجه قرار گرفته است. بدین ترتیب که در زمینه استاندارد کنترل کیفیت،تاکید بیشتر بر بازرسی و کنترل کیفی است.
در همین زمینه تعیین استانداردهای دارای اولویت تدوین، تدوین استانداردها و ابلاغ آنها، ارزیابی و نظارت بر رعایت استانداردهای ابلاغ شده، بازنگری استانداردهای تدوین شده و تشخیص صلاحیت سازندگان داخلی و تعیین سازندگان خارجی معتبر صورت میگیرد.
انجام آزمونهای فرعی و صدور گواهی کیفیت برای محصولات صنعت برق سازندگان داخلی و فراهم آوردن امکان انجام آزمونهای نوعی با معرفی آزمایشگاههای مرجع داخلی و خارجی هم به منظور رعایت استاندارد و کنترل کیفیت ساخت داخل صورت میگیرد.
آنچه که در صنعت برق کشور در زمینه نوآوری مشهود است نمونهسازی و مهندسی معکوس و تجاریسازی و تولید صنعتی طرحهای تحقیقاتی است که در این زمینه اعطای تسهیلات ماده ۶۸ (وام) نیز صورت میگیرد.
به طور کلی عرصه صنعت برق کشور، عرصه بسیار گستردهای برای نوآوری و دستیابی به شکوفایی در تمامی زمینهها است. البته در آغاز سال ۸۷ ، گامهای تازهتری نسبت به گذشته در ارتباط با نوآوری و شکوفایی برداشته خواهد شد.
منبع : ماهنامه پیک برق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست